A 80-as években jobb volt a szülő-gyermek kapcsolat, mint napjainkban?
9: Minden generáció ezt mondja a fiatalabbakra :D Én a '80-as években voltam gyerek, és akkor ment az idősebbekről, hogy a mai fiatalok . . . bezzeg a mi időnkben . . .
A nyakleves nem a gyerekkel való foglalkozás mértéke. Szerintem sokakban vannak gátlások, sérülések a gyerekkor miatt. Ha nem is csak a nyakleves, vagy pont a nyakleves miatt.
Régen még az okostelefon se nevelt egyeseket. De egyébként meg akkor az volt a szöveg, hogy a tv neveli a gyereket.
Alapvetően nem változik semmi, csak a környezet más.
"A 80-as években senki sem merészelte volna gyereknevelésnek nevezni azt, hogy beb...od a gyereket a tv, laptop, tablet, okostelefon elé"
Én ugyan nem a 80-as, hanem a 90-es években voltam gyerek, de akkor is ott töltöttük a fél gyerekkorunkat a TV elött, meg a szülők/nagyszülők is folyton ott ültek.
Na, nekem ez most fura, felnőttként.
"hogy a mai fiatalok . . . bezzeg a mi időnkben . . ."
Igen, ez ment 100 éve, 200 éve.... és 200 év múlva is ez fog menni.
És ugyanígy megvan a siránkozás is a "régi szép idők" után minden korban.
Szerintem nem. Bár ha belegondolok, ez nem is az adott érától függ, hanem maguktól a résztvevőktől, elsősorban a szülőktől.
Az biztos, hogy akkor tök természetes volt, hogy a gyereknek kuss a neve, megbeszélni sem nagyon lehetett semmit a szülőkkel (tisztelet a kivételnek).
17
Pont hogy hozzáad. A kommunikáció nem csak élő verbális kommunikáció lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!