Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőtt családos emberként...

Felnőtt családos emberként kérnél kölcsön pénzt a nyugdíjas szüleidtől, ha sok pénzük lenne, neked meg nagy szükséged lenne rá hirtelen?

Figyelt kérdés
Testvérem nincs. Nem írok összegeket, de a pénz ami kéne kb a vagyonuk 2-3% lehet. De attól még nem kevés pénz. Van egy viszonylag okésan fizető állásom de saját hibámból adódóan most hirtelen sok pénzre lett szükségem.
2022. szept. 14. 14:09
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
95%
Hát ki mástól, ha nem pont a szüleimtől?
2022. szept. 14. 14:16
 2/32 anonim ***** válasza:
96%
Persze, miért ne? Én is adnék a gyerekemnek.
2022. szept. 14. 14:19
 3/32 anonim ***** válasza:
97%
Igen, kérnék, de ha tudnák, hogy milyen helyzetben vagyok, szerintem előbb ajánlanák fel maguktól, minthogy én segítséget kérnék.
2022. szept. 14. 14:20
 4/32 A kérdező kommentje:
Nem tudják, inkább ez a baj, h el kéne mondanom nekik h pénzügyileg megszorultam. Biztos felajánlanák ha elmondanám.
2022. szept. 14. 14:22
 5/32 anonim ***** válasza:
95%

3: nálunk dettó....

Persze biztosan megkérdeznék, hogy konkrétan mire kell.

Mert ugye a hirtelen nagy szükség lehet pl. egy váratlan kiadás (elromlott a hűtő, vagy mittomén) - de lehet felelőtlenségből okozott nélkülözés is. Pl. szerencsejáték veszteség.

Nem mindegy...

2022. szept. 14. 14:22
 6/32 anonim ***** válasza:
94%

Nekem azért számítana, hogy mi az ok.

Pl. ha a felnőtt gyerek kaszinózgat vagy drogozik, akkor én tuti nem fizetném az adósságát.

Egyébként segítenék szívesen, ahogy tudok.

2022. szept. 14. 14:51
 7/32 Kólauborkával ***** válasza:
94%
Szerintem is a család akihez tud fordulni az illetö, feltéve, hogy az elmúlt években olyan kapcsolatot ápoltatok, hogy ez bele férjen.
2022. szept. 14. 14:57
 8/32 anonim ***** válasza:
83%
Igen. Inkább, mint egy ZS bankból.
2022. szept. 14. 15:01
 9/32 anonim ***** válasza:
23%

Elöször is, nem mindegy, mi az oka, hogy sok pénz hiányzik, másrészt kizárólag abban az esetben, ha rövid idön belül vissza tudnád adni nekik.

A gyerekeimnek adnék kölcsön, ha nem a saját könnyelmüségük miatt van problémájuk, és tudom, hogy visszakapom. Csak úgy, ajándékba - mert ha nem tudja visszaadni, akkor még a legjobb esetben is ajándékról lehet beszélni (vagy lehúzásról rosszabb esetben) - csak nagyon indokolt esetben.

2022. szept. 14. 15:05
 10/32 anonim ***** válasza:
94%
Azért nem ártana egy összeget is bedobni a kérdésnél, mert nagyon nem mindegy, milyen nagyságrendü összegröl van szó - pár százezer vagy pár millió, ami téma
2022. szept. 14. 15:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!