Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Létezik olyan, hogy egy...

Létezik olyan, hogy egy gyerek ok nélkül nem szereti a szüleit?

Figyelt kérdés

Mostanában ilyen hülyeségeken agyalok.

Tehát az merült fel bennem, hogy létezik-e olyan, hogy egy gyerek nem szereti egyik vagy mindkét szülőt úgy, hogy azok semmit sem tettek, ami ezt indokolná. Esetleg ismertek ilyen embert?

2022. febr. 7. 10:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát, de buta vagyok, tényleg, mindig van oka. Hisz a pszichopatáknál pl. azt mondják, hogy más az agyszerkezet már születésükkor, nem fejlődik ki az empátiáért felelős rész, de hát az is ok. Igaza van mindenkinek, semmi nincs ok nélkül.
2022. febr. 7. 11:10
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
És persze az is egy ok, ha valaki agyi, idegi károsodással születik és ezért lesz pszichopata vagy antiszociális, de erről sem a szülők sem a gyerek nem tehet.
2022. febr. 7. 11:10
 13/25 anonim válasza:
61%
Ok nélkül nem, talán nem vagytok olyan szoros viszonyba, ugyan ez van velem is, elvagyok a családommal, de teljesen hideg vagyok velük, nem beszélgetünk sokat, soha nem kérdezték meg hogy hogy vagyok vagy hogy hogy telt a napom, a szeretlek szót se hallottam még tőlük, de hát ez van
2022. febr. 7. 11:12
 14/25 anonim ***** válasza:
23%

13: "soha nem kérdezték meg hogy hogy vagyok"

Ha pedig kérdezték volna, akkor most az lenne a bajod, hogy állandóan faggatóznak és már az idegeidre mennek..

2022. febr. 7. 11:18
 15/25 anonim ***** válasza:
71%
Ok nélkül nincs, olyan van, hogy ami nekem ok, neked nem.
2022. febr. 7. 11:45
 16/25 anonim ***** válasza:
69%
Igen, oka mindig van. Különbség viszont lehet az okok között. Egyik esetben az ok valaki(k), másikban pedig valami.
2022. febr. 7. 11:53
 17/25 anonim ***** válasza:
61%

Nem kell egyből durva dolgokra gondolni, mint az agykárosodás. Saját példám: Ahogy idősödtem és egyre jobban körvonalazódott a saját személyiségem, annál jobban kezdtem elhatárolódni a szüleimtől, legalábbis érzelmileg. Egyszerűen nem kompatibilis velük a személyiségem. Ha 2 random ember lenne pl. munkahelyről, akkor semleges lenne a viszonyom velük, nem valószínű, hogy keresném a társaságukat. Valószínűleg ez (is) indokolja a sok súrlódást és vitát a szüleimmel szemben. Már több mint 10+ éve nem tudom őszintén kimondani a szeretlek szót, se átölelni Őket, holott mély utálatot nem érzek irántuk.

Amikor külföldön dolgoztam, egyszer sem volt hiányérzetem irántuk, sőt ha nem is kerestek volna, az se okozott volna problémát. Ha keresem is Őket, az sokkal inkább racionális alapú, és próbálom rövidre fogni. Ez így, a családcentrikus egyéneknek biztos morbid dolog, de ha belegondolunk a hétköznapi életbe: itt sem kedvelünk mindenkit, akár rokon, akár kolléga, akár mi választottuk eredetileg a társaságát stb... Szerintem nem kéne ennyire elítélőnek lennie a társadalomnak erre a felállásra, ahogy arra sem, hogy a szülő(k) nem kedveli(k) a gyermekét.

2022. febr. 7. 12:38
 18/25 Metionin ***** válasza:
47%
17. Dettó ugyanez volt nálunk is, csak mindkét oldalról. Anyám kb. 5 éves koromtól nem tudott mit kezdeni velem, kb. addig volt közös beszédtémánk, míg agyilag a csip-csip csókával le lehetett kötni.
2022. febr. 7. 12:42
 19/25 anonim ***** válasza:
48%
Nem tom, ha most kamaszodsz, akkor lehetnek a hormonok is.
2022. febr. 7. 12:42
 20/25 anonim ***** válasza:
A Beszélnünk kell Kevinről c. film erről szól kb. Ütős film.
2022. febr. 7. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!