Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a probléma?

Tényleg én vagyok a probléma?

Figyelt kérdés
Kezd egyre rosszabbra fordulni a viszonyom az anyámmal. Már kicsi koromban ha valamit nem jól csináltam, anyukám lekiabált, hogy semmit se tudok jól csinálni, szerencsétlen vagyok stb. Ma is sokszor megkapom, hogy nem értek semmihez. Ha házimunkán belül bármit is csinálok, abban mindig talál hibát, vagy nem hagyja, hogy csináljam, de utána ő azt mondja, hogy meg se próbálom csinálni. A barátomat egyenesen utálja. Szinte biztos benne, hogy mi szét fogunk menni és megjegyzéseket tesz rá. Annyiszor hallottam már tőle, hogy szerencsétlen vagyok, hogy tényleg annak is érzem magam és már nem is merek belekezdeni szinte semmibe, mert úgy érzem, hogy nem fog nekem sikerülni. A jegyeim is mintha egyre rosszabbak lennének és már nem is tudok úgy koncentrálni. Már nehezebben nyilok is meg, mert ha valami problémám van, azt egyből lekicsinyli, mivel én még csak egy diák vagyok, de ha majd elkerülök, majd le teper az élet és nem nyavajgok majd annyit, mert ő is megtapasztalta az egyetemen. Ha például arra próbálok utalni, hogy miket mondott nekem (negatív értelemben), azonnal tagad mindent és azt mondja, rossz szinben akarom őt feltűntetni. A két nővéremmel kicsit jobb a kapcsolatom, de ők is hangoztatják, hogy mennyire béna vagyok és gyakran viccelődnek is vele. Apa egyáltalán nem szól semmit, ő mások előtt viszont szokta mondani, hogy büszke a három lányára, mindhárom ügyes. Nem értem mi lehet az oka ennek az egésznek. Valóban én reagálom túl az egészet vagy csak nem veszem észre, hogy tényleg ügyetlen vagyok? Hogyan tudnék ezen változtatni? 18/L

2022. jan. 4. 20:48
 1/5 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem mindketten tehettek róla, ő neki nem kéne ilynnek lenni neked meg nem kéne enynire mélyen foglalkozni ezzel.
2022. jan. 4. 21:15
 2/5 anonim ***** válasza:
89%
Nem te vagy a probléma. Az anyák egy nagy százaléka ilyen sza*arc, mint a tied, aki lekicsinyli a gyerekét. Lehet téged nem akartak már, vagy anyád idegbeteg lett 3 gyerek mellett. Lehet eleve egy idegbeteg volt. Ezt már nem tudjuk, de ez nem a te hibád. Az én anyám is ilyen, meg még nagyon sok másik "anya". Majd elmész egyetemre te is, dolgozol mellette és nem mész többet haza.
2022. jan. 4. 21:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan nem vagy ügyetlen, ne beszéld be ezt magadnak.Próbáld meg kizárni az ilyen megjegyzéseket, nekem ugyanez csak apámmal. Valahogy annyira bebeszéltem magamnak hogy menni fog meg jó jegyeim lesznek hogy már nem érdekel mit mond. Az is lehet hogy anyukád feszült mikor haza jön a munkából vagy izgul hogy legyen belőled valami csak így fejezi ki(fura módon de apám is ugyanez és tudom hogy csak akarja hogy jól teljesítsek) vagy talán az ő szülei is ilyenek voltak és azèrt...vagy akarja hogy legyen egy jó állásod és ne maradj örökre a nyakán. Sajnálom hogy át kell ezt élned mert nagyon lehúzza az embert. Légy szorgalmas, tanulj sokat és meglesz a gyümölcse.

Aztán majd elköltözhetsz és akkor már nem avatkozik bele hogy mit csinálsz.

2022. jan. 4. 21:32
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, hogy ilyen az anyukád. De biztos vagyok abban, hogy nem vagy ügyetlen, béna. Koncentrálj a tanulmanyaidra, bármennyire is nehéz és próbálj meg messzire felvetelizni, hogy koliba mehess. Na ott ki tudsz majd bontakozni :)
2022. jan. 4. 21:55
 5/5 anonim ***** válasza:
51%

Anyukád az úgynevezett „mérgező szülő” kategóriában van benne. Nem vicc, ezt a kifejezés a pszichológia jegyzi, keress rá.

Amit tehetsz: AMINT LEHETŐSÉGED VAN RÁ, KÖLTÖZÉS ÉS MINDEN KAPCSOLAT MEGSZAKÍTÁSA

2022. jan. 5. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!