Miért ilyen az apám?

Figyelt kérdés
Hatalmas az egója, velem úgy beszél, mint egy kutyával,de ha én felé felemelem(jogosan) a hangom, akkor máris ordibál, káromkodik, elküld a pics@ba,lekurváz,stb, míg én ha azt mondom rá, hogy hülye, akkor már fel van háborodva. Pl. még pár hónapja csináltam egy 20 ezres telefonszámlát, azóta ha olyan számmal, akit nem ingyen hívok, 6 percet is telefonálok(értsd:kb 200 Ft-s telefonszámla), akkor le vagyok b@szva, sokszor megrángat, szétdobálja a cuccaimat, azzal fenyegetőzik, hogy kirak innen a pics@ba. És a testvéreimmel is így beszél. De ha ennyire elege van belőlünk, akkor miért kellett 4 gyereket csinálnia? Annyira nulla a kapcsolat, semmit se tud rólam, ha beszélünk, akkor vagy ordibál velem, vagy felszínes, semmi kis "vicces" témákról. Az anyukámmal jó/jobb a kapcsolatom, de ő meg nem mer/akar belefolyni, és jogosan, mert apám vele is hasonló stílusban beszél. Annyira érezteti, hogy ő a családfő, neki mindent szabad. Utálom, hogy ilyen, elköltözni nem tudok, nem is akarok.

2022. márc. 7. 21:17
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Anyud próbáljon vele beszélni,hátha jobb lesz! Ha anyuddal is így beszél akkor mér nem vál el?
2022. márc. 7. 21:42
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

A leírásod alapján apád egy labilis, alacsony érzelmi intelligenciával és indulatkezelési problémákkal rendelkező, bántalmazó szülő.

Ha nem akarsz elköltözni, próbálj minél kevesebbet tartózkodni a közelében. Randevúz, járj iskola utáni foglalkozásokra, színjátszókörbe, edzésre, szerezd meg a jogsit stb.

2022. márc. 7. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Nekem dettó ugyanilyen az apám. Teljesen idegbeteg. Amint tehetem, elköltözök.
2022. márc. 7. 21:58
 4/9 anonim ***** válasza:
72%
Ne azt mondd neki, hogy hülye, hanem azt, hogy "vén hülye", akkor kiderül, hogy van-e humorérzéke.
2022. márc. 7. 22:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen ember nem fogjátok tudni megváltoztatni.
2022. márc. 8. 03:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Sosek fog megváltozni, pláne ennyi idősen...
2022. márc. 8. 08:10
 7/9 anonim ***** válasza:
91%
Ebben az a szomoru, h egy ember nagyon ritkan tud a veleszuletett, illetve gyerekkoraban kialakult alaptulajdonsagaiban gyokeresen megvaltozni, tehat valoszinu, h amikor a szuleid osszehazasodtak, apadban ezek a vonasok akkor is megvoltak. Igy anyukad reszerol o egy abszolut rossz valasztas volt. Sajnos rengeteg no szamara ez a rosszfiu tipus, a megalapozatlan onbizalommal teli, mindent kontrollalni akaro ficko igenis vonzo. Legalabb is eloszor az. Lehet, h azert ilyen, mert egy orok elegedetlen, kielegitetlen, boldogtalan, magat sikertelennek tarto ember maga is, ezert arasztja szet ezt a hangulatot a csaladban. Az is elofordulhat, h gyerekkoraban hasonlo mikrokornyezetben nott fel, ezt a mintat latta otthon, neki ez a szeretet, o ezt kapta, ezt adja tovabb. De lehet, h o volt az a gyerek, akinek az akarata orokke ervenyesult, akinek mindent megengedtek, aki uralkodott az egesz csaladon, a szulein is. Lehetseges, h hasonlitasz anyukadra, vagy az apad anyjara/apjara, vagy valakire, akit o nagyon nem bir, es ezert terrorizal teged. Sok minden lehetseges, amit mi nem tudunk megvalaszolni, mert nem latunk bele mindenbe. Talan apad idegbeteg, vagy narcisztikus szemelyiseg, de a mar pszichiatriai valtozatban. Ha szetnezel, illetve erdeklodsz a csaladban, es ismerosoktol, lehet, h rajossz, h o ezt a rossz termeszetet orokolte valamelyik szulotol, szulo testveretol vagy nagyszulotol. A szuleid kapcsolata, ami a biztonsagos bazist, a nyugodt hatorszagot kellene jelentenie mindannyiotok szamara, valoszinuleg nagyon ingatag, instabil. Talan szex mar regen nincsen kozottuk, vagy ha van, akkor az xar. Nincsen kozottuk mar kolcsonos megbecsules, szeretet. Vagy soha nem is volt. Vagy csak a szex mukodik koztuk es semmi mas. Lehet, h kapuzarasi panik tort ra. Esetleg elkepzelheto, h azert hazasodtak ossze, mert jott az elso baba. Aztan a tobbi, akiket szinten neki kell/kellett eltartani, ami miatt gurizes es nyomorusag az elete, illetve igy eli meg az egeszet. Elofordulhat, h o nem is akarta ezeket a gyerekeket, titeket, vagy legalabb is nem negyet, es igy esetleg teged sem. Csak talalgatok. De nagyon jo lenne, ha egyszer majd megis el tudnal koltozni ebbol a mergezo kornyezetbol, amint lehetseges. Tenyleg nem sok eselyt latok a valtoztasra, foleg ha te nem erzed magad hibasnak. Es nem is tudod, h mi okozza ezt, h erzelmileg es intelligencia tekinteteben ennyire melyre le tud sullyedni ez az ember, akit szamomra nehez apanak nevezni. Talan mindig is ezen az alacsony szinten volt. Ha egy ferfinek nincsen rendben a nemi elete, akkor borzalmas allatta tud valtozni, ezt az egyet tapasztalatbol tudom. (Ha ferfiak is olvassak ezt, igen, a nok meg iszonyatosan elsarkanyosodnak.) Ha azt mondod apadnak egy ilyen esetben, h "ven hulye", az lehet, h elsore viccesnek tunik, de ha ezaltal belegazolsz az onerzetebe, hiusagaba, amikor talan pont azert ennyire elviselhetetlen, mert mar nem is annyira ferfi, illetve anyukad nem tudja neki megadni ezt a fajta megnyugtato onbizalmat,(es mas nok sem) akkor abbol oriasi bajod lehet. En nem javaslom, h ezzel jatsszal, foleg ha eroszakos is. Iszonyuan sajnalom, h igy kell egyutt elned vele. Hany eves vagy? Ha meg fiatalkoru, akkor tudsz segitseget kerni ellene azzal az indokkal, h bantalmaz lelkileg es fizikailag is. Megvannak erre a megfelelo intezmenyek.
2022. márc. 8. 08:42
 8/9 anonim ***** válasza:
76%

Apám ugyanilyen volt. Indulatkezelési problémák, hangulat ember. Kifelé persze imádnivaló tök jó fej (dolgoztam náluk a munkahelyén az irodában, mindenki szuperlatívuszokban beszélt róla, hogy a főnökök mintaképe (művezető volt), segítőkész, mindenkiért kiáll, stb. Ők a másik arcát nem ismerték.

Ehhez még jött a sótlan p...ca anyám, borzasztó volt emellett a párosítás mellett leélni a gyerekkoromat.

A "vicces" az volt, hogy már rég elköltöztem otthonról, férjhez mentem, de ő még akkor is totál természetesnek vette, hogy kioktat az élet dolgairól, kioszt, megmondja, hogy mit hogyan kellene csinálnom.

Így utólag nagyon sajnálom, hogy nem vágtam rá(juk) az ajtót, amikor eljöttem otthonról.

Ja, és anyámnak teljesen megfelelt az élet egy ilyen ember mellett. Illetve dehogy felelt meg, de hát "mit fognak szólni mások", ha elválnak.

2022. márc. 8. 14:08
 9/9 anonim ***** válasza:
62%

Alapvető kölcsönös tisztelet nincs meg bennetek.

Mondjuk én soha nem mondtam apámnak hogy hülye

20000FT telefonszamlának én sem tapsikolnék

Azt magadnak csinálj!!!!

Egyébként ha olyan rossz otthon miért is akarsz ott maradni!?

2022. márc. 9. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!