Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apák és anyák! Miért léptek le?

Apák és anyák! Miért léptek le?

Figyelt kérdés

A kérdés azokhoz a szülőkhöz szól, akik lelépnek, miután megszületik a gyermek.

Nem szeretnék konfliktust létrehozni, tényleg őszintén érdekel hogy ilyenkor milyen érzelmek/érzések, illetve gondolatok vannak bennetek? Tehát őszintén, mi az oka annak, hogy eltűntök? Esetleg nem olyan a szülőség, amilyennek tűnt vagy mi az oka? 🥺

A többi kommentelőt pedig nagyon szépen meg szeretném kérni arra, hogy ne essenek neki a többieknek, mert nem ez a cél, tehát viselkedjen mindenki kultúráltan.

2022. febr. 9. 20:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%

Nem én voltam az, hanem az egyik volt osztálytársam.

Sose terveztek gyereket, nem akarták nem úgy tervezték az életüket. A csaj véletlenül esett teherbe, de valami miatt "feltámadtak" benne az anyai ösztönök és úgy döntött, hogy megszüli. Természetesen, ha a nő így dönt a férfinak semmi beleszólása nincs. Az egész élete az összes tervével ment a levesbe egy kilyukadt gumi miatt. Próbálkozott, nagyon sokat szenvedett végig azt hangoztatta, hogy ez nem lehet az Ő élete, és egyszer besokallt majd lelépett.

2022. febr. 9. 20:56
 2/15 anonim ***** válasza:
81%
Mert az emberek nem ismerik igazán sem saját magukat, sem a (házas)társukat. Nincsenek mindenben egy véleményen, legfeljebb a nem egyező célok nem kerülnek felszínre sokáig. És hát olyan is van, hogy más jobban megtetszik, vonzóbb, több jó élménnyel kecsegtet, mint a korábbi. A gyerek ennek sajnos issza levét. De talán nem is az a gond, ha egyik szülő lelép, hanem az, hogy akivel a gyerek marad, nem talál maga és a gyerek mellé a lelépett egyént megfelelően helyettesítő személyt.
2022. febr. 9. 21:14
 3/15 anonim ***** válasza:
Sok esetben a gyerek ugye nem is tervezett, így nem is angyon képez úgymond összetartó erős.
2022. febr. 9. 23:30
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan ismerősöm akit örökbe fogadtak miután ott hagyták a kórházban, hallott a szülei felől mikor nagyobb lett és köszöni szépen a szüleit akik örökbe fogadták, boldog család lettek. Sajnos nem minden gyereknek jut ki ez a mesébe illő boldogság, ez a szomorú része annak hogy valaki ott hagyja a gyermekét, mert nem tudja felnevelni. Mondjuk jobb annak aki iszik/drogozik, hogy otthagyja a gyermeket mert így olyan otthonba kerülhet ahol nem bántalmazzák pl.
2022. febr. 9. 23:38
 5/15 anonim ***** válasza:
41%
Van aki elhagyja a gyermekét, mert nem kell neki és van aki évek óta akar gyereket de nem jön össze. :(
2022. febr. 9. 23:39
 6/15 anonim ***** válasza:
87%
A lányaim 18,16,a fiam 9 éves volt. 3 munkahelyen 2 teljes státuszban tanítottam. Otthon sem időm, sem energiám nem volt az XM-re,a gyermekeikre. Ő romantikát keresett S talált másnál. Amikor elvált tőlem, albérletbe kellett mennem,mire kifizettem a gyermektartási díjat,rezsimet,maradt 3 liter tejre és 2 kg kenyérre pénzem egy egész hónapra. Szüleim könyöradományán tengődtem, mígnem kivándoroltam az USA-ba. Telefonon tartottam laza kapcsolatot a gyermekeikkel addig, míg felnőttként át nem látták a válás utáni helyzetemet és már nem vádaskodtak. Azóta jobb a viszonyunk.
2022. febr. 10. 05:33
 7/15 anonim ***** válasza:
51%

Na igen, ez tipikus. Az asszony félrekúr aztán a férfi van kisemmizve.....

Hány ilyet láttam, pedig még csak a harmincas éveim taposom.

2022. febr. 10. 20:32
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

1. nem tervezett gyerek

2. tervezett de a felek egyike rájön, hogy korai, ő erre még nem áll készen (normális a pánikreakció, de az, hogy rögtön lellép, már nem)

3. megromlik a viszony a házastárssal, és persze, hogy akkor csak a gyerek miatt nem szenvednek még éveken keresztül

2022. febr. 11. 07:27
 9/15 anonim ***** válasza:
73%
5 vagyok, miért pontoztatok le? 5 éve vagyok házas szeretnék gyereket és nem akar összejönni, mások meg kihajítják a gyereküket. Komolyan mondom megyek és adoptálok egyet, legyen egy gyerek akit szeressek ha már a szülei le mondtak róla. Minek kellett le pontozni, egyszer ha ez az igazság?!
2022. febr. 11. 22:35
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyik +-t tőlem kaptad anno, de tudni kell hogy itt többen vannak úgy általánosan olyanok akik gyerek ellen vannak mint fordítva, a szavazás meg általában sok embernek simán szimpátia alapján megy.
2022. febr. 11. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!