Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan sértődnének meg a...

Jogosan sértődnének meg a szüleim, ha tudom, hogy elég pletykások, de a cégnél titoktartási kötelezettséget kellene kötni a fizetésemet illetően, éppen ezért nem szeretném nekik a fizetésem elmondani, nehogy problémám legyen ebből a jövőben?

Figyelt kérdés
Egy nagy multiról van szó.
2022. máj. 5. 13:10
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
87%
Anyám mikor sokat kerestem, és akkor volt egy ilyen lehetőség, 53 évesen korai nyugdíjba ment az én fizetésemre alapozva. Szerettem őt, nem sajnálom tőle, de attól fogva rám volt utalva, mert a csökkentett nyugdíj csak a rezsire volt elég, ételre már nem.
2022. máj. 5. 13:46
 12/34 anonim ***** válasza:
76%
Gondolom még anyádékkal élsz, mert egyébként nem értem, egyáltalán hogy merül föl hogy beszámolj? A bérre a titoktartást meg azért szokták a cégek, hogy ki ne derüljön, milyen pofátlanul alul- vagy felül vannak fizetve gyesek ugyanazért a munkáért. Pont lecarják anyádék tudják-e ennyit keresel.
2022. máj. 5. 13:51
 13/34 anonim ***** válasza:
96%

Én is így tudom, igazából nekik az a lényeg hogy egymás között ne dumáljátok ki. Lehet higy a kollégád pl 50 ezerrel kevesebbet kap ugyanazért, vagy többet mert ő éppen kiharcolt magának kizetesemeléstt csak senkinek nem szólt róla. Ha te is tudnál erről akkor te is kérnél. De nem tudsz róla mert suerződésetek van.

A szüleid ha pletyisek akkor természetesen ne mond el, ha mégis kerdezgetik akkor mondhatsz valamilyen összeget higy megnyugodjanak és megmaradjon a béke. Senki se mondta higy nem hazudhatsz a magánéletedben.

Az enyém nem pletykás úgyhogy szerintem én elmondanám de ha ő is ilyen pletykás lenne akkor én sem tenném.

2022. máj. 5. 14:07
 14/34 anonim ***** válasza:
18%
Nyilván nem, de mondjuk olyan helyre sem írnék alá, ahol még a fizetésemet is titkolnom kell. Van egy határ, amit a munkahely szabályozhat. Meg van a saját szabadidőm, amihez semmi köze. Oké, ha valami tényleg érzékeny adatokkal dolgozol, akkor van létjogosultsága ennek. De a fizetés maga az nem kötődik a munkavégzéshez, nem az alatt jutsz olyan információhoz, aminek a kitudódása valakit sért, szóval...
2022. máj. 5. 14:35
 15/34 anonim ***** válasza:
21%

Érdekelne, hogy ezt miért (és egyáltalán: milyen jogon?) tiltják meg?

És milyemn retorzió járna érte (és hogyan bizonyítják), hogy elmondtad-e?

Értem én, hogy extrém esetekben sok mindent titokban kell tartani, de gyanítom, nem titkosügynök vagy, akik még a munkájuk jellegéről sem beszélhetnek. :D Nem is vagyok benne biztos, hogy ez jogilag előírható-e.

Minden esetre: én vagy elmondanám (van olyan jó a viszonyom velük, hogy ne titkolózzak), vagy nem írnám alá azt a nevetséges titoktartási szerződést.

2022. máj. 5. 14:46
 16/34 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem írja alá, nincs munkája. Majdnem mindenütt van titoktartási szerződés, ami nem udvarsöpréses munka.
2022. máj. 5. 14:50
 17/34 anonim ***** válasza:
67%
Te sértődhetsz meg teljesen jogosan, mert bunkóság megkérdezni, hogy mennyit keresel. Köteles meg aztán pláne nem vagy elmondani senkinek.
2022. máj. 5. 15:06
 18/34 anonim ***** válasza:
33%
Ha nagyon kérdezgetik, akkor számolni akarnak vele...
2022. máj. 5. 15:08
 19/34 anonim ***** válasza:
54%

Nyugi már mindenki. Csak nekem természetes az, hogy amikor otthon laktam és elmentem az első munkahelyemre beszámoltam otthon arról, hogy mi a fizetésem és hogy mit dolgozok? Egy normális családi kapcsolatnál nehogy már ne lehessen tudni. Amúgy meg a kérdező nem mondta azt, hogy hadiállapot van otthon.

Természetesen beleadtam a rezsibe meg mikor mibe, senki nem kötelezett, mert tudták hogy a célom kirepülni és ezzel támogattak. Addig is tudták fizetni a dolgokat, utána is ment (persze beszálltam), de tekintve hogy tudtak a fizetésemről nem vártak el horribilis összeget.

Persze ha nem jó a kapcsolatotok és pénzéhes szüleid vannak akkor más a szitu, de leszögezem hogy egy szóval sem lett ilyen említve.

2022. máj. 5. 15:19
 20/34 A kérdező kommentje:
Ja, nem lakom otthon már vagy 7 éve. :)
2022. máj. 5. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!