Hogyan kezelnétek a helyzetet, ha a 20 éves gyereketek párja külföldi lenne és ti nem beszélnétek semmilyen közös nyelvet? Hogy néz ki egy ilyen bemutatkozás?
Az a helyzet, hogy van egy párom, aki kínai. Mi ketten egymással leginkább angolul beszélünk, mert ő nem beszél túl jól magyarul, és én sem kínaiul. Pár hónapon belül esedékes lehet a szülőknek való bemutatás. Viszont az ő szülei nem beszélnek angolul és az én szüleim sem.
Ilyenkor hogy néz ki a családnak bemutatás? Majd fordítani kell a szülőknek, ez eddig oké. Ez tud nem kellemetlen lenni? Nektek milyen a tapasztalataitok vannak? Ti szülőként hogy éreznétek magtokat egy ilyen helyzetben?
Anyám és a párom kézzel lábbal tök jól el tudnak diskurálni 😄 Én mindig szakadok a röhögéstől, de anyám jófej, nem sértődik meg rajta, saját magán is nevet, ha úgy van.
Párom anyanyelve angol, és elég jól beszél franciául is. Na anyám angolul alig tud valamit, de azt legalább nem fél használni, franciát valaha tanult, de kb tud tízig számolni, meg köszönni. Mondjuk egy bemutatkozást össze tudtak hozni, de utána amit beszélgetés gyanánt alakítottak, az zseniális volt 🤣
Szerintem egy ilyen szituációhoz elengedhetetlen a humorerzek, akkor nem lehet gond.
"Pár hónapon belül esedékes lehet a szülőknek való bemutatás."
Ez még jóval odébb van. Ha köztetek minden rendben, elég lesz egy mosoly és integetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!