Tényleg ez a normális az elvált szülőknél?
Rengeteg ismerősöm van, akinek elváltak a szülei, viszont körülbelül mindegyiknél azt látom, hogy a harag fontosabb, mint maga a gyerek.
Nemrég egyik haverommal moziban voltunk, és miközben vártuk a buszt, felhívta az apja, hogy mondja meg az anyjának ezt meg azt. A gyerek felhívta az anyukát, az anyuka meg szintén üzent vissza valamit. Én meg néztem mint kb Rozi a moziban, hogy a két szülő miért nem hívja fel egymást, és beszéli meg a gyerekkel kapcsolatos dolgokat?
Az én szüleim is elváltak, viszont ők mindig egymást hívták fel amikor rólam meg a testvéremről volt szó, megbeszéltek valamit, azután lett nekünk is szólva hogy mi lett a döntés. A tesóm is meséte hogy az egyik osztálytársa nem tudta elhívni mindkét szülejét a szalagavatóra, mert egyik sem volt hajlandó egy légtérben tartózkodni a másikkal.
Számomra felfoghatatlan hogy az elvált szülők a gyereken keresztül beszélgetnek egymással, olykor be is szólogatnak. Tényleg ez a normális? Nálunk ilyen sosem volt.

Na ja, és mindíg az "én gyerekem vagy", amíg tetszik, amit csinálsz, de ha nem értesz egyet, vagy adott szülő nem ért veled egyet, rögtön "apádra/anyádra ütöttél"...
Nekem anyám a kemény ilyen szempontból a mai napig, pedig rég felnőttem már, de még évtizedes sérelmeken lovagol, úgy, hogy egy évig sem voltak házasok, és csak "miattam házasodtak össze".

Nem mindegy, hogy miért és hogyan váltak. Van, amikor annyira elmérgesedik a helyzet, hogy nem tudnak túllépni. Ezt az se könnyíti meg, hogy összeköti őket a közös gyerek, akinek minden gondja az egyik felet terheli, főleg ha a másik úgy él, mintha sose lett volna családja, és a minimumot se akarja nyújtani.
Ez az a helyzet, ami senkinek sem könnyű. A gyereknek is xar? Igen, többnyire az.
Amúgy fura módon még az szokott lenni a legjobb a gyerek szempontjából, ha apuka teljes mértékben eltűnik, és már az apaságot se ismeri el. A nő bemondta, hogy apa ismeretlen, és kész. Tök jól megvannak kettesben. Ez viszont elég szomorú képet fest arról, hogy milyen szerepet tölt be az apa a gyerek életében.

Maximálisan éretlen magatartás ez a "nem beszélek a másik féllel", "gyereken keresztül üzenek".
Ahol kultúráltan el tudnak válni, mindkét fél normálisan viszonyul, ott nincs ez. Nem kell bántani egymást meg játszmázni, mert minek...

Az én szüleim,bár felnőttek vagyunk már a mai napig ezt csinálják.

Vannak olyan ganyéságok a házasságokban, amik nem megbocsáthatóak.
És igen, ennek a levét sajnos a gyerekek isszák meg.
De én tapasztaltam családon belül is olyat, hogy van egy "központi mag", mindenki őt hívja fel, és rajta keresztül üzengetnek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!