Egy vehetően skizofrén anya ellen mit lehet tenni, ha nincs betegségtudata?
Anyám skizofrén. Természetesen nem dolgozik,hanem segélyekből tartja fenn MAGÁT. Volt emiatt zártosztályon, de az régen volt. 2 éve durva az állapota.
Az egész gyerekkoromat megnyomorította. Voltam családsegítős gondozás alatt, pszichológusnál is.
Skizofréniája abban nyilvánul hogy képzelődik, nagyon durva konteokat talál ki(lehallgatják stb) szomszédokkal veszekszik, feje után utazgat, engem folyamatosan fenyeget megkárosít de erre később kitérek. :)
A legrosszabb az egészben hogy rengeteg jó pillanata is van akkor teljesen normális anyaként tud viselkedni így azt sem tudom mit érezzek iránta.
Nővérem támogat lelkiekben és sokszor pénzben is... Ő pont emiatt nem beszél anyával mert beteg, az ő gyermekkora is ilyen volt. A baj az egésszel, hogy nővérem Vácon lakik, mi meg egy Zala megyei kisvárosban. Sokszor vagyok nála de rengeteget dolgozik, valamint pénzzel nem fogom lehúzni.
Körülöttem lévő felnőttek csak annyit mondanak, hogy kitartást, de anya nekik is ártott... Többször fenyegette őket.
Engem meg... Van amikor éjszaka közben random nekem megy, vagy egész délutánra kizár a lakásból, volt olyan is hogy arra jövök haza hogy amit a saját nyári fizetésemből vettem laptopot eladta, és egy fillért nem kaptam belőle. Rengetegszer kellett nélkülözni mert utánam járó pénzeket elszórja, elutazza.
Emiatt az iskola mellett péntek délután és vasárnap délután mindig dolgoznom meg 8 órában, de ebből a pénzből is kikunyerál rengeteget, ha nem adok, fenyeget.
Értem én, hogy beteg, de egy anya ilyet nem csinál gyermekével. Saját testvérével van csak jóban, annak a gyerekeivel mindig normálisan viselkedik...
Most fogok leérettségizni, 18 éves férfiember vagyok. Nővérem 25,ha számít. Apák születésem után 2 évvel lelépett :)
Az enyém is skizofrén, kb ugyanaz tortént , amit leirtal velem is gyerekkoromban. Amint nagykoru lettem , koltoztem el kulfoldre apam hazaba, aki meghalt korabban, de az anyja hasznalta a hazat tovabbra is, igy én most vele élek kulonbozo okok miatt, ami mar nem ide tartozik.
Itt nincs masik verzio, mert ha nem hagyod ott, akkor nyomorékka tesz jobbik esetben nem testileg.
Velem tavaly elhitette megvaltozott, de nem ugy volt. Becsalt a furdobe, mikor a kisbabamat el akartam venni tole, majd betortem az ajtot, eroszakkal elvettem a babat, de kés volt nala és meg is szurta a labam, igy korhazban kotottem ki. Tehat nem tud megvaltozni, ha ezt mondja hazudik. Lehet vannak periodusok, amikor o maga is elhatarozza azt, de amikor elojon a masik én, akkor nem fog sikerulni.
Kerdezo nagyon sajnalom ami tortent, legy nagyon buszke magadra, h9gy iskola mellett dolgozol es egy normalis fiu lett beloled.
Gyogyszert nem szed anyukad? Ugy tudom az segithet rajtuk valamennyit.
Egyebkent ne hidd, hogy ez vegleg meghatarozza a jovodet. En nagyon nehez gyerekkorbol jovok, a skizofren csaladtag a legkevesebb. Ma teljesen normalis, sikeres eletet elek, igaz kellett hozza sok sok ev lelki es egyeb munka. Helyedben kibirnam meg a suli vegeig es utana munka es suli...en is dolgoztam anno kozepiskolas koromban kb. minden nap suli utan. Talpra lehet allni, hajra! Ugyis talalsz majd egy lanyt kesobb, eggyutt pedig minsen konnyebb.
17
Sajnos a gyógyszerek nem segítenek nekünk, hanem leamortizálják az agyunkat, így elég könnyen demenciánk lesz majd a kesőbbiekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!