Röviden és tömören: Átnézik a telefonom, nem engednek bulizni. Mi a véleményetek erről? Lent kifejtem (16/L)
Anyum bármikor elveheti a telefonomat, amíg 18 éves nem leszek. Legalább ezt tisztázta... ennek ellenére baromira nem értek vele egyet. Kb évente 1×, max. 2× nézi meg. Ez nyilván nem sok, de végignézi az egészet és nyilván váratlanul ér, ha elkéri... Nem akarok mindent megosztani vele, szeretnék egy kicsi magánéletet.
Introvertált vagyok, ezért nincsen sok barátom. Szívesen elmennék bulizni, de így a házibuli kizárt, marad(na) a szórakozóhely (nem egyedül mennék). (Vagy fesztivál/ koncert, annak örülnék a legjobban, de bonyolult lenne kivitelezni.) A legtöbb korombelit elengedik ilyen helyekre. Igazából nem tudom mennyire tetszene egy szórakozóhely, inkább csak ki szeretném próbálni. Nem cselekednék meggondolatlanul, de nyilván innék alkoholt mértékkel. Nagyjából tudom mi árt meg. Idősebb testvérem még most sem volt buliban, ahogyan anyum is későn próbálta ki, gondolom ezt a példát kéne követnem...😒 Van egy rokon, aki bőven 20 felett van és semmit nem próbált még ki. Én ezt mindenképp el szeretném kerülni. Nem vagyok rossz tanuló (4,5-ös átlaggal), de nem nyújtok annyit, mint a testvérem... Persze azt mondják elfogadják a különbséget, de hallottam párszor azt is, hogy egyelőre még nem tettem le annyit az asztalra, mint ő.
Szerintetek mit csináljak? Tudom a beszélgetés a legjobb, de anyumat még rávenni is nehéz, hogy figyeljen rám és meg is hallgasson. Sok gondja van és ha odamegyek hozzá, akkor 2 lehetőség van a válaszára: 1. Ne zavarj, nem érek rá. 2. Ne zavarj, pihenek. Mindig azt kapom meg, hogy miért nem x időpontban jöttem, amikor ő ráért volna én meg épp sétáltam. A telefonomat átnézi, bulikba nem enged, de ha épp megnyílnék és a lelki problémáimról beszélnék, esetleg segítségre lenne szükségem, akkor nem is ér rá, az már nem fontos.
Kíváncsi vagyok a ki mit gondol erről. Kérlek kort is írjatok a válaszokhoz.

Elősször is nemmindegy hogy egy kis falusi kocsmába menél bulizni vagy egy ojan szórakozóhejre ahol több ezren vannak .
A kifejezetten szórakozóhejekre 16 év felett engednek be általában és akkor is csak egy 18 nál idősebb barátod/barátnőddel.

6
Ebbők is látszik, higy a homi Lakatos a pirnóskvákat reklámozza.
11
Akkor kurná el a másik ember életét, ha hagyná, hogy felcsinálják, megerőszakolják, megöljék.

17
Nem mindenkit. 28 felett is megtörténhet. Te szedd a gyógyszereiset te felelőtlen barom.
19-es jól írja. A szülőnek kell meghúznia a határokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!