Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti mit csinálnátok...

Szülők! Ti mit csinálnátok hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
Az unokaöcsém most érettségizik. A humán tárgyakból nagyon jó, de a matematika nem megy neki. Az iskolából a tanára jelezte, hogy nem érte el azt a százalékot sem a matematika érettségin, ami elegendő lenne ahhoz, hogy mehessen szóbelizni, viszont a többi tantárgyból mind 70% feletti az eddigi eredménye. Anglisztikára felvételizett az ELTE-re, ami emiatt ugrik neki sajnos. A szülők teljesen ki vannak bukva és mindenféle szankciót kitaláltak neki. El akarják küldeni egy multihoz dolgozni és kitalálták, hogy a pót érettségiig lakbért és rezsit kell fizetni nekik, ha otthon akar lakni. Illetve bejelentették azt is, hogy a jövőben nem hajlandóak támogatni az egyetemi továbbtanulásban, hanem szakmát kell választania. Szerintetek ez nem drasztikus egy kicsit? Én, mint kívülálló azt mondanám, hogy a nyáron inkább egy matematika tanárt kéne keresni, aki felkészíti az őszi javító vizsgára. Ilyen retorzió mellett esélye nem lesz, hogy normálisan felkészüljön.
2022. máj. 25. 11:18
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
80%
De neked ehhez mi közöd van? Te a te gyereked úgy támogatom, ahogy akarod. MAGÁNÜGY. Senki nem szólhat bele.
2022. nov. 7. 14:03
 42/50 A kérdező kommentje:
Családtag! Konkrétan az unokaöcsém, akit szeretek és fáj látni, hogy lenne egy olyan terület, ahol sikeres lehetne, de nem engedik őt kiteljesedni, azért mert nem tökéletes. Bár sejtem neked az emberi érzések sokat nem mondanak.
2022. nov. 7. 14:09
 43/50 anonim ***** válasza:
80%
Na és mi akadályoz abban, hogy TE segítsd a szülei helyett? Amúgy az nem jutott még eszedbe, hogy a szülei jobban ismerik a személyiségét és a képességeit, mint te? Vagy te vagy maga a gyerek?
2022. nov. 7. 14:13
 44/50 A kérdező kommentje:
Segítem, amiben tudom, de nekem is van egy családom két kisgyerekkel. Ha lenne rá lehetőségem fizetném is a tanulmányait.
2022. nov. 7. 14:16
 45/50 anonim ***** válasza:
77%
Na és mit kell a tanulmányainak fizetni? Ha jó az erettsegije, ugye, akkor államilag finanszírozottra kerül, ergo ingyenes. Nahát, de érdekes hogy mindig erre q fránya érettségire lyukadunk ki....
2022. nov. 7. 14:19
 46/50 A kérdező kommentje:
Mit kell fizetni? Jártál egyetemre? Tisztába vagy vele, hogy egy állami képzés is milyen kiadásokkal jár? Használható laptop, könyvek, egyetemi rendezvények szerinted ingyen vannak?
2022. nov. 7. 14:23
 47/50 anonim ***** válasza:
74%
37-es válaszoló vagyok. Tényleg költséges az állami képzés is, viszont vannak ösztöndíj lehetőségek. Érdemes körülnézni az egyetemi kar honlapján. Amúgy azt tudom javasolni, hogyha a szülők tényleg ennyire nem támogatják az egyetemi továbbtanulást, hogy a fiú csinálja végig a szakképzést, vizsgázzon le és ezzel talán be tudja bizonyítani a szülőknek, hogy tud ő teljesíteni attól függetlenül, hogy valamiből gyenge. A másik hozzászólónak abban igaza van, hogy sajnos ebbe te nem szólhatsz bele, hiába is egy kedves családtagról van szó. Annyit tehetsz, hogy mellette állsz, bíztatod és a bizalmaddal támogatod.
2022. nov. 7. 14:31
 48/50 A kérdező kommentje:
47! Köszönöm, örülök, hogy van még, akibe szorult némi emberség.
2022. nov. 7. 15:28
 49/50 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta? Hogyan alakult a fiú sorsa?
aug. 31. 15:13
 50/50 A kérdező kommentje:
Letette a matematika érettségit végül és felvették az ELTE-re, anglisztikára.
tegnap 09:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!