Érdemes lenne elköltöznöm otthonról?
Igen, az egyik előző kérdés “ihletett” meg, ugyanis gondolkozom ezen és még mindig nagyon bizonytalan vagyok.
Otthon lakok a szüleimmel, de nem jó velük a kapcsolatom. Úgy is mondhatnám, hogy nincsen köztünk semmi kapcsolat, nem beszélünk egymással stb., semmi. Más sincs az életemben rajtuk kívül (mármint más rokon, barátok stb., senki), így tulajdonképpen minden nap egyedül vagyok, nem beszélek és találkozok senkivel. Vidéken lakunk és itt nincsen semmiféle lehetőség, semmiféle program, közösség, hely vagy bármi, ami kapcsán emberek között lehetnék. Tanulási lehetőség és munka sincs számomra. Boltba is és tulajdonképpen mindenhova a szüleim járnak, autó nélkül itt eleve nem lehet közlekedni. Így én konkrétan nem hagyom el a házat, hiszen nincsen is hova és miért mennem.
El szeretnék költözni itthonról (másik városba), de nagyon bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban. A szüleim eltartanak engem, de mivel ez nem egy megkerülhetetlen kiadás, így nincsen pofám pénzt kérni tőlük erre. Ugyanakkor nem hiszem, hogy képes lennék egyedül fedezni minden költségemet az albérlettől kezdve a kaján át a közlekedésig. Az elinduláshoz lenne pénzem, de hosszútávon már rizikósnak érzem. Nem szívesen költöznék össze másokkal (5 évig laktam mindenféle idegenekkel, a végén már részben ezért is jöttem el, nem bírtam), de egyedül alsóhangon 100 ezer + rezsi egy albérlet. Nekem nincsen konkrét végzettségem, nincsen szakmai tapasztalatom stb., szóval eleve nincsen sok esélyem a munkák terén és nyilván nem is keresnék sokat, emiatt neccesnek érzem. Viszont már azt érzem, hogy megbolondulok így, borzalmas és nincs jobb ötletem.
A hosszútávon rizikós miért rizikós? Nincsen jelenleg munkád és/vagy nem lenne elég jövedelmed havonta?
Gyárakban vannak helyek, ahol egész jó kis összegeket lehet kapni, ingyen buszjárattal mész, 220-250 ezer nettó, pont ma láttam. Bár ez attól függ, hol laksz.
Mai árak mellett nettó 250 ezer kell hogy megtudjon élni létminimum szinten.
Egyedül lakásbérlés: 100 ezer + 50 ezer rezsi, 60 ezer étkezés (inflacio vmi eszméletlen)
Marad minden másra 40 ezer forint...
Es kellene vmi tartalek is öszintén
"Nem szívesen költöznék össze másokkal (5 évig laktam mindenféle idegenekkel, a végén már részben ezért is jöttem el, nem bírtam"
Nos, sajnos vannak az életben olyan dolgok, amik nem kívánságműsor kategóriába tartoznak. Ez is egy ilyen.
Például most dolgoztunk egy házban (2 szintes), 1 idősebb f.szi volt a tulaj, meg 3 szoba ki volt adva. Volt ott egy csaj, beszélgettem vele. 22 éves, havi 50 ezerért bérli a szobát, napközben dolgozik, lezuhanyzik, néha főz magának valamit, magára zárja a szoba ajtaját és alszik. Hétvégente eljár bulizgatni, éli az életét. Azt mondta nem akart otthon lenni szülőkkel, így eljött. Lehet ezt így is.
Igen, hát biztosan jobb az mikor hazaér az ember és a mama főztje ott gőzölög a konyha asztalon, meg nem gondolkodni azon hogy mi lesz holnap, de el kell dönteni hogy mit akar az ember. Ez örökre úgysem lesz így, és ha nem tanulsz önállóságot, később sokkal jobban fog ez neked fájni.
Az emberek jelentős részének a munkából áll az élete, ezen lehet pityeregni meg idegeskedni, de ez sajnos így van. Nyilván ülhet otthon az ember és reménykedhet hogy ő lesz aki jövő héten megnyeri az ötös lottót, de ez elég nevetséges gondolkodás és biztosan nem fogod megnyerni. Tehát akkor mégiscsak az van, hogy kezdeni kell valamit az életeddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!