T(i) ebbe belemennétek anyukám helyében...? 16l
Ez egy kicsit furcsa lesz, de leírom...
Szóval apukámnak van egy barátnője, akivel nagyon jó a kapcsolatunk. Megtudta, hogy át fogok menni egy másik középiskolába, ami az ő lakásától 3 percre van. (mi vidéken lakunk anyukámmal, 25 perc buszút mindennap be a városba)
És mivel nagyon közel lenne a suli, és jól ki is jövünk, felhozta, hogy mi lenne, ha odaköltöznék hozzá egy kis ideig. (Ez lehet 1 év vagy 5 év is amíg odajárok) Csak segítség képpen. Könyebb lenne a bejárás, meg ilyenek. Viszont aztmondta apa barátnője, hogy ebbe anyukám tuti nem menne bele. Még nem hoztam fel neki, majd felfogom, de előtte gondoltam megkérdezlek titeket, hogy nektek mi a véleményetek. Ti ebbe belemennétek, vagy nem? Anya és apa barátnője nem ismerik egymást. Nekem is furcsa kicsit, hogy egy számomra idegenhez menjek,(persze nem idegen mert kedveljük egymást) de úgy idegen hogy nem rokonom. Erről még apukám sem tud, sőt, senki.
Annyira egyszerűen hangzik pedig nem az. 18 éves korodig a szüleid a felelősek érted. Nem egy idegen. Arra nem is gondolsz hogy anyukád nem azért szült hogy csakúgy "odaadjon" valaki másnak, pláne egy vadidegennek. Más ha már magadtól elköltözöl mert felnőttél de még nem ez a helyzet. És ki fizetnék a rezsi rád eső részét? Nyilván az a szüleidnek plusz kiadás lenne. Vagy erre nem is gondoltál?
25 perc utazás pedig semmi, ne használd kifogásnak.
Szerintem ez egy olyan kérdés amire ha 5 év múlva vissza érzel akkor azt fogod mondani hogy hogyan gondolhattál ilyen hülyeséget.
Én - sok itteni válaszolóval ellentétben - nem látok rossz szándékot az apa barátnőjében.
A szülők helyében se csinálnék belőle problémát, legföljebb fölhívnám a figyelmedet, hogy együttélésben sok olyan konfliktus kijöhet, ami miatt megutálhatod azt, akit most kedvelsz.
Viszont egyetértek azzal is, hogy 25 perc utazás messze nem indokolja, hogy elköltözz otthonról. Napi kétszer egy óra utazási időnél kevesebb esetén nem érdemes gondolkodni ilyenen.
Szóval összességében, ha a szüleid helyében lennék, a hölgynek megköszönném a segítőkészségét, neked meg elmondanám, hogy ekkora utazási időnél nincs értelme máshol laknod.
Anyukád abszolút korrektül reagált.
Őszintén tisztelem, hogy nem csinált sértődöttségi kérdést ebből.
Az mindenképpen jó, hogy adott esetben 1-2 napot ott aludhatsz. Ez jól jöhet ha pl. valami késő esti programon/bulin leszel ott a városban.
Anya és apa barátnője nem ismerik egymást. - én holtbiztosan nem engedném, hogy a gyerekem egy (számomra) vadidegennél lakjon.
25 perc pedig pláne nem indokolja ezt.
Én ritkán találkozom vele, kb 1-2-3 havonta,
És ennek ellenére ilyen közeli a haversáv, hogy még apád előtt is titkolóztok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!