Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kell szülővel úgy vitatko...

Hogy kell szülővel úgy vitatkozni, hogy az elveimért is kiálljak, de sértődés se legyen a dologból?

Figyelt kérdés
Politikai-társadalmi kérdésekről van szó, mint ukrán háború (ki okozta), homoszexualitás (csak négy fal között vagy lehessen pride), Orbán (ő a legkisebb rossz vagy sem). Stb.

2022. szept. 2. 15:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
88%
Sosincs egyféle igazság, ezt azért ne felejtsd el! Próbálj abból a nézőpontból kiindulni, ahogyan ők látják a dolgokat, talán abból a szemszögből nézve változik a véleményed, vagy rá tudsz mutatni a "tévedésre" . Egyfelől nehéz lehet, másfelől, legyenek rá büszkék, hogy megtanítottak gondolkodni, és kiállni azért amit igaznak vélsz.
2022. szept. 2. 17:29
 12/14 anonim ***** válasza:
93%
Magánéletet és politikát nem kell keverni, mert bármilyen kapcsoaltot képes tönkretenni. Én se rokonokkal se ismerősökkel nem vagyok hajlandó pl politikáról beszélni, és ezt simán meg si mondom ha oylan a témakör, hogy figyelj, én úgy gondolom a politika a elgjobb kapcsolatokat is képes tönkretenni, íg váltsunk témát.
2022. szept. 2. 18:20
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Azért nem ért veled egyet a gondviselőd mert ő tart el téged és nem pedig te őt.

Mondhatsz neki bármit ha kevés a pénze erre vagy arra.

lehet a szülöd tisztában van azzal, hogy idén télen nagyon össze kell húzni a nadrág szíjat és a kétségbeesettségé értelmetlen dühbe ment át, majd szépen megenyhül ha vége a hűtési szezonnak.

Te bármivel jöhetsz a szüleid elleni vitában ha a szüleid tartanak el.

Kicsit talán könnyebben rálátnál a szüleid működésére még ha értelmetlen is ha lenne minimális beleérző képesség az ő anyagi helyzetükbe és arra, hogy mennyire kilátástalan ez az egész GÁZ/Villany rezsicsökkentés és ha még KATA -sak a szüleid akkor meg sem szólaltam...

Fiatal vagy nagyon fiatal, talán életed végig képtelen leszel átlátni a dolgokat, de ez jó mert így nagy ívben el fog kerülni a fejfájás ezért vagy azért.

Remélem kielégítő választ kaptál a gyermeteg kíváncsiságodra.

<3

2022. szept. 2. 19:32
 14/14 hosszúhajú ***** válasza:
100%
nekem az a tapasztalatom hogy ez csak kölcsönösen megy.ha megbeszélitek hogy nem fogjátok állandóan a saját elveteket hangoztatni. ha ő is elfogadja hogy ne mondja állandóan a véleményét és te is, és érzelemmentesen kommunikáltok. nekem apuval van így, és ezért vele máshogy politizálok mint anyuval, aki azonos velem. anyunál mondom ami jön, akár indulattal is, apunál már higgadtan fogalmazok. de ha ő nem tenne ugyanígy nem tudom hogy működne, kettő kell hozzá.
2022. szept. 3. 02:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!