Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális, hogy a...

Szerintetek normális, hogy a szüleim elkérik a fizetésem 1/3-át, amióta kereső vagyok? Szülők, mennyit kértek el a közösbe a gyerekeitektől? Fiatalok, mennyit fizettek azért, hogy a szüleiteknél laktok?

Figyelt kérdés

34 éves vagyok. Tudom, ciki, hogy a szüleimnél lakom, de volt pár év, amíg külön éltem tőlük. Kb 7 évig, amíg el nem váltunk a párommal.

Viszont 2008 óta dolgozom és szüleim mindig elkérték a fizetésem 1/3-át, ami fedezi a lakhatási költségeimet, és benne foglaltatik a házi koszt fogyasztása is.

Na már most, ez alapból elfogadható lenne, de ezen felűl rendszeresen cseszegetnek, hogy költözzek el itthonról, ha nem tetszik a rendszer.

Csakhogy ezen felűl vannak egyéb költségeim:

-Telefonszámla ( ami amúgy átlagon aluli szerintem)

-Egy kocsi fenntartása

-Plusz gyermekeim is vannak, ami bár külön élek tőlük, de szintén költségbe kerűl

Ezen felűl még dohányzom sajnos és megveszem magamnak a melóba a napi energiaitalomat.

Kell vennem néha ruhákat, cipőt magamnak és van úgy, hogy már a tököm tele van anyám főztjével és ezért veszek magamnak valami kaját, olykor megengedek magamnak egy pizzarendelést( havi 1-szer, talán) és ott vagyok, hogy hónap végére nem marad már semmi pénzem, mint a legtöbb átlag magyarnak.

De ennek ellenére költözzek el albérletbe, ha nem tetszik a rendszer.

Én azt gondoltam, hogy ez teljesen normális és bevett gyakorlat, hogy a szülők így megsarcolják a gyermekeiket, de kollégákkal beszélgetve kiderűlt, hogy ez nem így van. Csak az én szüleim ilyenek?

Nekik gyűlik a pénzük, nekem meg nincs semmim.

Most emelkedett a bérem Januártól kb olyan 20-25 ezerforinttal. Kezdtem örülni, hogy akkor fél év alatt össze tudom ezzel a többlettel spórólni a 2 havi kauciót, amit mifelénk kérnek egy albérletért, erre apám bejelentette, hogy akkor ő ennyivel többet fog kérni tőlem ezentúl. Ha meg nem tetszik, akkor költözzek el. Meg még megszabja nekem, hogy szavazzak a Fideszre, mert jobban élünk, mint 12 éve. Ő jobban él, azt elhiszem, de én nem.

Hozzá teszem: Nem albérletben lakunk, hanem saját házban. Én burkoltam le a fürdőszobát, segítettem a festésben és segítenem kell minden állagmegóvási vagy felujítási műveletben is ezen felűl. Még ha egyke lennék, és Fateromnak nem dupla akkora nyugdíja lenne, mint az én fizum, akkor jogosnak érezném ezt, de nem így van. Az öcsém szintúgy ebben a cipőben jár. Esélye3m az elköltözésre csak párkapcsolatban van, amire nem vágyom már. Meg amúgy is miből vinném el a lányt étterembe?

2022. ápr. 1. 10:07
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
96%

Megnézed, hogy mennyibe kerül az albérlet + étkezés. Ha ez kevesebb, mint amit leadsz a szüleidnek akkor költözés. Ha több akkor megpróbálsz több bevételre szert tenni amiről nem beszélsz a szüleidnek.

Valamilyen szinten megértem a szüleidet. Felnőtt, kereső ember vagy ennek ellenére egy ingyenhotelben szeretnél lakni?

2022. ápr. 1. 14:21
 22/52 anonim ***** válasza:
24%
19, ő is most kezdi újra..
2022. ápr. 1. 17:09
 23/52 anonim ***** válasza:
95%
Normális.
2022. ápr. 1. 17:29
 24/52 anonim ***** válasza:
92%

22!

Aha. De 34 évesen már jópár éve dolgozik, ha vállalt anno 2 gyereket is, akkor nyilván nem minimálbért keresett. Valahol lakott a feleségével és a gyerekeivel, kellett hogy legyen valamennyi megtakarítása is. Nemmuyganaz a két eset.m

2022. ápr. 1. 18:01
 25/52 anonim ***** válasza:
86%

Nyilván kereshet valaki azt is. Nemlineáris ember kereshet annál annyival többet

Nem sok olyan van pl környezetemben.

Kellett megtakarítás? Ebben az országban?

Jo nektek. Tuti jó a munkátok és a városotok. De nem mindenhol van így.

2022. ápr. 1. 18:14
 26/52 anonim ***** válasza:
84%

25!

Azért pici ertelmet feltetelezve az ember nem vállal 2 gyereket minimálbérre, nulla megtakarítása miközben dohányzik és energiaital függő és még egy kocsit is fenntart.

2022. ápr. 1. 18:17
 27/52 anonim ***** válasza:
71%

De te most ezt azért csinálod, mert mindenképpen piszkálni akarod?

Mert ilyen van. Hogy minimálbérre jin a gyerek. Olyannak, aki nem tud kitörni se, és annyit se kap...de én távozom ebből most. Nem akarod látni a világot, nekem ehhez nincs energiám. Szép napot !

2022. ápr. 1. 18:31
 28/52 anonim ***** válasza:
89%
Nem normális. A főzés harmadát is neked kellene csinálni.
2022. ápr. 1. 18:54
 29/52 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan helyre mentem, ahol ingyen kapok szállást, a fizetés 240-260 között van mindig. Semmire sem kell költenem, csak kajára, így sokat spórolok. Van itt a szálláson egy pár is, szintén 1 éve jöttek ide, ők lakásra spórolják össze így az önerőt. Ajánlom neked is.
2022. ápr. 1. 19:06
 30/52 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudom mennyit keresel, de a jelenlegi élelmiszer és rezsiköltségek mellett 80 ezerbe biztosan kerül a havi fogyasztásod. 34 évesen nem elvárható a szülőktől, hogy ezt ők fedezzék. Ha ennél jelentősen többet kérnek, ott esetleg felmerülhet, hogy nem korrekt.
2022. ápr. 1. 20:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!