Anyám folyamatosan szidja a páromat és azt akarja, hogy hagyjam el. Mit tegyek?
Borzasztóan zavar, hogy anyám ellenzi a kapcsolatomat. A barátaim folyton mesélik, hogy mennyire szeretik a párjukat a szüleik. Szerintem a szüleimmel van a baj. A cseszegetés egyik fő oka a pénz(telenség).
Én (23 L ) tehetős családból származom, a párom sajnos egy elég szegény, hátrányos helyzetű családból, semmit nem örökölt a szüleitől, csak adósságot. Ennek ellenére nagyon szeretem mivel szeret engem, megbecsül, jól megvagyunk, közös jövőt tervezünk, stb. Anyám szerint sosem lesz elég pénze a páromnak, és azért van velem mert örül, hogy van egy gazdag csaja. Ez abszolút nem igaz, mivel mindent felesben fizetünk, nem halmozom el őt, de ahol tehetem, nyilván segítek neki. A párom nem egy léhűtő, nem iszik, nem dohányzik, becsületes, tisztességes munkája van, gázszerelőként dolgozik, ha több tapasztalata lesz, vállalkozást is szeretne kezdeni amiben támogatom. Ő 27 éves. Még mindketten otthon lakunk, de tervezzük az összeköltözést mivel úgy jobb lenne illetve van köztünk 150 km távolság.
Mit tudnék tenni ez ellen, hogy anyám fejezze be a párom folytonos lenézését, degradálását? A párom tisztelettudó a szüleimmel szemben ennek ellenére, és tudja, hogy nagyon rossz az anyagi helyzete, de nyilván próbál megtenni mindent, hogy jobb legyen ha összeköltözünk (hétvégi műszakok, mellékállások stb...) meg persze én is megteszem amit tudok. Én fodrászként dolgozom, nagyon szeretem a munkámat de a anyám emiatt is lenéz, hogy nem mentem egyetemre, és a párom is "csak egy szakmunkás" és folyton nagyon rossz szavakkal illeti nekem, hogy mit keresek én egy ilyen ember mellett, teljesen fel van háborodva, a külseje miatt is (pedig nem egy rocker külsejű tetovált, piercinges ember) csupán mert hogy szerinte nem jóképű meg nem elég izmos. Nekem megfelel :) és nem is neki kell tetszenie. Mindenbe beleköt. Értem, hogy csak jót akar nekem, meg, hogy ne legyenek megélhetési gondjaink, de sokszor úgy érzem, a gazdag szőke herceget várná fehér lovon mellém, erre azért nincs sok esély.
Tapasztalatom szerint sok gazdag szülő fiacskája beképzelt, nagyképű és mivel tudja, hogy van pénze, csajozik össze vissza, Persze mindenhol vannak kivételek.
Más is járt más hasonló helyzetben? Lassan úgy érzem menthetetlen a helyzet, 3 éve vagyunk együtt és azóta semmit nem változott a véleménye, pedig mi valóban egymással szeretnénk lenni de így már alig mer átjönni a párom (mert néha elmesélem neki anyám miket mond) persze a legjobb opció a külön költözés lenne ami remélhetőleg egy pár hónapon belül meg is valósul, de attól még nem szeretnék rossz kapcsolatban lenni a családommal emiatt.
Köszi ha válaszolsz.
Sajnállak, de jobb nem lesz.
Hasonló helyzetben voltam, senki nem tetszett Anyáéknak.
A férjem sem, volt hogy fél évig nem beszéltunk a szüleimmel 😔
Külön kell költözni, egy fokkal jobb lesz
Nehéz kérdés. Valahogy magyarázd el otthon, hogy felnőttként szeretnéd magad eldönteni a dolgaidat, és arra kéred őket, hogy inkabb támogassanak a döntéseidben, legalábbis ésszerű hatarokon belül - ez pedig jóval belül van. Nyugtasd meg őket, hogy felesben megy minden, ha nyugodtnak, boldognak, kiegyensúlyozottnak szeretnék latni a lanyukat, ne varjának el tőle olyat, ami alanyuk érzéseivel és értékrendjével ellenkezik.
Szereted őket, tiszteled őket, a lányuk vagy, de szeretnéd a szívügyeidet magad intézni, hiszen már elérted azt a kort, amikor függetlenedned kell. Az élet erről szól, fogadják el. Mindezt békésen és tisztelettel mondd, és kérd, hogy ők is így álljanak hozzád.
Kihagyhatatlan, és csak vicc, mert nem komalom a Lölözést: az ország leggazdagabb embere gazszerelő. ;)
Sok sikert, ugyanakkor jarj nyitott szemmel, az anyai megérzések néha varatlanul beigazolódnak. De felnőtt vagy, jogod van az életedet érintő kérdésekben jól vagy rosszul dönteni.
Otthon tedd tönkre az összes gázzal működő eszközt, hogy mutter meg tudja becsülni azt, aki ezt megjavítja;)
Látod, a németek is hangoztatták, hogy orosz gáz nélkül márpedig ők boldogulnak, de nem úgy fest az ábra:DDDD...mutterod pont ilyen;)
28: az ötlet nem rossz, de az anyuka biztos értelmesebb a németeknél. Nem 200 km-ről fog gázszerelőt hívni, szemben a németekkel (és a fejlett nyugattal), akik úgy gondolták, majd az usából importálnak energiahordozót.
A kérdés feltevőjétől elnézést az offolásért! Azt javaslom, beszélj a szüleiddel, de béletlenül se indulatból. Hátha megértik a szempontjaidat.
29
A szakmunkás értékének felismerése a lényeg, de ez biztos nem esett le neked:)))
Aztán reméljük újra covidzárlat lesz a fodrászatban, így anyuci csúf lesz és tán leánya embert faraghat belőle-talán...neki bizonyára nem kell hozzáutaznia;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!