Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet egy ilyen emberrel...

Lehet egy ilyen emberrel egészséges kapcsolatot ápolni?

Figyelt kérdés

Az anyám egy rendkívül agresszív és domináló hajlamú ember, én pedig rendkívül szabadelvű és érzékeny vagyok.

18 éves fiú vagyok. Érdekes, abba sohasem szól bele, hogy hova megyek bulizni. Vagy értitek, olyanokba, amikért átlag szülő kiakad.

Olyanokat csinál, hogy mondjuk meg akarja mondani, hogy fürdés után hova tegyem a törülközőmet.

Olyanokon is gyakran vitázunk, mint pl alap világnézet. Tehát tipikusan olyan dolgok, amiknek nincs jelentősége, csak hogy mutassa, hogy ő irányít.

És mostmár meguntam, hogy mindig ő akar kijönni nyertesen a vitákból, elkezdtem én is durván beszélni vele.

Mostmár azzal fenyegetőzik, hogy betesz kollégiumba, mert egy büdös bunkó vagyok.

Nagyon sokszor próbáltam már vele beszélni az elmúlt tizenakárhány évben. Kiváló kommunikációs készségeim vannak, tudok nagyon karizmatikusan viselkedni, de hiába. Egyszer meghúzom a határt, és ő azt egy hónap múlva teljesen elsöpri.

Képtelen azt tiszteletben tartani, hogy másoknak is van privát szférája. Nála a szeretet az teljes kontrollt jelent. És mivel én ezt nem adom meg neki, az ő fejében nem szeretem őt.

Annyira elegem van belőle. Tönkreteszi az életem, és valahogy képes mindig önmagát áldozatként beállítani.

Lehet egy ilyen "függő" anyával egészséges kapcsolatot fenntartani?

2022. ápr. 12. 22:51
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Na na na, nem dobtam le, csak másik akasztóra raktam fel
2022. ápr. 13. 08:41
 12/13 A kérdező kommentje:
#9 szerintem te itt nagyon félreértesz valamit xddd
2022. ápr. 13. 09:21
 13/13 anonim ***** válasza:
51%

9-es válaszoló vagyok.

Azt a tanácsot fogadod meg, amelyiket akarod. Ha nem tetszik, ne tedd! (Bárki másnak viszont jól jöhet valamelyik részlet...)

Azért kérdeztem rá a körülményeidre, hogy le tudj válni IDŐBEN édesanyádról. Gondolom, azért még nem túl idős és nyugodtan KEZDHETNE AKÁR ÚJ ÉLETET IS!

Az én édesanyám nem túl régen - de nem is mostanában - elhunyt. Hosszasan betegeskedett, 13 éven át küzdöttem az életéért. Nyilván azóta történtek mélyebb változások az életemben.

Nekem szerencsére nagyon jó kapcsolatom volt Vele, nagyon megbízott bennem. (Eléggé távolságtartó és barátságtalan hozzá képest a többi élő rokonom.) Remélem, neked nagyobb szerencséd lehet más rokonaiddal.

2022. ápr. 14. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!