Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apámat kirúgták a munkahelyérő...

Apámat kirúgták a munkahelyéről. Mi a tehendő, mit mondjak neki, hogy tudok segiteni?

Figyelt kérdés
Apámat kirúgták a munkahelyéről egy pár hónapja. Keres állást de nem talál. Nagymamámon "élősködik". Szüleim elváltak, közös felügyelet van. Nem hajlandó elmenni dolgozni pl épitőiparba, vagy olyan helyekre, ahova nem kell végzetség. Ha megemlitem neki akkor azt mondja nem akar elmenni épitőiparba. Nem lehet normálisan beszélni vele mert ordit meg lebasz.

2022. aug. 27. 20:26
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
89%
Egy gépészmérnök ne is menjen kőművesnek, tényleg nem neki való. Inkább mehetsz te diákmunkára, ha már ilyen jól megy az ötletelés, nem?
2022. aug. 27. 22:47
 22/34 anonim ***** válasza:
85%

Az neked nem megoldandó helyzet, ha apád 3 hónapig nem dolgozik, teljesen általános, hogy valaki keresi a megfelelő lehetőséget.

Baromi gáz, hogy leírod, hogy "nagymamádon élősködik", meg nem hajlandó elmenni pld. betanított munkásnak. Ne turkálj a zsebében, a nagymamáddal való kapcsolatában, és a munkavállalási szándékában sem. Te még mindig a gyereke vagy, az még szánalmasabb, ha anyád szavait szajkózod.

2022. aug. 27. 22:48
 23/34 anonim ***** válasza:
86%
3 hónap alatt egy pályázatot sem bírálnak el. Én a legutóbbi válság idején kerestem munkát 2010 környékén. Olyan volt mint amerikai filmekben amik a világválság idején játszódtak: 20-an ültünk egy szobában. Megérkezett 3 ősz fazon azt hittük ők a főnökök kiderült hogy szintén az állásra jelentkeztek... Nem úgy megy az álláskeresés hogyha mosolygósan válaszolsz megkapod az állást.
2022. aug. 27. 23:15
 24/34 anonim ***** válasza:
87%
Jó pár éve édesapám is elvesztette az állását (megszűnt a cég, ahol dolgozott), ekkor volt 55 éves. Több, mint fél évbe telt, amíg talált új munkahelyet, mert egy ennyi idős emberért (finoman szólva) nem kapkodnak a munkáltatók. Végső kétségbeesésébe már elment olyan helyekre is, ahol huszonéves kis xarosok pattogtatták volna...Végigdolgozta az egész életét, emellett elég büszke ember is, nehogy már valami kis kötsög pattogtassa, egy éves munkaviszonnyal. Én ezt teljes mértékben megértettem, igaza volt. Inkább támogasd, ahogy tudod.
2022. aug. 28. 02:44
 25/34 anonim ***** válasza:
13%
Gépészmérnökként még jó hogy nem kulimunkásnak. Azt viszont nem hiszem el, hogy nem talál munkát ilyen jó szakmában. Inkább nem akar.
2022. aug. 28. 03:17
 26/34 anonim ***** válasza:
14%
Mikor nincs semmire pénz majd keres masik munkát
2022. aug. 28. 03:33
 27/34 anonim ***** válasza:
75%
Neked ehhez semmi közöd, és hogyha én lennék az apád, gyorsan megmondanám, mi merre hány méter.
2022. aug. 28. 07:13
 28/34 anonim ***** válasza:
84%

Egyébként ugye tisztában vagy vele, hogy válság van?

Nagynéném még bőven covid-háború előtt keresett új munkát, több, mint féléve telt, mire talált egy, a végzetségének megfelelőt. Pedig akkor még minden "ok" volt.

2022. aug. 28. 07:15
 29/34 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem biztos van megtakarítása. 3 hónapig van munkanélküli is.

És ne szólj bele abba hogy mikor keres munkát. Főleg ne árufeltöltősdit vagy épitőipart nézz egy olyan embernek aki 30 éve szellemi munkát végez. Nem hiszem hogy tudna betont tolni egész nap.

És szerintem joga van mindenkinek eldönteni hogy mikor akar dolgozni. Én 15 éve vagyok a legelső munkahelyemen. Ha ezzel bármi lenne, biztos itthon lennék utána pár hónapot. Pihenni. Mentálisan, fizikailag stb…

2022. aug. 28. 08:15
 30/34 anonim válasza:
16%
Mond meg, hogy keressen bármilyen munkát, ha nem dolgozik pénz se lesz.
2022. aug. 28. 11:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!