Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőtt, szülőkkel együtt...

Felnőtt, szülőkkel együtt lakó, már dolgozó fiatalok, Ti hogyan, milyen feltételekkel éltek egy fedél alatt a szülőkkel?

Figyelt kérdés

Elsősorban olyan fiatalok válaszát szeretném kérni, akik rendelkeznek önálló keresettel, de valamilyen céllal, vagy valamilyen okból még nem költöztek el otthonról.

Megosztjátok-e a házimunkát, ha igen, hogyan?

Megosztjátok-e a költségeket, ha igen, hogyan?

Ha nem osztjátok meg a költségeket, megbeszéltétek-e a szülőkkel, mi az oka, amiért nem kell beleszállni a költségekbe?

Külön szólni kell-e, ha adódik valamilyen feladat (pl. fűnyírás, udvar takarítás, közös helyiségek takarítása, bevásárlás, főzés, stb), vagy magatoktól is részt vesztek ezekben az otthoni munkában?

Ha szól a szülő, hogy ezt-azt meg kellene csinálni, Ti erre hogyan reagáltok?

2022. ápr. 16. 12:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%
Egy házban élünk,de külön bejárat, konyha,fürdőszoba stb van. A víz és villanyóra is külön,így mindenki a saját fogyasztását fizeti. Szemetet,tvt és internetet nem fizetek,mert az ugyannyi lenne nélkülem is, viszont napi szinten használja az autóm amit egyedül én fizetek. Fával fűtünk,azt is mindenki magának veszi. A ház körüli nagyobb beruházásokat többnyire én fizetem, pl két éve tetőfelújítás, és idén lesz egy kapucsere.
2022. ápr. 16. 14:10
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

Bátyám lakik édesanyámmal. Nem hajlandó állandó munkahelyen dolgozni, így anyánk nyugdíjából fedez mindent, a bulizást is, ruházkodást is, rezsi, étel, mindent. Ha néha keres valamennyi pénzt, azt magára költi, esze ágában sincsen még egy szál virágot sem venni anyának a születésnapjakor például. Elvárásai viszont vannak, főleg az ételekkel kapcsolatban, de a ruházkodása is drága, mert ő nem vesz fel akármit. Pár alapdolgot megcsinál a ház körül, de a házi és kertimunka főleg anyára hárul. A bevásárlás, cipekedés is.

Testvérem teljesen természetesnek veszi, hogy ő ül bent a melegben és anyánk vagy én, ha hazamegyek vásárolunk be mondjuk télen is. Havat nem hajlandó ellapátolni, mindenre van kifogása, általában ezt lekezelő módon adja elő.

Anyámnak kell rá tekintettel lenni, reggel, ha alszik testvérem lábujjhegyen jár és nem lehet hangosan beszélni, mert kirobban őrjöngve a szobájából. Sokszor flegmázik anyával.

Őszinte leszek én próbálom elengedni, engem az sem érdekel, hogy nem dolgozik. De a többi dolog az felháborító.

Félek, mi lesz, ha anya állapota rosszabb lesz, mert ő szerintem nem fog vele foglalkozni. Viszont én nem vagyok hajlandó kiszolgálni őt.

2022. ápr. 16. 14:57
 13/18 A kérdező kommentje:
14.57-es, mi az oka, amiért anyukád nem áll a sarkára és nem rúgja ki a bátyádat otthonról? Te már kérdezted a bátyádat, miből gondolja, hogy rendben van az, ahogyan viselkedik és eltartatja magát az anyjával?
2022. ápr. 16. 15:06
 14/18 A kérdező kommentje:
én mindenki válaszát hasznosnak tartom, tehát aki nem kapott 100%-ot, azokat sajnos egyes frusztrált tagok pontoztak le.
2022. ápr. 16. 15:37
 15/18 anonim ***** válasza:
88%

12 - es: Pont az ilyen senkiházi nyomorult, életképtelen lények miatt bántják állandóan azokat a fiatalokat, akik otthon élnek a szüleikkel!

A társadalom mindenkit egy kalap alá vesz ezekkel a léhűtokkel!

A szüleim, mikor megházasodtak, 5 évig az anyai nagymamámmal éltek.

Ott sem a mamával volt a gond, hanem apámmal, aki már fiatalon is szeretett a pohár fenekére nézni...

Mama mesélte, hogy az is gyakori volt, hogy ő hátul művelte a hatalmas kertet, míg a szüleim itt ücsörögtek a teraszon... De, a rengeteg betakarított termény az jó volt...

Úgyhogy, nem mindig az anyósokkal/apósokkal van a baj a generációk közös együttélésénél!

Albérlet? Biztos, hogy azért nem mentem volna albérletbe a 200 ezer forintos fizetésemből, hogy elmondhassam, hogy van "saját" lakásom, miközben hónap végén nézném az eget és várnám a pénzesőt...

2022. ápr. 16. 15:41
 16/18 anonim ***** válasza:
16%
Megveszem amgamnak a kaját stb, kb ennyi.
2022. ápr. 16. 22:46
 17/18 anonim ***** válasza:
37%

Havi 50 ezret adok bele fixen a rezsibe és a nagybevásárlásba, ezen kívül van, hogy én tankolom tele a kocsit vagy elmegyek magamtól bevásárolni és olyankor közös dolgokat is veszek, ez másik 30-40 ezer.

Nettó 450-et keresek és home office-ban dolgozom, ez még mindig olcsóbb, mintha valahol otthagynék 150+rezsit albérletre és szinte semmit nem tudnék félretenni. Így azért havi 200-250-et elteszek legalább.

2022. ápr. 17. 10:30
 18/18 anonim ***** válasza:
67%
Nem szállok be a közös költségekbe, a szüleim támogatják, hogy rakjam félre a fizum, hogy minél hamarabb el tudjak költözni. A házi munkát természetesen elosztjuk. Panelben lakunk, így nincsenek olyan plusz munkák, mint egy kertben, de megcsinálom, ha kérnek valamit. 24 l
2022. máj. 8. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!