Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyàm évek óta skizofrén,...

Édesanyàm évek óta skizofrén, egy intézményben él, azóta elvesztettem?

Figyelt kérdés

28/N vagyok,sajnos sosem volt jó a viszonyunk, sosem volt az az édesanya, akire vàgynék. Sosem ölelt meg, nem adott puszit, sosem érdekelte igazàn a sorsom, nem foglalkozott velem, mindig éreztem, hogy nem kellek neki igazàn, sosem beszélgettünk. Ha elértem valamit, megpróbàlta elvenni az önbizalmam, nagy lélektipró volt.

Aztàn kiderült a betegsége, súlyosbodott, sajnàltam, mint embert, igyekeztem vele lenni, de féltem tőle közben.

Aztàn intézménybe került, elnyomjàk gyógyszerekkel.

Sosem érdekelte igazàn semmi, senki, sajàt maga sem.

Úgy érzem elvesztettem teljesen, de mintha nemis lett volna soha. Nem tudom, hogy lehet ezt feldolgozni, sosem akar elmúlni a fàjdalom, mert mindenben ott van, nincs aki gratulàljon, nincs aki elmondja, hogy kellene élnem, nincs aki segítsen rajtam, aki mellettem legyen, mint anya.

:(

2022. máj. 15. 11:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
10%

hát nem kellett tanúlnom. nem kellett pszichológus sem.

olvasd el jobban h miket írtam. a bátyám panikbeteg és SKIZOFRÉN!!!

Halucinál...Anya halála után nagyon sokat.

Most kezd végre jobban lenni, mert nem hanyagoltam el. Főleg nem sajnáltattam magamat másokkal. még magamban sem nyavajogtam.

pedig tehetném...hogy 30 éves vagyok s a 42 évey beteg tesóm ügyeitől, pánikrohamaitól s halucinációitól nem tudtam nyugodni s aludni sem s három műszakban melózni, vásárolni, főzni s még anyánk hátrahagyott házát takarítani s felújítani.

nem is tudtam anyut megsiratni s gyászolni, mert borzalmasan sok dolgom volt s van.

erős vagyok a családom miatt. mert én így is szeretem mindannyiukat. s sokkal több minden van a háttérbe. gyerekkori dolgokon minek sz@rakodjak?

az miatt is sajnáltathatnám magamat h mindent nekem kelet csinálnom gyerekkorom óta. soha nem mehettem barátokhoz, nem lehetett pasim s most sem lehet párom, gyerekeim stb.

Nem nyavajgok, mert nem bánom. Szeretm a bátyánat, akármilyen beteg s nehéz az életem.

2022. máj. 15. 19:03
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt még kihagytad, hogy hat ló helyett szántottál, közben az angyalszárnyaiddal kapkodtad le a csillagokat az égről, ja, és teljesen kiegyensúlyozott, boldog, elégedett csillámpóni vagy!
2022. máj. 15. 19:24
 13/17 anonim ***** válasza:
35%

A kérdezőnek nagyon gyenge gyerekkori traumái vannak...De mivel az ő anyja intézetben van s az én beteg bátyám, pedig velem van. Tehát az ő élete szabadabb s nem mindennap kell szembesűlnie anyja betegségével, mint nekem a bátyámmal. Több olyant kellett volna felkeresnie akiknek van skizofrén csaladtagaik s hozzájuk mérnie a dolgait. akkor én leírom.

Én Krisztivagyok, húgom aki az ikertestvérem Maja, bátyánk Pál. A bátyánk más apától van, aki egy részeges barom volt s meg sem született a bátyánk, már kitagadta. Tehát apa nétlkűl nevelkedett.

Anyu új férjet talált s engem és az ikertesómat szülte. Elvált aputól, mert a báryánk betegségét nem fogta fel. pedig akkor nem volt annyi baja.

Anyu emgem sohase ölelt meg, soha nem adott puszit s még a kezemet sem fogta meg. ovis koromban pont a kézfogás hiánya miatt sokszor elestem s eltörtem a kezemet. nem sajnált meg még akkor sem. 3 évesen tört el először a kezemet. a harmadik kéztörésem után soha többé nem sírtam, mert mindíg leszart. szemműtétem volt 4 évesen. úgy műtöttek meg h anyu egy hét múlva jött be értem...aput sem küldte értem. lehet h elváltak, de kéthetente eljöhetett s tartottak a kapcsolatot. 3.-ban magam mentem háziorvoshoz is. 7-ben is eltört a kezem nyílt csonttöréssel.

3.-ban megbuktattak matekból, merz gyűlölt ok nélkül egy tanarnő. anyu állandóan lehülyézett. magam kerestem matek tanárt!!!! átmentem. fogorvoshoz is akkor mentem mert bedagadt s fajt is a fogam...Mindíg én nagam mentem el még fogorvoshoz is. azután könyvtári könyveket kelett kivennem, mert anyu nekem nem vett...nem az h nem volt pénze rá...én magam kerestem pénzt h legyen betétre, mert még azt is leszarta. füvet nyírtam, takarítottam másoknal. szemüveget is magamnak kelletz vennem. iskolát is én magam intéztem, fizettem. úszni s vívni is jártam. azt mind én fizettem s anyu is s apu is leszart. egy versenyemre se jöttek el.én segítettem anyunak mindenben. bevásárolni, sütni, mosni, takarírani, fa vágás, fa hordás, kertészkedés stb.

míg Maja mindent megkapott...mindíg megvígasztalta, kapott ölit, puszit. mindent amit csak akart. saját szobát. nekem még az sem volt...volt h egy évig a fürdőszobában kellett lennem, mert Majának több kellett....

Kutya, macska, minden bóvlit, könyveket megkapott. nem csinált soha semmit sem. az én ágyamon tetvészkedett egésznap..tehát még a saját szobáját sem hasznalta sohase, pedig kettő tv-je s kettő számítógépe, laptopja s tablettja volt. nekem semmi.mobilja is vagy ezer volt.nekem magamnak kelett vennem 9.-ben.

cigányokkal járt...sok balhé volt, mert egy botrányhősnő. de persze ő kapott meg mindent.

én szereztem a suli mellett s után melót. magam vettem lakást...

a hugom pedig csak úgy mindent megkapott. Nekem 12 évesen, Majának 14 évesen jött meg s neki vett a wc-be szemeteszsákot s mindig vett neki betéteket s én azokat nem használhattam. tesómnak egy térdműtéte volt 22 évesen...akkora nagy rivilliót csinaltak belőle...pedig csak egy kis térdrészt kelett műteni, mert kevés volt az izületi tokjában a kollagén vagy mi.

a bátyám látta ezt az igazságralanságot.

Anyu rákos lett. Akkor is mindent én csináltam. Én segítettem neki. Az utolsó hónapjaiban egyáltalán nem aludtam, mert próbáltam csökkenteni a fájdalmait kenőcsökkel, masszázsokkal, gyógyszerekel stb. én vittem ki wc-re és én fürdettem.

Nem gyűlöltem sohase anyámat. Ha ilyen volt velem, akkor ilyen volt. A húgomat sem fyűlöltem s nem irigykedtem sohase. Tudod h mijen lett? Ostoba mint a tök!!!

Halála után is sok dolgom volt. A bátyám ügyei nagyon sok. Sok mentális betegségei vanak. én csak a pánikbetegséget s a skizofréniát tudom megjegyezni s kezelni.

Kedves kérdező. Neked volt ilyen kemény életed?

2022. máj. 15. 19:36
 14/17 anonim ***** válasza:

ahhoz képest h a húgomat anyám mindíg vígasztalta s mindent megadott neki...

a húgom az újszülött fiát csapkodta amikor szopott. állandóan brutálisan verte már 3 évesen. van egy videófelvételem, miszerint könyökkel úgy belevág az arcába h a kanapé nagyon megrezzen s a fiúnak elvérzik az orra. Most 5 éves a fia s most szült még egy fiút.

Ő veri a gyerekeit ok nélkűl. pedig anyu minkez sohase ütött meg. a hugomnak pedig mindent megadott. de annyira ostoba h azt senki nem bírja felfogni.

2022. máj. 15. 20:04
 15/17 anonim ***** válasza:
28 évesen már ugy sem nagyon fogsz tudni változtatni a dolgokon.
2022. máj. 15. 23:20
 16/17 A kérdező kommentje:
Tök jó, hogy én feltettem egy kérdést, de egy feldúlt vàlaszoló életéről kell olvasnom. Inkàbb nem mondok semmit, tartsd meg magadnak a véleményedet...
2022. máj. 16. 07:14
 17/17 anonim válasza:
Talán anyukád nem volt olyan mentális állapotban, hogy ki tudja fejezni az érzéseit, de ha jelenleg nem is tudja érezni, ez biztos változni fog a jó irányba, ha jól beállítják a gyógyszereket. A Skizofrénia azért tud tönkretenni annyi mindent, mert a halucináció nem csak annyiból áll, hogy képzelgünk, hanem a teljes személyiségre is kihatással van. Tehát még a gondolatokat is megváltoztatja, ezért érezhető egy olyan érzés, mintha nem is a saját testben élnénk, mások pedig azt tapasztalhatják, hogy összefüggéstelen amire gondolunk, de abba is érdemes belegondolni, hogy más számára csak egy személy, de az érintett számára az egész világ szétesik. (Nagyon rossz megélni) Én Hebefréniával küzdök, és szerencsére javult az állapotom, és valamennyit talán tudok segíteni a saját megéléseimmel. 18/f
2022. máj. 23. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!