Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vita (nem veszekedés) indítóna...

Vita (nem veszekedés) indítónak szánom az alábbi kérdést. Több baráti beszélgetésnél felmerült a téma. Kérdés, ki, hogyan tudná megoldani a helyzetet?

Figyelt kérdés
Az adott háborús helyzetet figyelembe véve, ha nekünk, Magyaroknak kéne menekülni, akkor azok az elvált férfiak, akiknek a gyerekeik anyukánál maradtak, az adott szituációban hogy maradnának a gyerekekkel? Becsatlakoznátok az exhez, a gyerekek miatt, hogy együtt legyél velük? Mi van, ha az exnek már van párja? Esetleg ő mit fog csinálni, ha neki is vannak gyerekei az előző kapcsolatból és nem ő neveli őket? Vagy elhozod az extől őket? Azt hogy? Vagy menekülsz egyedül és próbáljátok tartani a kapcsolatot menet közben? Mi van, ha nem ugyanaz az elképzelés az exnek és neked? Mi van, ha már nálad is van egy kapcsolat? És még ezer féle variáció lehetséges. Ez nyilván egy fikció, nem arra vagyok kíváncsi, hogy gyáva férfi, aki menekül...stb. Mivel többen, több oldalról végigjártuk a témát barátokkal, nagyon érdekes megvilágításba helyeződött az adott elképzelt helyzet. Nyilván egy megoldás nincs. Nyilván helyzetfüggő, de érdekel más ember vélekedése is a témáról. Bár ne kerüljön rá sor.

2022. márc. 23. 15:48
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
93%
Nem, nem csatlakozna be a gyerek apja, hiszen azért ex, mert nem jöttek ki jól. Megy mindenki ahogy tud, amerre tud. Kapcsolatot tartani lehet a világ két végéről is.
2022. márc. 23. 16:39
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem menekülnék együtt az ex pasival. Ha van közös gyerek, aki nálam van akkor ők velem menekülnének.
2022. márc. 23. 17:29
 13/32 anonim ***** válasza:
13%
Egyetlen férfi sem menekülne,menekülhetne el.50 alatt mindenkit besoroznak.Meg amúgy minek is,hova??Fegyvert fognánk mint az őseink tették nemegyszer.Pontosan a feleségeink és gyerekeink biztonsága érdekében.Ez a normális.Lehet nyomni a hülyeséget hogy te a politikusok miatt nem,de ez nem így müködik.Az ilyen férfiakat fejbelőtték,nem szaroztak.
2022. márc. 23. 17:29
 14/32 anonim ***** válasza:
81%
13# Azok a férfiak voltak akik a feleségeik és gyerekeik biztonságáért -vagy ugyanezért területszerzés miatt- fegyvert fogtak. Most egyenjogúság van, kétkeresős családmodell, gyerekeiket szemrebbenés nélkül hátrahagyó férfiak, gyerekneveléssel tök egyedül küzdő nők százezrei. Nincs olyan, hogy férfi-nő, most ember van. Emiatt az ölés is kiment a divatból. Szerencsére. És nem is hozható vissza. Remélem.
2022. márc. 23. 17:46
 15/32 anonim ***** válasza:
63%
Azért nem minden férfi....én sem menekülnék.Nincs gyerekem,és én sem szeretnék háborúba menni.De ha menni kellene,mennék...
2022. márc. 23. 17:55
 16/32 anonim ***** válasza:
90%
Mindenki megy, amerre megy, ha szinglik mindketten és jól kijönnek egymással, akár együtt is mehetnek, ha úgy könnyebb, a többi esetben, mikor már biztonságos helyen vannak, rendezik a többit, ki itt, ki ott, majd megoldják valahogy.
2022. márc. 23. 17:59
 17/32 anonim ***** válasza:
77%

Elvált apa vagyok. Nem akartam én elválni, igaz annó összeházasodni sem, de a gyerekek anyjáról tudtam, ha valamit elhatároz, akkor azt úgy is véghez viszi. Szóval, amikor a válás szóba került, és elkerülhetetlenné vált, akkor én hoztam egy döntést, megalkottam egy elvet magam számára, amit követnem kell, hogy a gyermekeimnek a lehető legjobb apja lehessek.

A elvem pedig tök egyszerű: Apa vagyok és az a dolgom, hogy a gyerekeimnek a legjobb életet biztosítsam, amennyire csak lehetséges. Amúgy nem vagyok egy mintaapa, nem voltam az, de lehetek még elvált mintaapa.

Így az elvem alapján önként és dalolva lemondtam mindenről, házról, tulajdonjogokról, sőt felügyeleti jogról is. Attól függetlenűl, hogy csalódtam a feleségemben, mint feleségben, mindig is csodáltam őt, mint családanya. Feleségnek hárpia, de anyának tökéletes.

Szóval így mindent a gyerekek javára fordíthat. Nem akadályoztam semmilyen döntésében sem a válás óta, sőt támogattam. Így ők külföldre költöztek.

Na most, ha menekülnöm kellene, akkor így egyszerűen hozzájuk menekűlnék és a lehető legközelebb igyekeznék lenni hozzájuk. Gyakorlatilag ők már elmenekűltek az országból. Nekem csak utánuk kéne mennem.

Neki van párja. Mármint az ex feleségemnek. Ez lehet gondot okozna. De mint mondtam van egy elvem és az elvem alapján nem engedhetem meg magamnak, hogy másik párkapcsolatba kezdjek. Ennek több oka is van. Viszont ebben a menekülős esetben így például kevesebb macerával járna ez az egész.

2022. márc. 23. 18:53
 18/32 anonim ***** válasza:
30%
Mondjuk igenis fontos az ex az anyukának, mert tőle jön a gyerektartás!! Azonkívül ideális esetben szereti is a gyerek az apját, ha van kapcsolattartás. És az apuka is viszont. Tehát én el tudom képzelni, hogy becsatlakozik az apuka. Én nem vagyok elvált különben, de simán vállalnék egy ilyen szituációt. Nem mindenhol utálják egymást az exek, na meg a gyerek érdekeit érdemes szem előtt tartani. Míg az anyuka aktuális párja nem fog fizetni gyerektartást, nem gondoskodik majd a gyerekről.
2022. márc. 23. 19:22
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha menekülni kell, értelemszerűen azokkal menekülnék, akik akkor a családom. Tehát ha új párom lenne, akkor vele. Az exemnek és a gyereknek adott esetben segítenék menekülni. Felőlem együtt is menekülhetünk. Ha együtt megyünk, akkor persze próbálnám később is tartani velük a kapcsolatot, hogy a gyerekemmel később is tudjak találkozni.
2022. márc. 23. 21:31
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartom mindig kivitelezhetőnek az együtt menekülést. Elvált anyuka+gyerekek, esetleg új pasi megy együtt, viszik az idősebb szülőket, társállatokat, ez bőven elég. Csatlakoznak hozzájuk innen onnan tesók, egyéb rokonok és azok gyerekei, kezelhetetlen tömeg. És ehhez még hozzá jönne az elvált apuka ugyanezen rokonai, barátai, háziállatai, stb.

Ésszerűnek azt tartanám, ha minden kiscsoport önállósn menekülne, ha meg tudnak egyezni akkor egy előre megbeszélt hely környékére, ha nincs közös hely, akkor mindenki ahová akar.

Akkor lehet közösen menni ha nincs csatlakozó egyéb rokon, új család. 4-5 fő még kezelhető együtt, de egy húszfős kolónia nem igazán.

2022. márc. 24. 06:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!