Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Melyik lehetőséget válasszam?

Melyik lehetőséget válasszam?

Figyelt kérdés

Van otthon két kistesóm, borzasztó az ahogy ők élnek. Üres a hűtő, télen pedig csak egy szobában van fűtés (max 23 fokig kb). A ház is veszélybe van, bármikor megvehetik. Ezért is költöztem el otthonról. Viszont idő közben anyu lebetegedett és a betegségek miatt elhunyt..

Nevelőapám eddig nem vett részt a gyerekek nevelésében, mindig volt kifogása neki. Vagy én, vagy anyu neveltük őket. Hobbija volt kikészíteni és folyamat uszítani anyát ellenem, hogy miért nem megyek el helyette dolgozni és hogy miért nem teszem le a pénzt. (ez csak a jéghegy csúcsa)

(Ha tudtam én segítettem nekik néhány számlát kifizetni.. Nem arról van szó hogy sajnálom a pénzt, mert egyáltalán nem sajnálom.)

Most felhívott, kiabált velem, hogy nekem ott kellene legyek velük mert a gyerekekkel nem bír.

Csak a temetésre jöttem haza, ő viszont itt akar tartani. Sajnálom a gyerekeket mert azt amit tőlem és anyától kaptak, nem kaphatják meg többet (azt a szintű szeretetet és gondoskodást)

Csak a gyerekek miatt maradnék, de nekem lett egy normális életem és egy stabil jól fizető munkahelyem. Természetesen nem akarom eldobni őket, de a jövőmről van szó..

Fogalmam sincs hogy mi legyen.. Menjek a gyerekekhez? Vagy pedig vissza a normális életembe?

Ha valamit számít 18 éves vagyok :D

2022. aug. 29. 13:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%
Ha 18 évesen el tudtál költözni, lett egy jó allasod, akkor nehogy ott hagyd 2 kolyokert, akiknek van apjuk, de egy lusta disznó úgy viselkedni. Nehéz helyzetben vagy lelkileg, de el kell döntened, hogy Te vagy a fontosabb, vagy a két kisgyerek. Azt tudod esetleg tenni, hogyha közel laksz, néha főzöl és viszel át nekik kaját. Mondanám, hogy vásárolj be, de nem biztos, hogy az apjuk megcsinálja nekik. A Te anyukád a két kisgyerek anyukája vagy a nevelőapád volt párja? Tehát fél vagy mostohatestverek vagytok?
2022. aug. 29. 14:22
 12/22 A kérdező kommentje:

Nagyon messze lakok tőlük

Nem tudok csak úgy hazaugrani sajnos

A gyerekek a féltesóim

Anyu az vérszerinti anyukám volt és a gyerekeknek szintén

2022. aug. 29. 14:28
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Kapja össze magát a pótfater, a kötelessége mesze túlmutat a tiéden. Nyilván ha teheted segíts, de ne hagyd hogy ez az életedre nagyobb árnyékot vessen, mint kellene. A főzés, vásárlás remek ötlet, és ha a ruháztatás is megoldott lehet, onnantól a közös programok, beszélgetések a kölykökkel, csak jót tehet. Ez nekik is nagy segítség lelkileg, hogy ne viselje meg őket az anya hiánya.
2022. aug. 29. 14:28
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

#11 vagyok

Vagy teheted azt is, hogy hétvégére meglátogatod őket, ha nem is minden héten, kéthetente. Olyankor viszel nekik kaját, bevásárolsz, programokat csináltok. Visszaköltözni nagyon nagy butaság, Te is tudod, hogy az életed 0 lenne, se munka, se önálló szabadság, semmi. Rabszolga lennél, mint voltál.

2022. aug. 29. 14:33
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

"télen pedig csak egy szobában van fűtés (max 23 fokig kb)."

EZ böven elég, söt sok is, max. 20 fok lenne az egészséges!

2022. aug. 29. 14:36
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Értem, hogy bánt a lelkiismeret, mert szereted őket, DE! Él az apjuk, majd felnő a feladathoz. A két gyereket ő és anyud vállalták, nem Te. Nem a Te felelősséged a sorsuk. Testvér vagy, nem szülő. Örülj neki, hogy ki tudtál ilyen környezetből törni, és eszedben ne jusson, hogy bármivel tartozol nekik! Az életben semmire nincs garancia, arra sem, hogy valaha meghálálnák, és sajnos ez nem az a helyzet, ahol nem szabad önzőnek lenni. Ha visszamennél, lesüllyednél, és ha két gyerek nevelését a nyakadba veszed, csak tönkremennél, egy jó ideig esélyed se lenne visszamászni arra a szintre, ahol most vagy, utána meg már a kihagyott évek miatt lenne veszett fejsze. Jó helyen vagy ott, ahol vagy, építsd az életedet, testvérként legyél jelen valamennyire az életükben, de nem a te felelősséged egyikük sem. Magadért felelsz, ha te nem teszel magadért, neked senki sem lesz, aki segítseb! Az apuka meg oldja meg a gyerekei nevelését!
2022. aug. 29. 14:55
 17/22 A kérdező kommentje:

Viszont jobb lett volna felmelegedni mikor átmentem abba a szobába. Így is fáztam nagyon. Télről van szó, rossz a szigetelés.. Ott minimum egy 25-27 foknak kellett volna legyen hogy ne szenvedje az ember át a telet..

Én ráadásul fűtetlen szobában aludtam

Nem volt túl kellemes :D

2022. aug. 29. 15:11
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne költözz oda. Nem a te felelősséged. Ha fennáll a gyanú, hogy nem megfelelőek a körülmények, ki kell küldeni a gyámhatóságot.
2022. aug. 29. 16:22
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem kéne odamenni.
2022. aug. 29. 17:21
 20/22 anonim ***** válasza:
55%

" Így is fáztam nagyon. Télről van szó, rossz a szigetelés.. Ott minimum egy 25-27 foknak kellett volna legyen hogy ne szenvedje az ember át a telet.."

Itt VELED vannak igen komoly bajok, ha neked 25-27 fok kell!

2022. aug. 29. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!