Anyu folyamatosan pakolna takarítana itthon, szerintem már betegesen. Mit lehet csinálni vele?
Ebéd után legalább 2 órát van a konyhában hétvégente,hogy lemossa a csempét, felmossa a padlót, letöröljön mindent. Ha segítenék neki akkor nem engedi, ha valamikor megcsináltam akkor szerinte nem olyan szépen mint ő. A csempe nem maradhat vízcseppes sehol, a pultot és az asztalt is mindig nagyon súrolja. Ezen kívül még vagy másfél órát tölt a fürdőszobában is, pedig mindkettő viszonylag kicsi helyiség.
Miközben csinálja szid minket, hogy mi miért nem töröljük a port, csinálunk valamit. Ha takarítottam valamennyit akkor is ez van. Apu sem ülhet le pihenni amíg takarít, általában ki szokott menni a kertbe.
Nagyon örülök, hogy rend van nálunk, de sokszor ez már beteges szerintem. Például ma vacsorára nem ehetnék tükörtojást, mert azzal kosz lenne. Meg a folyamatos szidás, hogy egy szar ember vagyok mert hétvégén merek pihenni vagy elmenni valamerre.
Meg most a 4 nap alatt először voltunk itthon párommal ebédelni és, hogy neki kellett megsütnie a párom kedvenc húsát, nem én csináltam meg neki. Jelenleg ezt is a fejemhez vágta a nagy pakolás közben.
Egész héten dolgozom én is, ráadásul ingázok, úgyhogy ilyenkor jól esne picit nyújtózkodni. Anyutól sem várom el, hogy körül ugráljon minket, ő is dolgozik még, csak szerintem ez a szidás kicsit sok, amikor ahelyett, hogy olvasna, filmet nézne egész nap idegeskedik, hogy pakolni kell, meg takarítani.
Van külön lakásunk a párommal, ott sem járunk térdig a koszban, pedig napi 20 perccel megoldjuk a takarítást. Ha reggel nem akarunk felkelni akkor meg főzünk előző este.
Nálatok hogy megy? Mennyit szoktatok takarítani? Stresszelni rajta?
OCD- és tisztaságmániás, ami baj. :(
Mostohaanyám is ilyen volt, sajnos.
8
Fúj, azért durva, hogy neked 2 hetente egyszer egy budi takarítás, meg heti 2x porszívózás az már beteges tisztaságmánia. Főleg, hogy lehet sok helyen van 2-3 gyerek, meg kutya-macska. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!