Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyu folyamatosan pakolna...

Anyu folyamatosan pakolna takarítana itthon, szerintem már betegesen. Mit lehet csinálni vele?

Figyelt kérdés

Ebéd után legalább 2 órát van a konyhában hétvégente,hogy lemossa a csempét, felmossa a padlót, letöröljön mindent. Ha segítenék neki akkor nem engedi, ha valamikor megcsináltam akkor szerinte nem olyan szépen mint ő. A csempe nem maradhat vízcseppes sehol, a pultot és az asztalt is mindig nagyon súrolja. Ezen kívül még vagy másfél órát tölt a fürdőszobában is, pedig mindkettő viszonylag kicsi helyiség.

Miközben csinálja szid minket, hogy mi miért nem töröljük a port, csinálunk valamit. Ha takarítottam valamennyit akkor is ez van. Apu sem ülhet le pihenni amíg takarít, általában ki szokott menni a kertbe.

Nagyon örülök, hogy rend van nálunk, de sokszor ez már beteges szerintem. Például ma vacsorára nem ehetnék tükörtojást, mert azzal kosz lenne. Meg a folyamatos szidás, hogy egy szar ember vagyok mert hétvégén merek pihenni vagy elmenni valamerre.

Meg most a 4 nap alatt először voltunk itthon párommal ebédelni és, hogy neki kellett megsütnie a párom kedvenc húsát, nem én csináltam meg neki. Jelenleg ezt is a fejemhez vágta a nagy pakolás közben.

Egész héten dolgozom én is, ráadásul ingázok, úgyhogy ilyenkor jól esne picit nyújtózkodni. Anyutól sem várom el, hogy körül ugráljon minket, ő is dolgozik még, csak szerintem ez a szidás kicsit sok, amikor ahelyett, hogy olvasna, filmet nézne egész nap idegeskedik, hogy pakolni kell, meg takarítani.

Van külön lakásunk a párommal, ott sem járunk térdig a koszban, pedig napi 20 perccel megoldjuk a takarítást. Ha reggel nem akarunk felkelni akkor meg főzünk előző este.

Nálatok hogy megy? Mennyit szoktatok takarítani? Stresszelni rajta?

2022. márc. 15. 13:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%
Kényszerbeteg az édesanyád. Van erre gyógyszer, csak hát el kéne menni ahhoz pszichiáterhez, hogy felírja.
2022. márc. 15. 15:48
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha van sajat lakasod, miert zavar ha anyad masfel orat van a sajat furdoszobajaban, miert az o konyhajaban akarsz este tojast sutni, miert nem a sajat lakasodban akarsz pihenni hetvegen. Rendelkezz a sajat lakasodban ahelyett hogy anyadat a pszihiatriara vinned a sajat lakasabol.
2022. márc. 15. 16:13
 13/19 anonim ***** válasza:
89%
Hát azért szerintem ez már egy kicsit beteges, hogy egy vízcsepp sem maradhat a csempén. Én amúgy sem értettem soha azt aki ennyire tisztaságmániás. Szerintem nagyon lassan takarít. De anyukád kényszerbeteg lehet. Nekem anyum ugyanezt csinálta, egy nap vagy 7x porszívózott, mert a retket látta mindenhol. És igen, ő is szid mindenkit közben. Rájöttem egyébként hogy saját magának nehezíti meg az életet.
2022. márc. 15. 16:19
 14/19 anonim ***** válasza:
53%
Menejtek vele szakemberhez.
2022. márc. 15. 19:19
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

OCD- és tisztaságmániás, ami baj. :(

Mostohaanyám is ilyen volt, sajnos.

2022. márc. 16. 11:32
 16/19 anonim ***** válasza:
35%

8

Fúj, azért durva, hogy neked 2 hetente egyszer egy budi takarítás, meg heti 2x porszívózás az már beteges tisztaságmánia. Főleg, hogy lehet sok helyen van 2-3 gyerek, meg kutya-macska. :D

2022. márc. 16. 11:48
 17/19 Mr.Prime Minister válasza:
100%
Nos én senkit nem szeretnék bántani, de édesanyádnak OCD-je (obsessive compulsive disorder), vagyis kényszerbetegsége van. Ez egy huszonegyedik században is jelenlévő betegség, amelyre van hatékony kezelés is. A lakosságnak kb a 12%-a OCD-s, köztük én is. Több spektruma van, én a lágyabb OCD-sek közé tartozom, kevesebb kényszeres cselekedettel, ugyanakkor vannak ismerőseim, akiknél súlyosabb. Én például sosem lépek fel a lépcsők legtetejére bal lábbal, hanem szigorúan csak jobb lábbal. Ezek olyan dolgok, amit csak egy OCD-s érthet, vagy még ő sem.
2022. ápr. 27. 19:17
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos anyukád kényszerbtegségben szenved. Én átérzem, mert kb 10 éves korom óta vagyok kényszertbeteg, csak nálam nem a takarításban jön ki. Valahogyan rá kellene venned, hogy forduljon pszichológishoz, vagy pszichiáterhez. A gyógyszeres kezelés, illetve a pszichoterápia jelentősen tudja enyhíteni a tüneteket.. Anyukád is csak szenved ebben az állapotban, pont ezért kellene az orvosi segítség.
2022. ápr. 29. 22:13
 19/19 anonim ***** válasza:
37%
Nem mész haza - nem idegesít. Ilyen egyszerű. Mártirkodik, hogy sajnáld. Nem kell a közönséget biztosítani ehhez. Szerintem téged úgyis idegesít az egész személye, és úgyse foglalkozik veled, csak a csempével. Ha meg foglalkozik, akkor csak szid. Szabad leszakadni a szülőktől!
2022. máj. 27. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!