Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lett ilyen az anyám?

Miért lett ilyen az anyám?

Figyelt kérdés

Az a lényeg, hogy mindig is unokát akart,aztán teherbe estem. Na attól kezdve az jött, hogy reméli nem ilyen meg olyan anya leszek. Ezt követte, hogy ha meséltem egy tünetemről, de azt olvastam semmi gond akkor tuti beképzeltem a könyv miatt(mindig csak a tünet után olvastam utána). Jött hogy nem tudok másról beszélni, holott ő kérdezett rá.

Aztán megszületett a baba. Azóta láthatja, hogy jó anya vagyok, így is jön, hogy miért rohanok egyből ( még csak 3 hónapos), ha hagyom sírni mert épp csinálok valamit ,akkor miért hagyom sírni. A kicsi lassan 7 kiló de mindig megkérdezi elégszer etetem-e, máskor meg túl etetem szerinte.

A kedvencem megemlítünk egy programot és egyből, ő nem fog rá vigyázni. A poén hogy SOHA nem kértük hogy vigyazzon rá és őszintén fizikailag nem is bírná mégis minden alkalommal ezt kijelenti vagy ha azt mondjuk leadjuk a másik nagyszülőnek akkor azt mondja " helyes".

Most is szóba került egy cikk miatt a tablet és mondtam nálunk nem lesz ilyenje a kicsinek, mire tesómnak mondja " na erre emlékeztessük pár év múlva " ergo úgyis elrontom a gyereket...

Most már értetlenül áll hogy miért megyek le mindig le úgy hogy előre védekező állásba vagyok és szerinte pokróc lettem.

Most komolyan velem van a baj és túl gondolom vagy ezek alapján tényleg folyton finoman, de támadja a nevelési módszereim,elképzeléseim?

Másnál is volt így?

2022. jan. 8. 03:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
15%

------------------------- MINDENKINÉL ! -------------------------

A mamák már csak ilyenek, szakasztott ugyan ilyenek !

- "A mamák jobban tudják", a mamáknak rossz nézni, ahogy "próbálkozol az anyasággal" :3

És azt akarják, hogy te tökéletes anya legyél :)

De csak úgy, hogy ők nem megmutatják, hanem megmondják mit/hogyan :)

-

Hagyd , hogy élvezze a MAMA-ságot !

Alig várta, hogy MAMA legyen - és végre kiélheti magát ! :D

VÉGRE EGY IGAZI MAMA-ként viselkedhet !

2022. jan. 8. 04:06
 2/17 anonim ***** válasza:
85%
Ez nem mamaság kiélvezése, hanem a kákán csomókeresés. Rajtad vezeti le a fusztráltságát, mint oly sok középkorú nő a gyermekén.
2022. jan. 8. 04:09
 3/17 anonim ***** válasza:
68%

Az ilyen mamáknak alá kell rakni !

"Innod kell minden szavát" - vagyis csak úgy kell tenned. Éreztetned kell vele, hogy a MAMA tényleg jobban tudja :)

-

Ha én lennék ott a férj ... HÚÚúú mik lennének :]

2022. jan. 8. 04:14
 4/17 anonim ***** válasza:
68%
A mamát kicsit meg kellene igazítani ott lent, és mindjárt nem foglalkozna veletek. Nyanitom, régóta egyedül van
2022. jan. 8. 05:53
 5/17 anonim ***** válasza:
98%
1, hagyd már abba a híve stílusban írigatást, rohadt fárasztó minden kérdésnél téged látni.
2022. jan. 8. 06:06
 6/17 anonim ***** válasza:
94%

Hehe, 5, de legalább itt nem jött a KOLLÉGIUM-mal 🤣🤣🤣

Kérdező, engedd el a füled mellett ami nem tetszik.

2022. jan. 8. 07:22
 7/17 anonim ***** válasza:
76%
Mondjuk sirni tenyleg ne hagyd a kisbabád
2022. jan. 8. 07:56
 8/17 A kérdező kommentje:

Hagyom sírni amikor épp teszek-veszek és várnia kell 2 percet. Az élet nem állhat meg teljesen, persze amint lehet oda megyek, de ez nem mindig sikerül egyből pl. Wc-nél.

Próbáltam elengedni és tudom csak aggódik, de már rohadt fárasztó hogy mindig talál új aggódni valót. Bezzeg nála nem ez volt stb. tipikus szelektív memóriája van XD

Hogy lehet ezt nagy sértődés nélkül megoldani, ha nem reagálok az a baj, ha bólogatok az is baj, ha viszont visszaszólok egy ideig tartja magát aztán kezdődik elölről.

Azt már tudom, hogy sajnos inkább nem osztok meg vele egy gondolatot se így nem tud mire reagálni, de ez így nem az igazi.

2022. jan. 8. 08:22
 9/17 anonim ***** válasza:
91%

Ez szerintem nem konkrétan a te babádról szól.

Az én anyámnak szokása az, hogy eljátssza milyen támogató, kedves, rendes szülő.Mindig felhoz olyan elképzelt szituációkat, amire nem sok esély van, vagy tudja, hogy úgy sem fogom rá megkérni.

Pl: Nekem a gyerekeim az elsők, bármit megtennék értük.

Gyertek, költözzetek ide hozzám, milyen jó lesz, egyedül vagyok ebben a nagy házban.

Ha pénzre van szükséged, kérjél nyugodtan, tudod, hogy én adok.

Na de ezeket csak azért mondja, mert tudja, hogy sosem fog egyik helyzet sem bekövetkezni, nem fogok tőle kérni semmit.

Egyszer felújítás volt nálunk, akkor megkérdeztem, nem lakhatnánk-e nála egy hetet.Olyan hisztériát levágott, hogy mondtam neki nyugodjon meg, nem megyünk, csak egy ötlet volt.

Na ezután megint mondogatta, hogy nyugodtan mehetünk hozzá, szívesen fogadnak minket arra az egy hétre (mikor már ugye összeveszett velem előtte, hogy ne menjek oda).

Vagy például ugyanígy mondogatja, hogy de örülne ennek meg annak, például hogy sikerre vigyem a munkámban azt, amit elterveztem.Mikor megvalósítom, akkor meg nem is örül neki, csak megjegyzéseket tesz, elrontja az örömöm.

Tudnám ezt sorolni nagyon sokáig.A lényeg az, hogy anyádnak saját magával és talán veled van valami baja, ezt a feszültséget így vezeti le.

2022. jan. 8. 11:55
 10/17 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele aztán megunja :)
2022. jan. 8. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!