Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiskorúként hogyan változtatha...

Kiskorúként hogyan változtathatom meg a vezetéknevemet?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak még kiskoromban (most 17 vagyok).

Elég bonyolult az apámmal való kapcsolat, mert az "új feleség" engem sosem bírt elviselni, mindent megtesz a mai napig, hogy apám ne keressen, ne tartsa velem a kapcsolatot. Erről az apám is tehet nagyban, tudom, de az sem normális, ahogy a nő hozzám áll.

Gyerektartást nem fizet utánam, mert elmondása szerint nincs pénze, abból van neki valamennyi bevétele, hogy két kamionját bérbe adta ismerősöknek. Karácsonykor sem találkoztunk, egy sms-t írtam neki a 2. nap estéjén és arra válaszolt, utoljára nyáron találkoztunk a nagyszüleim házassági évfordulóján.

Szeretném az édesanyám vezetéknevét felvenni. Sokkal szebb, és a nevem is jobban hangzik vele. Valamint én az apámhoz semennyire sem kötődöm, a nevelőapámat ezerszer inkább az apámnak tekintem.

2022. jan. 14. 10:49
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
96%
Egy évet bírj ki, aztán nyugodtan tudod intézni.
2022. jan. 14. 16:04
 32/36 anonim ***** válasza:
23%

30# nem KELL házasodni, a kérdés az volt :

hogyan lehet nevet változtatni?

ez az egyik módja

2022. jan. 15. 10:15
 33/36 Andizsuzsi ***** válasza:
81%

"házasodni kell és akkor felveszed a párod nevét"

Házasodással a saját neved nem változik meg, csak a házasság után viselt neved. Attól még az összes iratodban szül. XY maradsz.

2022. jan. 17. 11:12
 34/36 anonim ***** válasza:
31%

33

megváltoztatja a nevét most, attól még mindig megmarad a születéskori neve.

2022. jan. 17. 22:00
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
34. Nem, névváltoztatásnál automatikusan átírják mindenhol. Tudom, mert én is tervezem, csak nem a vezetéknevet.
2022. jan. 18. 01:22
 36/36 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"megváltoztatja a nevét most, attól még mindig megmarad a születéskori neve"

Nem marad meg. Kap új születési anyakönyvi kivonatot az új nevével. Kérheti az iskolában, hogy állítsanak ki neki új bizonyítványt az új nevére. Mintha a régi sosem létezett volna.

2022. jan. 19. 02:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!