Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvált szülők gyerekei, ha...

Elvált szülők gyerekei, ha láttátok, hogy az egyik szülőtök szomorú, boldogtalan a válás miatt, az megváltoztatta a másik szülőtökkel szembeni érzéseiteket? Befolyásolta a kapcsolatotokat bármelyikükkel is ez?

Figyelt kérdés
Például, ha sokszor hallottad sírni anyukádat a szobájában, láttad utána kisírt szemmel (hiába próbált happynek tűnni, megjátszani magát előtted, hogy nincs semmi baja), akkor éreztél haragot apád iránt emiatt? Érzelmileg tudtál elfogulatlan maradni mindkettőjükkel?
2022. márc. 15. 09:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Elvállt szülők gyereke vagyok, és nem emiatt változott meg.
2022. márc. 15. 11:44
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Kedves #4-es! Nem a középkorban, vagy a közel-keleten élünk, hogy kötelező azzal leélni egy életet akivel kezdtük. Miért éljen az ember boldogtalanul, ha mással lehet boldog? Én 3 éve váltam el. A volt feleségem talált mást. Van 2 gyermekünk. Nehéz volt elfogadni. Mégis jobb így, mint egy érzelem mentes életet leélni.
2022. márc. 15. 11:58
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez azon múlik, hogy hány éves a gyerek.

Minél idősebb, annál inkább átlátja a szülei házasságát, még akkor is ha a szülők igyekszenek eltitkolni a gyerek előtti problémákat.

Ha a gyerek még kicsi, a feszültséget akkor is érzi. Neki az a jó, ha a szülei boldogok, sokat mosolyognak, jó kedvűek, kiegyensúlyozottak, még ha egymástól külön is élnek. Ha elválnak a szülők és már nincs veszekedés, sírás, akkor a gyerek is jobban érzi magát. Ehhez persze két olyan felnőttre van szükség akik kulturáltan tudnak válni, és nem hangolják egymás ellen a gyereket!

Ha egy gyerek már 15-20 év körül van, ő már felfogja, hogy a szülei érdekeit szolgálja (és az övét is) ha inkább elválnak, minthogy fájdalmat okozzanak egymásnak hosszabb távon.

A "kisírt szemű anyuka" pedig valójában nem a válás miatt szomorú, hanem az ahhoz vezető út miatt. Ezt a rossz állapotot (vitákat, veszekedéseket, kapcsolat kihűlését) pedig sokkal rosszabb lenne tovább fenntartani, mert csak újabb síráshoz vezetne. Ezt kell a gyerekeknek elmagyarázni, ha már vannak olyan idősek, hogy ezt megértsék.

Le kell ülni és elbeszélgetni a gyerekkel (ha már elég nagy), hogy egyik fél sem jó zsaru vagy rossz zsaru. És egyik szülőnek sem szabadna a másikat szidni, "besározni" a gyerek előtt (még akkor sem ha van rá indoka). Ez az ami az esetek többségében nem sikerül a szülőknek.

Egyszer olvastam, hogy egy válóperes ügyvéd nyilatkozott, hogy egyetemet végzett, diplomás szülők összeverekedtek az ügyvédi irodában, annyira nem tudtak kulturáltan viselkedni.

2022. márc. 15. 12:19
 14/16 anonim ***** válasza:
91%

"amelyik szülő a válás mellett döntött, azzal szemben egy életen át tartó harag szerintem simán korrekt."

Te simán nem vagy százas.

2022. márc. 15. 15:40
 15/16 anonim ***** válasza:
Válás után mondjuk ha boldogtalan akkor leginkább egy uj kapcsolat ami a legtöbbet segitheti.
2022. márc. 15. 19:01
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
#15 ha egy harmadik fél miatt történik a válás, akkor persze annak aki "egyedül marad" mint jelen esetben nekem rosszabb. De még ez is jobb, mint az embernek magához láncolni valakit aki menni akar. Előbb-utóbb mindenki megtalálja a boldogságot.
2022. márc. 15. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!