Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzhetném meg Apukámat...

Hogyan győzhetném meg Apukámat arra hogy vegyünk egy kocsit, mivel sajnos nincs!? De nagyon kéne!!!

Figyelt kérdés
Azért nem akar mert drága a benzin, plusz fél a balesetektől. Jogsija viszont van de gyakorlata az nincs

2022. máj. 12. 18:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%

6-os vagyok, mondd már meg melyik mondatomból szűrted le azt, hogy ki van nyalva a seggem. A jogsira valóért is én dolgoztam meg anno és a kocsimat is én vettem 22 évesen. Ja és én fizetem rá a biztosítást, a súlyadót, én tankolok bele stb. Mert ugye ezek is kellennek. Saját keresetből vettem és minimum egy 100ezret még ráköltöttem egyből a vásárlás után, hát még a későbbiekben.

Viszont te, ebből a válaszodból ítélve nagyon max 15 lehetsz, aki a seggét a földhöz verdesi, mert apuci nem viszi be a városba, meg nem megy érte suliba. Képzeld én is buszoztam és 2 autónk volt. Engem se hurcolásztak. Mikor lett egy harmadik azzal se hurcolásztak.

Apádnak ha nincs pénze, azt nem fogja elmondani. Egy normális használtautó is többszázezer. Örülj, hogy enni tudsz és van neted, amivel írogathatsz ide, másnak az sincs.

2022. máj. 13. 19:18
 12/19 anonim ***** válasza:
88%
9: az lehet, hogy több vagy ennél, de az értelmi szinted még nem üti meg a tízévesét sem.. :-D
2022. máj. 13. 19:50
 13/19 Alex Fly ***** válasza:
79%

@9: és szerinted az, hogy még gyerek vagy, elég indok arra, hogy eldöntsd, mire van szüksége a faterodnak? Azért álljon már meg a menet: ehyelőre ő nevel és tart el téged, nem fordítva...

Ne akard már meghatározni, mire költse el a pénz~t!

2022. máj. 13. 21:08
 14/19 anonim válasza:
100%

Rettentő jó kérdés. Két ellenérvet felsoroltál az autó ellen:

-drága az autó fenntartása,

-apád fél a balesetektől.

Mik az érvek mellette? Ezeken gondolkozz, hátha találsz olyat, ami ellensúlyozza a fentieket.

2022. máj. 13. 23:00
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk sincs kocsink, legfőképpen azért, mert nem akarjuk a lakás előtt az utcán tárolni (más lehetőség nem lenne, garázst szerezni meg olyan messzire lehetne, arany áron, hogy kb az autózás lényege veszne el, ha még az is külön program lenne, hogy valaki elmenjen érte...), meg mindketten elég kényelmesek vagyunk, nem akarunk vezetni, jobban szeretjük, ha visznek :) . Ha nagyon kellene mégis: házhozszállítást kérünk (eleve jobban bízunk profikban, mint a magunk ügyetlenségében), taxi, a reptérre meg transzferrel járunk, egyébként pedig az oszkárral is elégedettek vagyunk. Nyilván van, amikor egyszerűbb éés kényelmesebb lenne csak beülni a kocsiba, de valamit valamiért.

Neked mire kell annyira autó gyerekként, amit ezek pl. nem tudnak pótolni? Mert apádnak ezek szerint szintén nem létszükséglet.

2022. máj. 14. 07:41
 16/19 anonim ***** válasza:
Nekünk sosem volt kocsink, felnőttként is az volt a természetes, hogy nincs. Aztán akkor lett, amikor már egy három éves gyerekkel, munka mellett akartam magamnak időt és energiát spórolni. Tizenpár évesen nem létszükség, hogy hordozva legyen a kis popód.
2022. máj. 18. 13:44
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Azért nem kell bunkónak lenni valakivel, mert úgy érzi, egy autó kényelmesebb lenne a családban, attól függetlenül, hogy ő még nem tudná intézni a dolgot. Pl. nekünk is itt egy isten háta mögötti faluban is jól jött az, hogy apumnak volt kocsija, mert a családunknak rengeteg elintéznivalója volt mindig a városban, munka miatt, meg stb. Egy árva busz nem jár erre, másképp nem nagyon lehetett volna megoldani ebben a felgyorsult világban. Valóban egyszerű annak dirigálni, aki bármikor bepattanhat az autójába, vagy tényleg nincs is szüksége rá. De a kérdező ezzel még 18 éves koriág nem tud mit kezdeni.

Kérdező, lényeges információ, hogy ahol élsz, milyen a közlekedés, és miért lenne szükségetek az autóra. Én azért odaszúrnám, hogy minek van apádnak jogsija, ha fél a balesetektől. Ennyi erővel nem próbáljunk ki semmit, mert még otthon a házban is megtörténhet a baj. A másik dolog meg, hogy te is segíthetsz apádnak az autó fenntartásában, ha így beleegyezne, hogy legyen. Mondjuk elmész dolgozni, és fizeted a karbantartás egy részét, vagy a benzint. De még mindig ott a lehetőség, hogy biciklivel közlekedj. Az is egy jó megoldás, ha jelenleg nincs más.

2022. máj. 18. 16:50
 18/19 anonim ***** válasza:
18%
Ja, meg még annyi, hogy az ilyen sztorikból szokott az lenni, hogy ha a gyereknek végül lesz jogsija, a család ezt ügyesen kihasználja, és furikáztatják magukat ide-oda. Na akkor kinek is kéne viselnie magát?
2022. máj. 18. 16:51
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Egy aztó fenntartása sokba kerül, továbbá, ha apukádnak nincs gyakorlata a vezetésben, pedig van jogsija, akkor talán nem szeret vezetni, ez esetben pedig talán jobb is, ha nem vezet.

Majd, ha elég nagy leszel hozzá, megszerzed te a jogsit, akkor majd visszatérhettek a kérdésre.

2022. máj. 25. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!