Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem kapok szülői támogat...

Miért nem kapok szülői támogatást a sportomban?

Figyelt kérdés
Van egy sport amit nagyon szeretek csinálni már kb. 3 éve, átlagosan olyan heti 8-10 óra edzésidővel. Nagyon szeretnék a jövőben versenyezni, és minél előbb el kéne kezdenem, de ahhoz hogy tovább léphessek, kéne kb. 300 ezer forint. Apukám viszont nem hajlandó támogatni valamiért, pedig ez egy havi fizetésének kb. 15-20%-a. Ráadásul ez nem is a teljes összeg, hanem a másik felét én állnám. És amúgy simán elkölt rám ennyit pár hónap alatt, pedig azok feleslegesnek mondható dolgok. Szerintetek rá tudnám venni valahogy? Mert tényleg nagyon sokat számít ez nekem, és nagyon elszomorít, hogy megadatott hogy legyen bőven anyagi hátterünk arra hogy versenyezhessek, de ő mégsem akar támogatni.
2022. máj. 17. 08:47
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/103 anonim ***** válasza:
100%

97-es válaszoló (profi sportoló szülője) vagyok ismét.

Kedves Kérdező, ismét felhívnám a figyelmed arra, hogy BÁRMILYEN (tehát NEm licences, hanem bármilyen szabályosan meghirdetett versenyre) SZÜKSÉGES sportorvosi engedély (igen, az amatőröknek is!- ha nem hiszel nekem, látogass már el kérlek 7.30-18.00 óra között bármikor az OSEI-be, a kórházban egészen pici gyerekek is ott állnak sorban kardiológiára, EKG-re, vizeletvizsgálatra- na ezek tk minden sportban kötelezőek a verseny szintjétől FÜGGETLENÜL).

Sportorvosi versenyengedély nélkül RAJTHOZ SEM ÁLLHATSZ, mitöbb, a nevezésed is törlik, még mielőtt bármit is kezdenél.

Szóval a “majd elmegyek az egyesülethez” helyett- már ha megfogadod egy szülő tanácsát is, el lehetne fontosabb, mint a számla benyújtása édesapádnak.

Úgy értem: tegyél le valamit az asztalra (majdnem INGYEN VAN!), légy egyesületi tag, járj el a hirdetett edzésekre, szerezz versenyengedélyt és ez UTÁN lehetne sikeresebben odaállni apukához, hogy “nézd apa, eddig ezt tettem, most lenne az edzőim szerint jó esélyem indulni ezen a versenyen, de ehhez szükségem lenne erre és erre, mit gondolsz erről? Tudnál támogatni, ha én ezt meg ezt teszem bele, eddig ezt értem el?”

Annál is inkább, mert egyszerűen nem hiszem el, hogy a hazai - HIVATALOS- kerékpáros szövetség kezdő amatőr versenyeire kizárólag félmilla feletti cuccal lehet nevezni… :D

Tényleg a legjobb szándékkal: pár hónapot nyomj már le kérlek egy engedéllyel bíró sportegyesületben és teljesítsd kérlek a szintednek megfelelő edzéstervet mind erőnlétben, mint technikailag, mind motivációban és jelenlétben és AZTÁN lesz egy rakás sporttársad, pár jó edződ, akikkel könnyebben fog menni a meggyőzés.

Hívd el édesapád nyílt edzés megnézésére, egyesületen belüli vagy barátságos versenyekre klubok között- lásson dolgozni,sportolni- akkor menni fog a kérésed.

Ne haragudj, de szülőként mondom: ha a gyerekem (pedig érmekkel állna elém ma is!) előadná, hogy nem BÍÍÍÍÍRRRR edzeni, mert SZ..R cuccai vannak- hát “diszkréten” kiküldeném a viseletes cipőjében a cooper-tesztre :D :D :D

A VALÓDI (tehát szinttől függetlenül, legyen az amatőr vagy profi, gyerek vagy senior) sportoló legfontosabb jellemzője a kitartás, kivárás és az alázat. Lehet gyakorolni. :D

Sok sikert

2022. máj. 18. 20:32
 102/103 anonim ***** válasza:
100%
#101: 👍👍👍
2022. máj. 18. 20:41
 103/103 A kérdező kommentje:

Értem, de én nem vontam kétségbe a sportorvosi engedély szükségességét, a háziorvosomnál pedig van sportorvos is, akit ismerek, tehát nem tartana sokáig megszerezni.

Köszönöm az építő jellegű válaszod.

2022. máj. 18. 21:25
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!