Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám rendszeresen nézni...

Anyám rendszeresen nézni akarja a havi kiadásaim szeptembertől. Hogyan hozzak ki ebből legalább egy kompromisszumot, hogy ne akarja mindig nézni?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdek egyetemen. Láttam már hasonló kérdést, de ott a szülő fizetett mindent, nálam meg nem ez fog fennállni, dolgozni fogok.

Abban maradtunk, hogy a lakhatásomat fizeti (akár koli, akár bérelt szoba), meg a zsebpénzem marad annyi, mint a gimis évek alatt, amikor kolis voltam. Ez havi 25 ezer forintot jelent. Ha tudok dolgozni, akkor a többit én oldom meg, ha nem jön össze a munka, akkor ideiglenesen lehet több.

Anyám viszont azt akarja, hogy minden hónapban akár többször leellenőrizze a számlámat, a blokkokat, hogy konkrétan mire költöttem, én pedig nem érzem fairnek, hogy megjegyzéseket tegyen arra/megfigyelje hogy a nagyobbrészt a saját fizetésem mire ment el. Nyilván az is segít, amennyivel ő hozzájárul, de elég lenne nagyon max azt néznie, hogy amennyit ő adott, az mire ment el, meg esetleg akkor jobban megnézni, ha nem jöttem ki egy hónapra. Konkrétan az, hogy egyszer hazautazok meg vissza egy hónapban az 8 ezer körül van, azt pedig ő is szeretné, ha azért havi egyszer hazajönnék... Lakhatás+egyszer hazajövök+17 ezerből pedig nem igazán lehet lefaragni sehová.

És ezt nem értem, mert gimnázium alatt sosem nézegette, hogy mire költök, tényleg befizettem-e a kollégiumi díjat, a menzát, stb. Káros szenvedélyeim sincsenek, szóval nekem kissé indokolatlan ez a váltás, pláne, hogy várhatóan dolgozni is fogok.

Mit gondoltok a helyzetről? Szerintetek, hogyan hozzak ki ebből valami kompromisszumot?

2022. aug. 1. 14:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%
#10, nagyon tsunyák vagyunk, de nekem is pár tucat óvszer jutott az eszembe. Szigorúan a számlakupac tetejére téve. Jövő hónapban anyu nem szeretné látni a számlákat:)
2022. aug. 1. 16:02
 12/19 anonim ***** válasza:
Beteges ennyire ellenörizni.
2022. aug. 1. 18:51
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
A 25 ezer Ft zsebpénzzel számolj el, a lakbér értelem szerint adott, amikor kérdezi a többi kiadást, megmondod, hogy a saját kereseteddel nem fogsz elszámolni.
2022. aug. 1. 20:04
 14/19 anonim ***** válasza:
24%
Hat, ha o adja a penzt meglehet erteni, ha tudni akarja mire is adja.
2022. aug. 2. 01:14
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Azzal szamolj csak el. A sajatoddal mar nem is kell gondolom.
2022. aug. 2. 01:15
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Pont nem érdekelne, és az sem, hogy "nem akarja elfogadni".

Majd leesik neki, az első hónap után.

2022. aug. 2. 06:59
 17/19 anonim ***** válasza:
31%
Lakbér +25 ezer ft, de jó már neked. Én 15 éves korom óta egy forintot nem kaptam. :(
2022. aug. 3. 04:00
 18/19 anonim ***** válasza:
#17 Az más kérdés, hogy ez önmagában nem elég. Egyszer hazamegy, marad belőle 17 ezer, ha nő és nem kelyhet használ, akkor betétre/tamponra elmegy havi 4 ezer minimum, marad 13, ha csapvízen és 100 ft-s zacsis levesen él kizárólag, akkor végülis elég. Teljesen nonszensz ezt teljesen és rendszeresen ellenőrizni, pláne hogy mellé mié a saját fizetéséről is el kellene számolnia.
2022. aug. 3. 08:57
 19/19 anonim ***** válasza:

A megmaradt összeget visszakéri? Vagy mi az indok? Vagy annyival kevesebbet ad a köv hónapra? Mert csak úgy, cél nélkül nézegetni a kiadásokat az azért elég gáz... Mi van ha olyan boltban vásárolsz, ahol nincs a blokkra írva a tétel neve? Vissza kellene emlékezdned 1 hónap után? Ha nem veszed el a blokkot, akkor mi van?

Vagy excel táblát kellene vezetned a kiadásokról? :D Lehet egyébként ha az első 1-2 hónapban baromi jó kimutatást csinálsz, rendezett blokkok, excel tábla, rájön hogy jól csinálsz mindent, és hagyni fog.

2022. aug. 3. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!