Felnőtt családos emberként kérnél kölcsön pénzt a
nyugdíjas szüleidtől, ha sok pénzük lenne, neked meg
nagy szükséged lenne rá hirtelen?
Figyelt kérdés
Testvérem nincs. Nem írok összegeket, de a pénz ami kéne kb a vagyonuk 2-3% lehet. De attól még nem kevés pénz. Van egy viszonylag okésan fizető állásom de saját hibámból adódóan most hirtelen sok pénzre lett szükségem.
Kérnék, igen. De ha a "saját hiba" tényleg nagy baromság volt, akkor nem neheztelnék meg rájuk, ha azt mondanák (jogosan), hogy bocs, de erre nem adunk.
2022. szept. 14. 15:10
12/32 anonim válasza:
"A gyerekeimnek adnék kölcsön, ha nem a saját könnyelmüségük miatt van problémájuk,"
Tekintve, hogy a kérdező családos ember, még akkor is adnék egyszer, hisz az unoká(i)mat nem szeretném nélkülözésben tudni. És remélném, hogy egyszeri eset, tanulna belőle a gyerekem - világossá is tenném, hogy ilyen okkal még egyszer nem fogok adni.
2022. szept. 14. 15:10
13/32 anonim válasza:
Nos, itt a kulcs a "saját hiba" meg a 2-3%! Egy teljes vagyon 2-3%-a az hatalmas összeg, bármennyi is az a vagyon. Ha van saját házuk, már milliókról lehet szó! Nem tudom, hogy mit műveltél, de én nem adnék. Szabadíts fel pénzt a saját vagyonodból, vagy dolgozd le! Egyáltalán kinek tartozol: egy banknak, vagy a maffiának?
2022. szept. 14. 15:16
14/32 anonim válasza:
Persze, azért van a család, hogy segítsenek a tagjai egymáson. Ha nekem is lenne annyi pénzem, amot nélkülözni tudok, bárkinek adnék, aki rászorulna. Persze, ajánld fel, hogy törleszted. Nehogy bankhoz fordulj, ha meg lehet oldani a problémádat máshogyan.
2022. szept. 14. 15:22
15/32 anonim válasza:
Én biztos kérnék. Ha ilyen gondom lenne, ők jutnának először eszembe.
Volt, hogy hirtelen munkanélküli lettem. Amúgyis szarul fizető állás volt,de egy 3-4 hónapra bőven elegendő tartalékom azért volt. Szüleim maguktól, a legnagyobb természetességgel ajánlották fel, hogy kisegítenek , míg nem találok mást. Nem voltunk tehetősek soha, ráadásul anyukám akkor már nyugdíjas volt, de náluk így is evidens volt a dolog. Míg élek,nem felejtem el.
Mindenképp tégy egy próbát a szüleidnél. Legyél nagyon őszinte velük:)
2022. szept. 14. 15:26
16/32 anonim válasza:
Persze, kérj nyugodtan. Ha pl. hitelt vennél fel (amit ne tegyél)a szüleid lennének a legmérgesebbek, ha baj van miért nem tőlük kérsz. Kérdésed, válaszaid alapján úgy tűnik jó viszonyban vagytok, azért írtam.
2-3% meg nem is sok. Mármint összegben lehet, hogy sok de a szüleidhez viszonyítva ha nekik "csak" annyi.
Inkább tőlük kérj, mint baráttól/idegentől.
2022. szept. 14. 15:27
17/32 anonim válasza:
15-ös: amir írsz, az más, mint amiröl a kérdezö írt: "saját hibámból adódóan most hirtelen sok pénzre lett szükségem".
A kérdés, ami lényeges, hogy mi az a hiba, ha pl. eljátszott egy csomó pénzt, az nem olyan dolog, amikor a szülöknek kellene kisegíteni.
2022. szept. 14. 15:29
18/32 anonim válasza:
Igen
2022. szept. 14. 16:00
19/32 anonim válasza:
Ha a saját hibájából, én nem adnék. Sajnos az a tapasztalat, ha más oldja meg a gondot, akkor ismét beleesik ugyan abba a csapdába.
2022. szept. 14. 16:04
20/32 anonim válasza:
Igen. Meg is történt pár éve. Ház vásárláshoz kértem, nem volt könnyű eléjük állni (ugyanis volt egy lakásom, aminek a megvásárlásában szintén segítettek annak idején). Kértem 2 millió forintot, azt mondták inkább tőlük, mint hogy hitelt vegyek fel. De nekem nagyon támogató szüleim voltak, az a pénz akkor éppen nem kellett nekik semmire és nem eldrogoztam vagy hülyeségre költöttem. Szóval a körülményektől függ a dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!