Megéri elköltöznöm otthonról, adott esetben Pécsről Budapestre?
Szerintem ebben úgyis csak te tudsz majd dönteni, nem mi, de leírom a saját tapasztalataimat.
Én is vidékről, hozzád hasonló távolságból (bár más irányból), még kisebb városból kerültem Pestre az egyetem miatt. Nem kolis voltam, és többek között volt osztálytárssal költöztem össze, úgyhogy az tény, hogy én nem voltam teljesen egyedül. De Pestet nem ismertem, előtte elég ritkán mentünk családdal, vagy egyszer-kétszer barátokkal, iskolával. A barátaim megmutatták, hol a legközelebbi bolt meg a metró, de nagyjából ennyi. Minden mást egyedül kellett megkeresnem, megtalálnom, megoldanom. Elég sokat javítottak ezek a dolgok az önállóságomon, pedig minden hétvégén hazájártam, és az otthon minden lehetőségét, amit csak lehetett, kihasználtam (pl. otthoni kaját vittem Pestre).
Magát a várost nem igazán szerettem meg, de sok szép emléket szereztem itt. Most fogok végezni az egyetemen, és nem akarok itt maradni, de most már legalább valóban informáltan tudom meghozni ezt a döntést. Pestet választottam a jobb egyetem reményében, és ez be is jött (a te opcióidhoz nem tudok hozzászólni, mert nem igazán ismerem ezeket a karokat, de nekem ez is szempont volt). A várost bár közel sem teljesen, de megismertem annyira, hogy tudjam, hosszabb távon nem nekem való. Úgyhogy szerintem már csak azért is érdemes valami újat kipróbálni, hogy önállósodj egy kicsit, és saját magadat is meg tudd ismerni egy ilyen helyzetben. Ha nem jön be, nem kell örökre Pesten maradni. Teljesen természetes, hogy most még megriaszt az új környezet gondolata, de lehet, hogy soha nem tapasztalsz meg bizonyos dolgokat, ha otthon maradsz.
Köszi a válaszokat, Bp mellett döntöttem végül aztán júli 21-én kiderül hogy felvettek e vagy sem:))
Koli miatt még kicsit aggódok remélem felvesznek oda is, hiszen több mit 200km-ről megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!