Mit tegyen hogy a nyugdíjas anyukám ne "telepedjen" rám?
33 éves nő vagyok egy 2 éves kisgyerekkel. Kb.1 éve dolgozom home office-ból, és mivel a párom munkája miatt keveset van itthon, többnyire anyukám vigyáz a picire. Általában heti 3-4 nap, 1-2 órát. Viszont szerinte, mi "alig" találkozunk, ezen kívül is állandóan kísérgetne minket mindenhová, programot ajánl ahová menjünk együtt, majd mikor visszautasítom, azt mondja, mi csak itthon ülünk egész nap. Őszinte leszek. Nagyon várjuk a bölcsit, hogy ne kellhen állandóan rá hagyatkozni.3 éve özvegy, alig van pár ismerőse. Ezenkívül állandóan kritizál, beleszól mindenbe. Amikor csak 1 órára kell jönnie, másfél óra után is állandóan indokot talál, hogy maradjon. Szeretjük őt, voltak közös programok, de azt érzem, hogy elvárja, hogy még több legyen. Pl.-voltatok valahol? -Igen, játszótéren. -miért nem szóltál, csatlakoztam volna. Ehhez hasonlók. Vagy: -most a héten nem dolgozom, nem kell jönni segíteni. - ok, de azért csak úgy elmenjek?
Mit tegyek? Kezdek besokallni.
Lehet ekézni a kérdezőt, én meg tudom érteni magát a helyzetet.
Hasonló korban vagyok, nekem is volt anyámnak egy időszaka amikor minden arról szólt volna, hogy jön velünk, hova megyünk, költözzek haza. Néha jó lett volna elmenni egyedül, vagy csak testvéremmel, de mindig mindenhova akart jönni anyánk is, mert nem volt senkije rajtunk kívül.
Testvéremnek is ez volt a gondja, még otthon él, mondta, hogy ha kivett szabadnapot, akkor anyám is kivett, vagy bejelentette, hogy akkor ő sem megy aznap be dolgozni.
Megmondom őszintén nekem nem az volt a vágyam hogy 30 + évesen mindenhova az anyámmal menjek. Nem is igénylem a társaságot, csak ezt a barátaim, ismerőseim tiszteletben tudják tartani, anyám nem.
Kérdezőnél főleg érthető, hogy családos emberként nem feltétlenül az anyjával akarja tölteni minden egyes percét.
Azóta nagyjából túllendült ezen, megvan a maga ismerősi köre akikkel találkozik, programot szervez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!