Vita (nem veszekedés) indítónak szánom az alábbi kérdést. Több baráti beszélgetésnél felmerült a téma. Kérdés, ki, hogyan tudná megoldani a helyzetet?
Elvált apa vagyok. Nem akartam én elválni, igaz annó összeházasodni sem, de a gyerekek anyjáról tudtam, ha valamit elhatároz, akkor azt úgy is véghez viszi. Szóval, amikor a válás szóba került, és elkerülhetetlenné vált, akkor én hoztam egy döntést, megalkottam egy elvet magam számára, amit követnem kell, hogy a gyermekeimnek a lehető legjobb apja lehessek.
A elvem pedig tök egyszerű: Apa vagyok és az a dolgom, hogy a gyerekeimnek a legjobb életet biztosítsam, amennyire csak lehetséges. Amúgy nem vagyok egy mintaapa, nem voltam az, de lehetek még elvált mintaapa.
Így az elvem alapján önként és dalolva lemondtam mindenről, házról, tulajdonjogokról, sőt felügyeleti jogról is. Attól függetlenűl, hogy csalódtam a feleségemben, mint feleségben, mindig is csodáltam őt, mint családanya. Feleségnek hárpia, de anyának tökéletes.
Szóval így mindent a gyerekek javára fordíthat. Nem akadályoztam semmilyen döntésében sem a válás óta, sőt támogattam. Így ők külföldre költöztek.
Na most, ha menekülnöm kellene, akkor így egyszerűen hozzájuk menekűlnék és a lehető legközelebb igyekeznék lenni hozzájuk. Gyakorlatilag ők már elmenekűltek az országból. Nekem csak utánuk kéne mennem.
Neki van párja. Mármint az ex feleségemnek. Ez lehet gondot okozna. De mint mondtam van egy elvem és az elvem alapján nem engedhetem meg magamnak, hogy másik párkapcsolatba kezdjek. Ennek több oka is van. Viszont ebben a menekülős esetben így például kevesebb macerával járna ez az egész.
Nem tartom mindig kivitelezhetőnek az együtt menekülést. Elvált anyuka+gyerekek, esetleg új pasi megy együtt, viszik az idősebb szülőket, társállatokat, ez bőven elég. Csatlakoznak hozzájuk innen onnan tesók, egyéb rokonok és azok gyerekei, kezelhetetlen tömeg. És ehhez még hozzá jönne az elvált apuka ugyanezen rokonai, barátai, háziállatai, stb.
Ésszerűnek azt tartanám, ha minden kiscsoport önállósn menekülne, ha meg tudnak egyezni akkor egy előre megbeszélt hely környékére, ha nincs közös hely, akkor mindenki ahová akar.
Akkor lehet közösen menni ha nincs csatlakozó egyéb rokon, új család. 4-5 fő még kezelhető együtt, de egy húszfős kolónia nem igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!