Miért nem engednek A2 jogosítványt csináltatni?
Benne van a válasz a saját kommentedben. Feltenek?
A motor olyan mint egy nyílt terű szervdonor - hordozó. Én sem engedném a fiamnak
Felnőtt vagy, nem kell az engedélyük, ha magadnak fizeted.
De tényleg veszélyes tud lenni. Én is motorozok, elég egy pici hiba, hogy hatalmasat zakózz.
Ne legyél már punci.
Akarsz motorozni vagy nem akarsz motorozni?
Elmondták az okot.
Te meg eldöntöd, hogy hallgatsz-e rájuk: ez a felnőttlét része.
Minden amit előttem írtak. Én is ismerek motorost, olyat, aki mindig odavolt magától, hogy milyen régóta balesetmentesen vezet (autót is, motort is), és vele akkor sem történhetne semmi, hogyha más okoz hirtelen veszélyhelyzetet, mert ő a másodperc törtrésze alatt reagál, meg nem rángatja el a kormányt ijedtében, mint egy bolond. Nem vezetett totál őrülten, de autóval bevállalt necces előzéseket, és a motort szerette meghúzatni egy kicsit, hogyha elég nyílt volt a terep. Aztán egy nap egyedül, szinte egyenes útszakaszon, anélkül hogy bárki más közlekedett volna arra, az út menti fának csattant a motorral. A teljes védőfelszerelésnek hála csak a keze tört el és agyrázkódása lett, meg persze a motornak kampó. Hogy pontosan mi történt, azt nem tudja, mert kiesett neki a baleset, az előtte való másodpercek, és az utána való napok nagy része.
Ő sok más motorost ismert, közülük 10 éven belül volt egy aki meghalt, volt aki törésekkel került kórházba, és egy akinek leszakadt a lába. Plusz néhány olyan esés, ahol szintén a védőfelszerelés mentette meg az embert a komolyabb sérüléstől. Ő maga is ottmaradt volna aznap, ha nem veszi fel a cuccot.
Mondhatnád, hogy súlyos balesetet szenvedni autóval is lehet, mert tényleg lehet. De autóval rengeteg olyan kis baleset történik, amiben valaki koccan, ütközik, kicsit összetöri itt-ott az autót, de ő maga legfeljebb horzsolásokkal megússza. Ez egyáltalán nem ritka. Ugyanez az erőhatás motoron viszont súlyos sérülésekkel vagy halállal járhat. Szóval a motorvezetés veszélyes üzem. Akkor is, ha tökéletesen vezetsz és vétlen vagy.
Én is félteném a felnőtt gyerekemet is, de nem tiltanám tőle, mert milyen alapon? Egy felnőttnek nem szabhatom meg, mennyit kockáztathat, amíg a sajátját kockáztatja.
Tényleg nem kell a szüleid engedélye. De ide kevés lesz az, ha a jogsira összegyűjtöd a pénzt. Össze kell gyűjteni a védőfelszerelésre is, meg persze a motorra, mert hogy nem fogják megvenni neked, az ziher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!