Rossz ember vagyok, amiért elhidegültem az anyámtól?
8as vagyok, kaptam egy kérdést privátban, ha nem gond itt válaszolnék. Nem érzek űrt amiatt, mert nem tartom vele a kapcsolatot, sőt, ekkor kezdtem el csak életemben először fellélegezni. Így is hosszas terápiával tudtam csak feldolgozni a gyerekkorom, de ha a bántalmazóim az életem részei maradnak akkor sose sikerült volna, még pszichológussal sem. Ünnepekkor sem hiányoznak, sőt. Pokol volt az összes ünnep gyerekkoromban, csak a mírtírkodó képmutatásról szólt, felnőttként legalább úgy ünneplek, ahogy akarok. Tanácsot pedig nem kérnék olyan emberektől, akiket hulladéknak tartok, függetlenül attól, hogy rokon vagy sem. Számomra a rokoni kapcsolat semmit nem jelent, csak azok az emberek fontosak, akiket én választottam az életembe.
Viszont azt hozzátenném, hogy nem mindenkinél szükséges az, hogy ilyen extrém módon kezelje a családját, nálunk azért komoly bántalmazás is volt, nem csak idegesítő különbségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!