35 évesen haza szeretnék költözni a szülői házba, ahol édesanyám egyedül él. Mennyit szokás manapság beleadni a közösbe? Egy 3000 fős, a semmi közepén lévő faluról van szó. Akik otthon éltek, mennyit fizettek a szülőknek havonta?
Szerintem ez függ attól, hogy miért költöztél haza. Ha azért mert pénzt akarsz gyűjtögetni, akkor szerintem csak a saját részed fizesd: rezsi fele + étel fogyasztásod. Plusz ha valami elromlik, akkor annak a fele.
Ha hosszú távra tervezel, akkor szerintem az sem baj, ha besegítesz újítgatni a házat, ha épp szükséges.
Ha anyukád eddig is fenntartotta magát, akkor szerintem neki az is segítség, hogy a rezsibe beszállsz.
A kajádat pedig vagy megveszed magadnak és megfőzöd, vagy ha ő főz majd rád, akkor egy hónap után látszani fog, hogy kb mennyire kerültél.
Rezsi fele ALAP, és a SAJÁT kajád.
A mai árak mellett 60 ezer egy hónapban nem sok.
Mit kell lepontozni? Jó hogy nem már az anyja tartja el a 35 éves "gyereket". Akinek nem tetszik hogy neki kéne fizetnie a saját kajáját az tuti valami élősködő lehet.
Anyuka sz4rja a pénzt vagy mi? Ha nyugdíjas, gondolom kevesebb a pénze is mint a "gyereknek", de etartsa már el mint a lovat...
De emberek, mondjátok már meg, hogy van ez a saját kaja???? mert én, mikor együtt laktunk, akkor nem az volt, hogy én főztem külön, meg a szülők külön. Vagy én főztem, vagy ők és akkor mindenki azt ette. Vagy ha anyuka csinál egy túrós csuszát, akkor leméritek, ki mennyit eszik? nyilván, ha egyedi igény van, azt megértem, mondjuk GM vagy CM kenyér, vagy LM tej ilyesmi, ok, de egyébként? ha külön főztök, nyilván megemelkedik a rezsi is, mert duplán megy a cucc stb.
Én szimplán a rezsi felét adnám oda, meg mondjuk 30-40 ezer forintot. Ennél több nem megy egy főre kajára, ha nincs speciális igény. Meg gondolom azért fogsz bevásárolni, ha úgy van, tehát szerintem ez bőven elég.
26-os: a "saját" kaja úgy van, hogy az anyuka egyedül föz egy tányér túrós tésztát magának, ha a kérdezö is ott van, akkor minimum két tányérral föz, azaz dupla annyiba kerül a kaja.
Másrészt ha az (idös) anya megelégszik egy tányér tésztával, attól még a 30+ éves fia (fiatal férfi) nem feltétlen ezt és ennyit akar/szokott enni, ennél tartalmasabb és több általában, amivel jól lakik.
Másrészt egy före a 30-40 ezer Ft nagyon szükre szabott, hogy ne mondjam, irreálisan kevés. Ez csak akkor lenne elég, ha mindenki csak csipeget és föleg tésztát meg hasonló olcsó kajákat eszik csak, ami minden, csak nem egészséges étkezés.
28-as: ne két emberre számold a kaját, mert nyilván többet költ egy fiatal férfi, mint egy idös nö mennyiségben is meg minöségben is.
Éppen azért emelte ki mindenki a "saját kaját", mert annak a kötséges duplája is lehet, mint az anyjának, ha az anya fözkettejükre, akkor az eddigiek helyett háromszor annyit kellene erre költenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!