Az igazság az, #12, hogy ekkora gyerekek bizony már beszélnek egymás közt a suliban a szexről. És szerinted az igazat beszélik? Sajnos egyáltalán nem, mindenféle szedett-vetett információ, kitalációk, bődületes marhaságot találnak ki. (volt kisfiú, aki betette az alsónadrágjába az anyja betétjét, mert megtárgyalták egymás között, hogy az arra való. Vélhetően itt is egy szemérmes anyuka halogatta a felvilágosítást). Ezért jobb, ha inkább az igazat, csakis az igazat tudják, és osztják meg egymás között.
Én azt vallom, hogy mindig akkor kell felvilágosítani a gyereket, amikor az kérdezi. És arra a kérdéseire kell válaszolni, amit feltesz. Mert ekkor érik meg az információ befogadására, ha már meg tudja fogalmazni a kérdését. Ez lehet, már 6 évesen megtörténik, de lehet, csak 12 évesen.
12, sajnos már az ekkora gyerekekre is ömlik mindenhonnan a szexualitás. Jó, ha már akkor is érti, miről van szó, hogy különbséget tudjon tenni helyes és helytelen, megbízható és megbízhatatlan infók között; hogy tudja, mi az, amikor szólnia kell esetleg a szülőnek.
Engem anno a keresztapám zaklatott, gyerkfejjel fogalmam nem volt róla, mi ez, mert senki nem beszélt velem ilyesmmiről, felnőttként, az unokanővéremmel beszélgetve derült ki, nem voltam egyedül. Mennyivel jobb lett volna, ha tudom, mi ez és kinek szólhatok róla.
Szerintem túlzás..
Én abszolút jónak tartom azt az alapelvet, hogy mindig csak annyira kell válaszolni, amit a gyerek kérdez - és az ő szintjén elmagyarázni. Egy szülő ezt pontosan tudja... Fölösleges erekcióval és további intim részletekkel traktálni egy 3-4 évest...
MIért ne lehetne elmondani? MIért kell iylen idióta módon állni a témához..
A japánok konkrétan szexjelenteket rajzolnak hentaiban felvilágositás gyanánt.( nem minden hentai manga ilyen de ilyenek is vannak)
17, Na de pont ez az, hogy az Idás is, meg a kérdező által linkelt is a gyerek arcába tolja a szex technikai részleteit.
Kell róla beszélni, és válaszolni kell a kérdéseire, de nem gondolom, hogy egy 4-5 évesnek az az ideális információ, hogy apának mikor mennyire áll fel, és hányszor dugnak anyával egy héten, és mikor élvez el. Azért na.
Sajna már nem emlékszem, hogy nekem mi volt a címe a saját gyerekkori könyvemnek a témában, de az biztos, hogy nem volt ennyire ízléstelen. Rajzok helyett fotók voltak benne a főszereplő családról, szerintem ott is két kisgyerek volt és a harmadikat várták. Nagyalakú, sárgás borítója volt, a borítón is fotóval.
Hátha valakinek beugrik. :D
a Peti, Ida es Picuri es a Sehanyeves kislany az elso konyvek kozott voltak amiket magamtol egyedul elolvastam, kb 7-8 evesen. jelentem, egeszseges pszichevel rendelkezem :)
#17tel tokeletesen egyetertek, nem azert kell tudniuk ezekrol a dolgokrol, hogy ok is csinalhassak, hanem hogy felismerjek ha bantalamzzak oket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!