Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire korrekt ez mégis egy...

Mennyire korrekt ez mégis egy szülőtől?

Figyelt kérdés

Tesóm idén érettségizett, rengeteget tanult és meg is lett az eredménye, szín ötös lett minden tárgyból, az emelt érettségije közel 100% lett. Édesanyám a ballagásra és a szép eredményre egy elég drága ajándékot adott neki, tényleg megérdemelte, mert nagyon szorgalmas volt ezalatt a négy év alatt.

Viszont apámtól nem kapott konkrétan semmit. A szüleink elváltak több mint 15 éve, de öcsém azért eljár hozzájuk, havi 2-3 alkalommal találkoznak egy ebéd erejéig, tesóm végtelenül elfogult vele, mindig azt mondja hogy jó a kapcsolatuk és hogy neki elég ennyi találkozás is, pedig egy városban laknak, lehetne sűrűbben látni egymást, de ez az ő dolguk.

Lényeg, hogy az eredmény óta volt nála több alkalommal is, de nem kapott semmit, se pénzt se ajándékot, amit azért ilyenkor szokás. Szóval még ballagási ebéd se volt tartva.

Nem szeretnék senki pénztárcájaban turkálni, de azért se apa se a nője nem keresnek olyan rosszul, bár a nőnek is van két hozott gyereke, de már felnőttek, saját keresetük van, akárcsak nekem. Én úgy érzem, hogy ez azért nem olyan korrekt, főleg mivel annak idején, nekem is meg a többi gyereknek is volt rendes ebéd és pénzt is kaptunk, de igazából egyikünk se ért el ilyen eredményt.

Én látom rosszul a dolgot? Semmi közöm hozzá igazából, öcsém nyilván nem fog reklamálni, nem is tett semmilyen megjegyzést erre az egészre, édesanyámnak hálás, hogy támogatta, de apára se haragszik. Annak idején apám sokat beszélt arról, hogy neki meg a nőjének minden gyerek egyenlő és ha valaki kap, akkor a többiek is kapnak..Én már évek óta nem tartom velük a kapcsolatot egyébként, csak furcsa számomra ez az egész mikor kb tesóm maradt az egyetlen gyerek, mert tudom, hogy a nő gyerekei se járnak már haza sűrűn.. Én biztos nem fogok senkinek szólni emiatt, nem leszek sz@r keverő, inkább tesóm sajnálom, mert tényleg kitett magáért és nem csak egy kettessel evickélt át.

Szívesen fogadom bárki véleményét, lehet én látom teljesen rosszul a helyzetet.

2022. júl. 9. 22:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Apad bunkó, anyád helyében szóvá is tenném, akár bántja öcsédet, akár nem.
2022. júl. 9. 23:01
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

Teljesen jól látod a helyzetet. Nem korrekt.

De most mit lehet tenni azzal, ha egy városban laknak, mégis csak alkalmanként találkoznak? Nagyon egyszerű. Mert az apa nem szereti a fiát. Sajnos. De ez az igazság. És ha nincs szeretet, akkor leszarják az olyan dolgokat "ami illene". Mert kit érdekel?

Járt volna a gratuláció, az elismerés és az ajándék. De olyan embertől nem fog jönni akit nem érdekelsz...

Nem bántásból fogalmaztam így, nekem apám ága ugyanilyen csak ott még találkozás sincs :D

2022. júl. 9. 23:04
 3/12 anonim válasza:
91%
Igazából szerintem tényleg jól látod a dolgokat. Ha ez megnyugtat akár egy hajszálnyit is, 3 hete volt a szülinapom, apa el is felejtette, nem is hozom fel neki többet.
2022. júl. 9. 23:05
 4/12 anonim ***** válasza:
34%

Te is szervezhettél volna neki ebédet. Nincs kőbe vésve, hogy a szüleinek kell.

Ráadásul lehet, hogy a tesódat tényleg nem zavarja.

Engem sem zavar, hogy apánk többet törődik a másik két házasságából született gyerekeivel. Tartom velük a kapcsolatot, szeretem őket, ennyi.

2022. júl. 9. 23:06
 5/12 A kérdező kommentje:
Ők sincsenek már beszélő viszonyban, apám egy korábbi eset miatt, közölte vele SMS-ben, hogy ne hívja és ne küldjön neki üzenetet. Akkor még rólam volt szó, de anya egyáltalán nem volt bunkó vagy ilyesmi.. Gyanítom, hogy igazából a nője áll a dolog mögött, módszeresen marta el apát a családjától, ezért nem tartja a saját testvérével se a kapcsolatot, csak hébe-hóba.. Szóval lehet most is ő kavart be :/
2022. júl. 9. 23:08
 6/12 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, ha szeretek valakit, attól az isten se tántorít el hogy valamit csináljak ha akarok.

Ilyen nincs ne haragudj. Mindenki ezzel áltatja magát. Egyszerűen fel kell fogni hogy az apát nem érdekli a gyereke. Nagyon szimpla.

Sajnálom de ez van.

2022. júl. 9. 23:12
 7/12 A kérdező kommentje:
Nálunk volt ebéd rendesen, én is adtam ajándékot neki. Én azt se mondanám, hogy nem szereti apa őt, mert azért nekem is sok emlékem van az együtt töltött időkről és tudom, hogy szereti, még akkor is ha nem ő nevelte fel. Meg tesóm szerint jókat szoktak beszélgetni, lelkizni úgymond..ő nagyon empatikus egyébként is. Lehet tényleg nem is várja el se a gratulációt se más egyebet. Csak kíváncsi lettem volna őszintén szólva hogy máshol mi a szokás
2022. júl. 9. 23:13
 8/12 anonim ***** válasza:
93%
Nálam se volt annó, pedig nekem nem is váltak el, együtt lakunk azóta is. A nővéremnek volt rokonoktól ajándék, flancos ebéd, nekem annyi jutott, hogy a ballagás végére eljöttek hazakísérni. De egy jó szót nem kaptam, mást meg pláne nem, a rokonok engem sose kerestek. Pedig én még egyetemet is végeztem, abban se volt semmi támogatás, a diplomaosztó se érdekelt senkit. De sose szóltam miatta, ha nem, hát nem, valamiért én nem voltam/vagyok olyan fontos, mint a nővérem. És nem tudok rá magyarázatot, szorgalmas, jeles tanuló, rendes gyerek voltam, talán kicsit visszahúzódobb, talán ezért nem volt velem szemben semmi elvárás, így gratuláció sem, ha többet elértem, mint várták.
2022. júl. 10. 01:37
 9/12 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, apátok egy phasz, másik feleség nélkül is az lenne... Ennyi.
2022. júl. 10. 02:23
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
A korrekttől emssze van nagyon
2022. júl. 10. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!