Költözni, hogy közelebb legyünk vagy maradni a pénz miatt?
2.5-3 órányira lakom otthonról.
Jól keresünk erre, ha hazamennénk, akkor ketten együtt kapnánk egy kicsivel többet, mint most a barátom fizetése. Az albérlet kb ugyanannyi, mint itt. Tehát anyagilag nem éri meg.
Viszont közelebb lennénk anyámhoz. Van egy gyerekünk és többször szeretné látni, úgy bármikor át tudna jönni, így meg nem. Költözni csak azért, hogy neki jobb legyen? Mert mi lesz, ha a gyerek elkezdi az bölcsődét, óvodát, mindig beteg lesz, hogy oldom meg a beszoktatást, mi lesz, ha kirúgnak, mert sokat beteg a gyerek, éhen fogunk halni stb. Igazából megy a lelki zsarolás. De ő nem mehet vele táppénzre, és nagyon nagyon keveset is keres, úgyhogy nem értem a mi lesz, ha beteg lesz részét. És kétlem, hogy ő beszoktathatja a bölcsibe. Meg anyám nem ott lakik, ahová mennénk, onnan még 30km-re, és minden nap nem utazgatna. Azt mondta, amíg beteg a gyerek, addig ott lenne nála, de hát az nem jó egy beteg gyereknek.
Erre sokkal több a lehetőség, nekem most nem, a gyerek miatt, de a barátomnak biztosan. Ha ő felmond vagy esetleg kirúgnák, akkor tudom azt, hogy 3 nap múlva már új helyen dolgozik. Szeretem, hogy közel van Budapest, ha minden kötél szakad, akkor oda is lehet menni dolgozni.
Maradni vagy menni? Mindkettő jó lenne, mert itt egyáltalán nincs segítség, nincs kire bízni a gyereket, ha úgy van, de a pénz és a munka miatt jobban megérné maradni. Egyelőre azt mondtam, hogy nem megyünk és rosszul érzem magam, mert anyám majdnem sírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!