Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja a tisztaság,...

Miért zavarja a tisztaság, rendmániám, ha ő nevelte belém?

Figyelt kérdés

Pici koromtól kezdve azt mondta gyakran anyám, hogyha ő nem lenne, akkor minden tiszta kosz lenne, mi képtelenek vagyunk rendet tartani, takarítani.

Ebből következik, hogy mániákusan takarítok, és nekem nem az a szint, amit ő csinál.

Most őt ez zavarja, szerinte nem vagyok normális.. Ha egyszer ő nevelte ezt belém, nem értem mi a gond?

Nekem semmi bajom a mániámmal, imádom a tisztaságot.

2022. ápr. 3. 12:34
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Nálam nem akarsz takarítani? 🥺🥺🥺
2022. ápr. 3. 12:48
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Nálam is pontosan ugyanez a helyzet. Míg otthon éltem, soha semmi nem volt jó, mindennek ragyogni kellett, élére állítva. Persze, hogy egy gyerek, ha ilyen elvárásokkal nő fel kicsi korától kezdve, szintén takarítani fog. Nálam nincs patika rend, de imádok takarítani és a kuplerájt sem szeretem, mindennek van egy helye, letisztult stílusú a lakás. Anyám folyton kritizál, de arra már nem tud mit mondani, hogy ezt mégis hogy képzeli. De sokat hallgattam, hogy: majd ha saját lakásod lesz, meglátjuk... " Tessék, meg látta, meglátta a tiéd is és valszeg nem tud már mibe belekötni.
2022. ápr. 3. 12:49
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Nem a takarítás volt a gond, csak nem vetted észre a sok év alatt. Az volt a lényeg, hogy beléd köthessen valamivel. Te meg szó szerint vetted, amit mondott.
2022. ápr. 3. 13:04
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

"Ebből következik, hogy mániákusan takarítok, és nekem nem az a szint, amit ő csinál."

Nos, az alapján, hogy nem tudjuk mi a "szint" nálad, nem lehet objektív választ adni.

Én is rendszeresen takarítok, rendet tartok, a gyerekeimnek is ezt tanítom. Ennek ellenére ha a gyerekemen azt látnám, hogy az élete csak a takarítás és stressz kérdést csinál egy pohárból, vagy egy papírzsebkendőből, egy ott hagyott játékból, én is aggódnék érte.

Anno az én anyám is idegbeteg takarításmániás volt, konkrétan tönkretette vele a kapcsolatát a gyerekeivel. Semmi más nem volt az életében, csak a takarítás, a mindent élére állítás, a napi 3x takarítás, a "semmi sem jó úgy ahogy van, amíg én azt nem mondtam" típusú hétvégék.

Nálam is van egy "szint", de az anyám "szintje" nem ez volt. Szerintem ő már beteg volt, persze ugyanúgy ahogy neked, szólni nem lehetett, hogy talán elég mára.

És én ugyanúgy aggódnék az én gyerekemért, ha látnám, hogy a szabadideje 70%-a takarításból áll.

2022. ápr. 3. 13:06
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Ajánld fel, hogy kitakarítasz nála is.

Másodállásban is vállalhatsz takarítást. Egy kis plusz pénz.

2022. ápr. 3. 13:35
 6/9 anonim ***** válasza:
74%
A lényeg hogy valamibe beleköthessen ha ez nem lenne akkor másba kötne bele.
2022. ápr. 3. 14:17
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez részben pótcselekvés.
2022. ápr. 3. 14:35
 8/9 anonim ***** válasza:
86%
Hozzám is jöhetnél takarítani.
2022. ápr. 3. 15:13
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Neked oké a mániád, tök jó, csak éppen a másik ember kikészül tőle.

Éltem ilyen emberrel, és állandóan puccban kellett ülni, meg mániákusan mindig mindent lesikált.

Ő is próbálta bemesélni, hogy ez egészséges, de NEM az. El is hagytam, mert így nem lehet normális párkapcsolatot fenntartani, ha a másik állandóan a nemlétező piszkon stresszel.

2022. ápr. 4. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!