Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aggódnom kellene a fiamért?

Aggódnom kellene a fiamért?

Figyelt kérdés
A tanulásával, viselkedésével nincs gond, mindkettő majdnem kitűnő. Szokott járni edzeni a maradék időben pedig számítógépezik... és nem egy hülyegyerek szóval ez sajnos elég sok időt jelent. Barátai nincsenek, legalábbis amikor valami ezzel kapcsolatosat kérdezek, akkor mindig eltereli a témát, sose ment el délután stb.. Igazából ez aggaszt a legjobban, hogy nincs szociális élete. Nem lesz ebből baja ? Amikor rákérdezek hogy van mindig azt mondja jól, de nem nagyon tudom eldönteni. 17 éves jelenleg középiskolában tanul.

2022. febr. 4. 17:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Változhat ez még, emlékszem még kb másfél éve azon depiztem hogy nincs szociális életem és nem hív senki sehova, azóta benne vagyok egy nagy baráti társaságban és kb heti szinten járunk bulizni. Pedig akkor még nem hittem volna el, hogy ilyen rövid idő alatt ennyit fog változni ez.
2022. febr. 4. 17:42
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Szia. Nyugodj meg nincs baj. Szimplán a fiad inkább magának való emberke. Vannak ilyen személyek,többek között én is. Tudom,hogy furcsán hang6ik hiszen neked is mások a szociális normáid mint Neki. Valakivel caak barátkozik legalább a suliban..Ha ne adj Isten kiközösítették volna annák már más jelei is lettek volna szerintem. Esetleg próbáld meg másképp megkérdezni tőle,ne direktben. Mondjuk ha játszik valamit azzal kapcsolatosan vagy valami hasonló.
2022. febr. 4. 17:45
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Ahogy az egyes is megírta,még csak 17 éves,rengeteget fog változni,de ha nem akkor sincs baj.
2022. febr. 4. 17:46
 4/12 anonymousreview60 ***** válasza:
98%

Aggódni nem, de gondolkozni igen.

#1: 17 évesen nekem is nulla szociális életem volt, és az egyetem alatt ez oldódott, de nem úgy és nem olyan mértékben, mint kellett volna.

#2: Lehet, de nem biztos, hogy magának való. Lehetséges, hogy nyitni akarna, csak nem mer, nem tudja, hogyan kell.

#3: Ha nem fog változni, az sem baj? Mi van?! És mi van, ha ő másmilyen szeretne lenni, csak nem mer vagy nem megy neki. Tagadhatatlan, hogy vannak befelés forduló emberek, és nem baj hogy ilyenek vannak, de biztos, hogy ez a srác is ilyen?

Kérdező!

Azt írod, kerüli a gyerek a témát. Ennek két oka lehet. Ő jól érzi magát, és fárasztod. Vagy nem érzi jól magát, és égő neki a téma. Figyeld meg, hogyan reagál az érdeklődésedre. Ha röviden és tömören, akkor ilyen és magának való (egyelőre). Ha kapkodósabban és esetleg a "fárasztó a szülőm"-nél több indulattal, akkor égő neki a téma.

A lényeg, hogy olyan kapcsolatot tarts fenn a fiaddal, ami révén ő meg mer nyílni feléd. Bármilyen témára nézve. És sose hárítsd el, ha beszélni akar veled. Akkor inkább a munkádat végezd el később!

2022. febr. 4. 17:57
 5/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha inkább gépezik, szerintem simán lehet, hogy ilyen típus. Rengeteg fiatal van manapság, akit inkább a virtuális világ köt le. Amíg ez nem ölt beteges mértéket (márpedig az nem az, hogy buli helyett inkább játszik), nem gondolom, hogy probléma lenne.
2022. febr. 4. 18:24
 6/12 Ágyas tóni ***** válasza:
78%

Lehet hogy zárkózós Típus. Viszont az is lehet hogy bántják az iskolában, ilyenkor lehet írni az osztályfőnökök,és beszélni a gyerekek.

Remélem tudtam segíteni!

2022. febr. 4. 18:49
 7/12 anonim ***** válasza:
84%
Ha sokat jar el, az a baj, ha elmegy bulizni, az a baj, ha otthon ul, az a baj. Foglalkozz mar magaddal. Nekem is volt ilyen korszakom, es megis normalis lettem, de utaltam mikor a szuleim baszogattak vele.
2022. febr. 4. 19:23
 8/12 anonim ***** válasza:
97%
Lehet, hogy az online térben egy csomó barátja van, akikkel beszélget. Nincs mindenkinek állandó szociális igénye, ráadásul ez még bőven változhat. Teljesen normális 17 éves srác.
2022. febr. 4. 20:33
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Hát sztem azért kell szociális élet mindenkinek. Beszélj vele hogy szerezzen barátokat mert fontos a szociális élet
2022. febr. 4. 21:42
 10/12 anonim válasza:
64%
Kedves kerdezo a kalapom leemelem elotted, barcsak nekem is ilyen szuleim lennenek/lettek volna. 18 eves vagyok sportolni nem engednek se baratokkal kimenni peddig lenne kivel. Amugy sztm ne aghodj a fiadert vannak emberek akik nagyon jol elvannak egyedul is, ha egyetemre megy lehet valtozik:)
2022. febr. 4. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!