A családom felelősek a helyzetemért?
16 éves lány vagyok. Ha valaki megkérdezné hogy milyen a kapcsolatom a szüleimmel azt mondanám hogy jó de nem vagyok ebbe biztos.
Depressziós vagyok és szociófóbiás illetve étkezési zavarral is küzdök. Súlyos önértékelési problémáim is vannak.
A szüleim elváltak..
Apa állandóan elvárja hogy kitűnő legyek és ha valami nem jön össze akkor mérges rám. Amikor először felmerült a dolog, hogy el kellene mennem pszichológushoz teljesen ki volt akadva mert az ő lánya aztán tökéletes nincs szüksége segítségre. Olyan mintha nem is látná az igazi énem. És attól félek ha elbukok már nem fog szeretni.
Anya mióta összejött apa után egy pasival úgy érzem őt jobban szereti. Az első adandó alkalommal már megy is át hozzá. Meg állandóan haza hozza. Amikor minden kezdődött támogató volt, de a múltkor is azt mondta nem bababusgatni kell hanem egy nagy pofont levágni nekem. Szerinte én vagyok a felelős azért ami történik velem és el kell fogadnom hogy szorongok.
Az ikertestvérem empátiát mutat és azt mondja mondjam el mi bánt de amikor neki állok azt mondja imádom magam sajnáltatni hogy én sodortam magam ebbe a helyzetbe és hogy gyenge vagyok innen kijönni. Hogy boldognak lenni csak döntés. De most komolyan ha ennyiből állna mindenki az lenne.
A mamám állandóan belém köt. Nem tetszik neki a stílusom a hajam és szerinte gy normális szetett sem tudok összerakni . Azt mondja csak ennem kell de ez nem ilyen egyszerű... Azt mondja megváltoztam és régen jobban szeretett.
Most szerintetek mit csináljak?
A válaszokat előre köszönöm..

Egy 16 éves gyerekről van szó!!!
Magától nem lesz random szorongó.
Kérdező, sajnálom, hogy ez így alakult. Én is azt mondom, hogy betoltod a 18-at, és el otthonról, vagy kollégiumba.
Senkinek nem kell megfelelned, csak magadnak. Tudom, nem könnyű. Kapsz egy kettest, mi történik? Apád megdorgál, de próbáld minden egyes alkalommal tudatosítani magadban, hogy értékes ember vagy semmi baj.

12: hülyeség!
A mérőszám az objektív! A hogyan beszél vele meg abszolút szubjektív...
Nézd már meg, milyen kérdések vannak itt tinik tollából....
Megkérik hogy hetente 2x mosogasson el - ő ezt már kizsákmányolásnak, vegzálásnak érzi... Vagy azt, hgoy nem kap heti 50e zsebpénzt, és nem veheti meg évente a legújabb ájfónt....
Hagyjuk már....

Kérdező! A családod akkor felelős a helyzetedért, ha nem visznek orvoshoz, pszichológushoz a problémáiddal.
Mivel diagnózist írtál, feltételezem, hogy elvittek.
VAgy esetleg ezek a leírt dolgok csak a saját diagnózisod?

"Depressziós vagyok és szociófóbiás illetve étkezési zavarral is küzdök. Súlyos önértékelési problémáim is vannak. ... Most szerintetek mit csináljak?"
Azt, amit az(ok) mond(anak), aki(k) a fentiekről szóló diagnózist adta/adták.
Ha csak öndiagnózisok, akkor meg menjél el végre pszichológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!