Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megjegyezhetem a saját szülőmn...

Megjegyezhetem a saját szülőmnek, ha szerintem valamit nem jól csinált?

Figyelt kérdés

Én 21 vagyok, anyum 54. Ma boltban voltunk. A kasszás lehúzta az összes dolgot. Az én telefonomra le van mentve anyum kártyája is. A kasszás kimondta az összeget, mondtam, hogy kártyáva lesz. Ebben a pillantban anyum bejelenti, hogy kint megvárlak és kivonul a teli bevásárlókocsival. Hirtelen köpni nyelni nem tudtam, hisz még nem fizettük ki a dolgokat. (A kasszás reakcióját nem tudtam felmérni, mert az én agyamban csak ez járt, hogy mi történt, így úgy éreztem, az is látta és ledöbbent rajta, aki 1000 km-re van.)

Gyorsan érintettem a telefon, lassan, de elfogadta a terminál. (Utólag jutott eszembe, hogyha pl. valami rendszerhiba lett volna és nem tudok mobillal fizetni akkor ott álltam volna, hogy nem tudom kifizetni a dolgokat, amit más anyum elvitt a boltból)

Kiérve jeleztem anyumnak, hogy megvárhatta volna, hogy megtörténjen a fizetés. Nem is értem hova rohant, semmivel se jutott előrébb. Egyből elkezdett dúlni-fúlni, hogy mit szólok már megint be, mit nevelem állandóan.

Később mikor megjegyeztem, hogy csak neki szabad cseszegetni engem, akkor azt mondta, hogy de ő nem nyílvánosan teszi. Ezután inkább nem szóltam hozzá, míg más téma nem jött fel.

(Néha rá szoktam szólni, ha olyat csinál, ami szerintem nem helyénvaló. Pl. színházban még nem jön más szomszédos ülések háttámlájára rakja a karjait. De ha csak megjegyzem, hogy húzza össze a táskája cipzárját, azon is kiakad.)

2022. júl. 9. 17:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
35%
Ha ennyire nem bírod elvielsni anyádat, akkor nem kell vele élni, sőt, a kapcsolatot tartani se. Felnőtt ember, azt csinál, amit akar. Ha nevelési kenyszered van, akkor vegyél kutyát, vagy szulj gyereket.
2022. júl. 10. 06:39
 12/16 anonim ***** válasza:
17%
Ha macerál, miért mész vele bármerre...
2022. júl. 10. 07:21
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Te is elismered, hogy "néha rá szoktál szólni". Ez a szubjektív néha valójában nem néha, hanem gyakori. Roppantul idegesítő, ha valakinek folyton a képébe vágják, hogy valamit nem jól csinál. Ezek nem lényeges dolgok. Az üzenete, hogy "te semmit nem vagy képes jól csinálni" viszont súlyos.
2022. júl. 10. 11:10
 14/16 A kérdező kommentje:

Azt hozzá kell tenni, hogy ez kölcsönös dolog. Csak mindketten más miatt szólunk a másikra.

Igen, szubjektív dolog, én úgy érzem, hogy tényleg néha szólok rá, de általában ugyanazokért a dolgokért (pl. a táska dolog zsúfolt helyen) vagy olyanért ami sohasem történt még (pl. a mostani kasszás eset). És sokszor nyeltem már le, hogy szóljak, hogy most szerintem nagyon nagy butaságot csinált (volt egyszer egy durva Karen pillanata, mikor eljöttünk még akkor is a többieket szidta, de inkább próbáltam terelni a témát)

Úgy érzem ő gyakrabban szól rám. Sokszor külsőségek miatt (pl. pattanás miatt), vagy most a mániája, hogy az zavarja, hogy zokni van rajtam (akár, hogy nyáron zárt cipőhöz vagy csak h otthon nem szeretek zokni nélkül lenni)

2022. júl. 10. 13:54
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván tőle tanultad el, és amennyire rossz neked, ugyanolyan rossz neki is. Elvileg hogy a szülő nevelje a gyerekét, annak mégiscsak több az elfogadhatósága, mint fordítva, de 3 évvel a nagykorúság után már az sem az. Felnőttél, két tyúk egy szemétdombon nem fér el, nem bírjátok egymást elviselni, odébb kell állni. Nyilván van, aki békés, érzéseket közvetítő kommunikációt javasol, én nem hiszek ebben. Ezek zsigerből jövő mély fájdalmak, elutasítottság-érzés, amit te most törlesztesz, ő meg a saját anyja helyett neked törleszt.
2022. júl. 10. 14:01
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Jól mondja a 15-ös. Ha szeretettel és tisztelettel gondoltok egymásra, akkor ezek a problémák fel sem vetődnek.

Bár visszagondolok, fiatalként nem tudtam feldolgozni, ahogy apám hangosan eszik, ahhoz ő is kellett volna, hogy változtasson. Aztán megszoktam, már elengedtem a fülem mellett. Most, hogy meghalt pár éve, mit nem adnék, hogy egyen olyan hangosan, ahogy csak akar.

2022. júl. 10. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!