Ha a nárcisztikus szüleitekkel találkoztok néha azt
milyen céllal teszitek?
Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm aki minden karácsonykor úgy dönt hogy azt a nárcisztikus szüleivel tölti annak ellenére hogy ez sok kellemetlenséggel és áldozattal jár a számára.
Úgy tudom hogy nincs köztük anyagi függőség.
Milyen okok lehetnek arra hogy valaki tartsa a szüleivel a kapcsolatot ha az egészségtelen?
Nagyon sok embernek vannak nárcisztikus vonásai, ahogy autista is stb. Én pl. nagyon szeretem a rendet, nem mindegy ki hogy és hova vagy lerakva - ez egy tipikus autista szokás, de ettől még nem lesz az az autista, amire az emberek többsége gondol. Ahogy a sok ember sem lesz nárcisztikus, csak mert önző, de az ellenkezője sem zárható ki. Függ a mértéktől. Tehát nagyon sok esetben egyáltalán nem azt jelenti, hogy nárcisztikusak, vagy autisták az adott emberek, egyszerűen csak többet dobott a gép nekik ezekből a vonásokból, mint másoknak.
2022. jan. 2. 09:40
12/20 anonim válasza:
*Bocsánat! Mi, hogy és hová van lerakva (pl. egy asztalon stb). A korrektor kijavította.
2022. jan. 2. 09:41
13/20 anonim válasza:
Így van, ezek a vonások egy spektrumon (skálán) helyezkednek el. És nem mindegy, hogy a skála melyik végpontján.
2022. jan. 2. 09:44
14/20 anonim válasza:
Én itt olvastam valami olyat; hogy fél, hogy kizárnák az örökségből, ezért kéthetente, vagy havonta; vagy nem tudom, milyen időközönként elmegy a szüleihez.
2022. jan. 2. 14:44
15/20 anonim válasza:
*de és ez nem feltétlenül ilyen anyagiasság, meg anyagi haszon, hanem lehet, hogy pl a gyerekeinek akarna adna az ember az ő szüleinek a házából részesedést; hgoy már könnyebben induljanak az életben. Nem tudom, hogy a sztori hogy volt, hogy ott már voltak-e gyerekek, vagy terveztek-e; mert ebben a mai világban azért nehéz "elindulni".
2022. jan. 2. 14:46
16/20 anonim válasza:
*Ja és amúgy ott a sztoriban ,aki írta azt az adott kommentet, ott voltak testvérei is, és ővelük jobban kijöttek a szülők.
2022. jan. 2. 14:47
17/20 anonim válasza:
*és aki a kommentet írta, vele meg egyáltalán nem , igazából; azt hiszem.
2022. jan. 2. 14:48
18/20 anonim válasza:
Szerintem azért, mert mégiscsak rokon, megszülte, és ha tetszik, ha nem, neki a családja.
2022. jan. 3. 20:58
19/20 A kérdező kommentje:
14.-es "fél, hogy kizárnák az örökségből"
Ohhh, ez az jelenti hogy még sincs anyagi függetlenség és a kodependencia még jelen van külön költözés után is?
Attól még hogy valaki látogatja a szüleit én úgy gondolom hogy azt nem jelent biztosítékot arra hogy részese lesz az örökségből, ez a kontroll továbbra is a szülő kezében marad.
Ha ez az utolsó kétségbeesett zsinór amin rángatják a szülei amit még nem vágott el és amivel szenved akkor nem lehet hogy könnyebb lenne, menteni a menthetőt és a jövőt úgy alakítani hogy az örökségről való lemondás egy járható út legyen? Szerintem jelenleg ez egy olyan erőfeszítés amiről nem lehet tudni hogy fogja e befolyásolni később a szülő döntését és hogy mennyire.
2022. jan. 6. 07:32
20/20 A kérdező kommentje:
-Tehát azt sem lehet tudni hogy ez egy olyan áldozat e ami egyáltalán kifizetődő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!