Miért csinálja ezt apa?

Figyelt kérdés
Kezdjük ott ,hogy mindig gyenge voltam matekból 2-es és akkor ezt nyomta ,hogy neki hogy lehet ilyen elbaszott gyereke (de azt nem látta ,hogy pédául másból jó vagyok). Oké jött a korona mindenki otthon volt,sokan elhíztak köztem én is ( 57-ből lettem 66) akkor az volt,hogy neki hogy lehet ilyen koca gyereke , utána persze lefogytam vissza . Most kezdtem a középsulit elhatároztam hogy bizonyítani fogok ,neki feküdtem a tanulásnak meglett az eredménye 4-es lettem matekból és könyvet kaptam, de persze nem örült neki. Most nyáron elhatároztam hogy tanulni fogom az angolt ,mert szeretnék nyelvizsgát (vettem könyvet ,van füzetem,szótáram és tanulom) Elmeséltem apának ,hogy figyi készülök nyelvizsgára és konkrétan leordított ,hogy én mit képzelek magamról meg hatalmas hiányosságaim vannak ,mert én 4 évig általánosba más nyelven tanultam ,de azóta eltelt 5 év és azt szerintem behoztam nem tudok kevesebbet a korombelieknél és ezt az angoltanár is mondta. Mondtam anyának is hogyha nem tanulok akkor honnan a francból tudjak, ? Anya szerint lehúzza az embereket merthogy vele is ezt csinálja ,múltkor azt mondta anyának egy vita közbe ,hogy ő ezt nem tudja elgondolni ill felfogni az ő kicsi agyával
2022. júl. 11. 21:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
24%
Nem csak matekból nem?
2022. júl. 11. 21:34
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy miért csinálja nem tudom megválaszolni, mert millió oka lehet.

Sajnos a jó szándékhoz semmi köze.

De még csak a te teljesítményedhez sem.

Remélhetőleg nem leszel tőle egész életre kényszeres bizonyítani vágyó ember, akinek az életcélja az, hogy az apja elismerje.

Nekem anya pont az ellenkezője.

Bőven felnőtt vagyok, akár unokám is lehetne már.

Egész életemben folyamatosan olyan visszajelzéseket adott, mintha a világ közepe lennék és nem lenne nálam okosabb gyerek.

Még így , felnőttként is ugyanilyen.

Ahogy felnőttem, néha megmosolyogtató volt, hogy mennyivel többre tart, mint amennyire én értekelem magam.

Nem vittem különösen sokra.

Olyan "rendesember" féle lettem.

De az biztos, hogy nagyon sokat jelentett, hogy csak biztatást kaptam és nem volt olyan feladat az életemben, amire ő ne mondta volna azt, hogy ő tudja, hogy ez nekem menni fog.

Néha csak azért vettem a fáradságot hogy többet tanuljak, mert ő hitt bennem.

Ez nagyon sokat segített abban, hogy kiegyensúlyozott és magabiztos ember lettem.

Neked ezt apád segítsége nélkül kell elérned.

Ne hagyd, hogy elvegye a kedved és ne neki akarj megfelelni.

Vedd észre körülötted mások visszajelzéseit, ha eredményes vagy. Neked ebből kell építkezned.

És felnőttként, ha adódik rá lehetőséged, egyszer olvass be neki rendesen.

Lehet, hogy úgy érzed majd, fel sem vette.

De hadd érezze legalább egyszer olyannak magát, akinek te látod.

2022. júl. 11. 22:06
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne törődj vele mit mond!
2022. júl. 11. 22:10
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de szerintem Apukád egy gonosz ember :( Elsősorban pedig magadnak akarj megfelelni és bizonyítani. A célokat amiket kitűztél magad elé, azok a Te céljaid legyenek és ne azért csináld mert másnak szeretnél bizonyítani vele. Nem ismerem Apud, de valószínűleg az állhat a dolog háta mögött, hogy ő ezeket sose érhette el, mert ő nem volt rá képes vagy nem volt rá lehetősége és ezért azt szeretné, ha te se tudnád megcsinálni. Irigy rád. Inkább szánd és sajnáld az ilyen embert, mint hogy bizonyítani akarj neki. Nem érdemli meg a figyelmed és az energiád, amit abba fektetsz, hogy bizonyíts neki. Ne belőle építkezz, inkább saját magadból és a kitartásodból. Hiszen hé, felhoztad a matekot 4esre, ami kegyetlen nagy szó és kemény munka és nagyon büszke lehetsz magadra. Az angol pedig szerintem talán az egyik "legkönnyebben" fejleszthető tárgy/nyelv. Rengeteg ingyenes nyelvsegítő van fent a neten, akár szavakról, akár nyelvtanról van szó. Szóval továbbra is higgy magadban és tűzz ki új célokat, ne pedig Apud buksi simijére várj, az nem fog előre vinni
2022. júl. 11. 22:11
 5/16 anonim ***** válasza:
19%

"azóta eltelt 5 év és azt szerintem behoztam nem tudok kevesebbet a korombelieknél és ezt az angoltanár is mondta. Mondtam anyának is hogyha nem tanulok akkor honnan a francból tudjak, ?"

Most akkor mennyire tudsz angolul?

2022. júl. 11. 22:20
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert neki magának nincs önbizalma (ő se kapott jó szót a szüleitől), és azzal akarja a saját vélt hiányait kompenzálni, hogy más értékeit lehúzza. Ne mesélj neki semmiről, csak kárt okoz neked. Anyád nem kevésbé hibás, ezt nem kéne eltűrnie, már csak a gyereke érdekében sem. Az ilyet ki kell rekeszteni, hogy észrevegye, mit veszít.
2022. júl. 12. 00:07
 7/16 anonim ***** válasza:
86%
Majd tőle kérdezd meg, ha az ő fizujának a háromszorosát keresed..
2022. júl. 12. 00:10
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy irigy, és fáj neki, hogy túlnősz rajta. Megfelelni neki sehogy se bírsz, ha van rajtad sapka az lesz a baj, ha nincs, akkor az.

Azt nem értem, hogy az anyukád ha látja, hogy milyen, miért nem válik el tőle. Ezt te is megkérdezhetnéd tőle.

2022. júl. 12. 00:14
 9/16 anonim ***** válasza:
17%

Kérdező: édesapád nagy valószínűséggel ezt kapta gyerekkorában: "bármit is csinált, sose volt megfelelő", mindig lehúzták, leminősítették, stb...

Egyébként bárkiben lehet hibát találni és akkor rögtön lehet jönni ilyen dumával, mivel ember nincs hiba nélkül, te is találnál sok hibát benne. Neki vajon hogyan esne a "hogy lehet ilyen ... apám?" szöveg... Gondolom jönne az autoriter "velem így nem beszélsz mert én vagyok az apád", "az én házamban", blablabla.

2022. júl. 12. 05:53
 10/16 A kérdező kommentje:
Oké nagyon szépen köszönöm , mindenkinek ment a zöld kéz
2022. júl. 12. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!