Édesanyàm évek óta skizofrén, egy intézményben él, azóta elvesztettem?
28/N vagyok,sajnos sosem volt jó a viszonyunk, sosem volt az az édesanya, akire vàgynék. Sosem ölelt meg, nem adott puszit, sosem érdekelte igazàn a sorsom, nem foglalkozott velem, mindig éreztem, hogy nem kellek neki igazàn, sosem beszélgettünk. Ha elértem valamit, megpróbàlta elvenni az önbizalmam, nagy lélektipró volt.
Aztàn kiderült a betegsége, súlyosbodott, sajnàltam, mint embert, igyekeztem vele lenni, de féltem tőle közben.
Aztàn intézménybe került, elnyomjàk gyógyszerekkel.
Sosem érdekelte igazàn semmi, senki, sajàt maga sem.
Úgy érzem elvesztettem teljesen, de mintha nemis lett volna soha. Nem tudom, hogy lehet ezt feldolgozni, sosem akar elmúlni a fàjdalom, mert mindenben ott van, nincs aki gratulàljon, nincs aki elmondja, hogy kellene élnem, nincs aki segítsen rajtam, aki mellettem legyen, mint anya.
:(
Barátok, apád, nagyszülők, keresztszülők, munkatársak, párod, kutyád, macskád?
Lépj túl. Azért nem tudsz, mert nem AKARSZ! Érzelmi függő vagy anyádtól. Pedig emberek milliárdjai nőttek fel "puszi meg ölelés" nélkül, mégis teljes életet élnek.
Szerintem szakemberhez kellene fordulnod. A feldolgozatlan gyerekkori traumák nagyon meg tudják keseríteni a felnőtt életet.
Ha sikerül egy jó egy jó pszichológust találnod, akihez becsülettel eljársz, illetve is aktívan akarsz érte, hogy lelileg rendbe jöjj, segíteni fog, hidd el.
miért te anyádat ölelgetted, puszilgattad, támogattad, gratulaltál neki, vígasztaltad???
mert elvileg először ezt a gyereknek kell megtennie az anyja felé.
nekem nagyon rossz anyám volt. de végül is nem ivott stb. de aztán ő is lelkileg megtört.
mondogattam h jó anya volt, mert azért sok apróbb dolgokat pozitívként tudok elmondani. pl. megvarrta a szakadt plüssömet, finom ételeket csinált.
sose ölelt, nem puszilt, nem támogatott, nem gratulalt stb.
de nem is vártam el ezt tőle.
te miért várod el tőle, ha tudod h beteg skizofrén???
sztem ő szenvef jobban miattad, de te ebbe nem akarsz bele gondilni sem. csak magadra gondolsz h jaj de rossz neked.
emeld fel a segged s látogasd meg úgy h gyógyszetezik s mond neku igenis szépeket, háláld meg neki a legapróbb dolgokat is.
Te gyógyítsd meg anyád lelkét s pszichéjét ha nem akarod elveszíteni. sztem jobban lesz s kevesebb gyógyszert adnak neki.
undorító h túl sok ember nyavajog h mijenek a szülei. csak magára képed gondolni.
mindenki úgy bánjon másokkal ahogyan azt sajat maga elvárja másoktól.
ha te azt akarod h anyucid öleljen, pusziljon, vígasztaljon, dícsérjen stb. akkor előbb te csináld ezt vele!!!!!
elmondja h hogyan kellene élned????
örűlj inkább h nem mondja meg s h nem irányítgat.
komolyan hisz beteg skizofrén. még a saját életét sem tudta irányítani, fogd fel!!!
inkább mond neki h jó anya volt, mégha nem is. de attól még téged ahogy tufott felnevelt. mond neki h te tőle vagy s te nem vagy beteg. az elért dolgaidat stb. azt is h saját magát ne gyűlölje stb.
szóval azon gondolkozz h te mit tudsz érte tenni s ne azon nyavajogj h ő miket nem tett meg, amit amúgy a betegsége miatt nem tett meg. tehát nem tehet róla!!!!!
de hiddel, tudom....
a bátyám pánikbeteg s skizofrén. anyánk nemrég halt meg s én magamhoz vettem a bátyámat!!! nem engedtem bedugatni!!!
képzeld annyira hálás nekem h befogadtam s h pozitívakat mondok s teszek h mindíg elmosogat. mindig veszek neki csokit, hambit s amit csak akar.
el is kezdi feledni a traumákat ahogyan anyánk meghallt.
a bátyám ügyeit kínkeserves volt végig csinálni.
egyes egyedűl.
erre képes az önzetlen feltétlen nélküli szeretet.
te feltételekhez kötöd a szeretetet s ezért nem adsz s egy betegtől így nem kapsz.
csak akkor kapsz, ha annyira kapni akarsz, ha előbb te adsz.
s aki nem beteg, annak kell több százalékot adnia s nem várhatja el azt h ugyanannyi százalékvan kapja vissza.
tehát magyarán én 100% -ot adok s nem várok vissza semmit sem. de így is visszakapok 1%-ot.
nem várom el h viszonozzon. de ha viszonoz akkor minden csöppnyiért is hálás vagyok.
ezt kellene átgondolnod....
itt is ölile s puszkodásra vágysz...menj el pszichológushoz!!!
mást az anyja kilöki a vonatról s te nyavalyogsz.
más betegségek nélkűl alkalmatlanok anyáknak...
ha annyira szemét volt veled, mint mondod, akkor inkább örűlsz annak h lepusztúl az intézetben. csak itt vársz valamire amit anyádtól. de ugye a pszichológusnál is azt várod, amit anyádtól.
csak kiírod a nyavalygásaidat.
mert nem kérdezted azt h mit tegyél anyádért h jobb legyen neki.
nem is kérdezel csak nyavajogsz.
- úgy érzem h elvesztettem, de mintha sohase lett volna.
De undorító vagy!!!!
Te nem akarod felfogni h skizofrén.
ha sohase lett volna akkor eleve nem is hiányozna s nem is hiányzik neked. csak nyavajogsz. csak magadat sajnáltatod. undorító h nem az anyádat sajnálod.
- sajnálom, mint embert...voltál vele, de féltél tőle.
nem úgy sajnáltad,mint az anyádat!!!!
gusztustalan, vagy undorodom tőled!!!
ne csodálkozz ha az anyád nem tudott az anyád lenni, mert főleg veled van a baj. pedig elvileg ő a skizofrén...de ezt sem tudod felfogni.
Kedves válaszoló, aki reflexből minden félmondat után entert nyom,
Láttál már te skizofrén embert, miközben mondjuk hallucinál? De komolyan. Ha lehetne ilyet csinálni, a figyelmedbe ajánlanám, hogy látogass meg egy pszichiátriát, és ismerkedj a skizofrén betegekkel. Talán rájönnél egy-két dologra.
Nem a kérdező dolga, hogy kezelje az anyja problémáit. Arra ott vannak a szakemberek. De olyat írni, hogy a puszilgatást, gondoskodást "elvileg először ezt a gyereknek kell megtennie az anyja felé"...?! Olvassál már el légyszíves egyetlen könyvet a fejlődéslélektanról, vagy legalább egy Nők Lapja cikket a gyermeknevelésről. Azok a gyerekek, akik nem kapják meg a szülői gondoskodást, nem tudnak tanulni belőle. Nem különösebben meglepők a kérdező érzései egy olyan gyerekkorral, amilyen lehetett neki. Ha te megtanultad így is, hogy milyen feltétel nélkül szeretni, gondoskodni másokról, akkor tök jó neked, de te vagy a kivétel. Rengeteg tudományos kutatás szól arról, hogy a mentálisan beteg emberek gyermekei (különösen, ha a szülőknek ilyen súlyos problémáik vannak) mennyi problémával szembesülnek később a szüleik állapotából adódóan. Nem azért, mert nem szeretik a szüleiket vagy nem tesznek értük eleget, hanem mert ahhoz, hogy egy gyermek egészségesen fejlődjön, többé-kevésbé egészséges szülőkre van szükség.
Ahelyett, hogy az "udorodat" fejeznéd ki a kérdezővel szemben, hozzáteszem, szintén elég undorító módon, esetleg értelmes tanácsokat is adhanál. Valakinek, akinek nehézségei vannak, amikről nem ő tehet (akkor sem, ha te a fura meggyőződéseid miatt ezt állítod), nem arra van szüksége, hogy más cseszegesse, és bármilyen hihetetlen, a kérdését sem ezért tette fel.
Úgyhogy ha valakinek magába kéne néznie, amiért ilyeneket ír, az te vagy.
A kérdésre válaszolva: igen, szakembert kéne keresned. Mély nyomokat hagyhatnak az ilyen dolgok, és egyedül nehéz kimászni belőlük. De egy jó pszichológus igenis tud segíteni, úgyhogy hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!