Felnőtt családos emberként kérnél kölcsön pénzt a nyugdíjas szüleidtől, ha sok pénzük lenne, neked meg nagy szükséged lenne rá hirtelen?
3: nálunk dettó....
Persze biztosan megkérdeznék, hogy konkrétan mire kell.
Mert ugye a hirtelen nagy szükség lehet pl. egy váratlan kiadás (elromlott a hűtő, vagy mittomén) - de lehet felelőtlenségből okozott nélkülözés is. Pl. szerencsejáték veszteség.
Nem mindegy...
Nekem azért számítana, hogy mi az ok.
Pl. ha a felnőtt gyerek kaszinózgat vagy drogozik, akkor én tuti nem fizetném az adósságát.
Egyébként segítenék szívesen, ahogy tudok.
Elöször is, nem mindegy, mi az oka, hogy sok pénz hiányzik, másrészt kizárólag abban az esetben, ha rövid idön belül vissza tudnád adni nekik.
A gyerekeimnek adnék kölcsön, ha nem a saját könnyelmüségük miatt van problémájuk, és tudom, hogy visszakapom. Csak úgy, ajándékba - mert ha nem tudja visszaadni, akkor még a legjobb esetben is ajándékról lehet beszélni (vagy lehúzásról rosszabb esetben) - csak nagyon indokolt esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!