Kiskorúként hogyan változtathatom meg a vezetéknevemet?
A szüleim elváltak még kiskoromban (most 17 vagyok).
Elég bonyolult az apámmal való kapcsolat, mert az "új feleség" engem sosem bírt elviselni, mindent megtesz a mai napig, hogy apám ne keressen, ne tartsa velem a kapcsolatot. Erről az apám is tehet nagyban, tudom, de az sem normális, ahogy a nő hozzám áll.
Gyerektartást nem fizet utánam, mert elmondása szerint nincs pénze, abból van neki valamennyi bevétele, hogy két kamionját bérbe adta ismerősöknek. Karácsonykor sem találkoztunk, egy sms-t írtam neki a 2. nap estéjén és arra válaszolt, utoljára nyáron találkoztunk a nagyszüleim házassági évfordulóján.
Szeretném az édesanyám vezetéknevét felvenni. Sokkal szebb, és a nevem is jobban hangzik vele. Valamint én az apámhoz semennyire sem kötődöm, a nevelőapámat ezerszer inkább az apámnak tekintem.
Nálad kisebb gyerekei vannak másik házasságból? Tehát akkor már nem is házasok anyáddal?
Egyre kacifántosabb ez az egész...
Nem kacifántos, csak páran itt képtelenek értelmezni, amit olvasnak.
Első mondat:
"A szüleim elváltak még kiskoromban (most 17 vagyok)."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!