Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szóltak hozzá a szüleid,am...

Mit szóltak hozzá a szüleid,amikor megtudták, hogy nem lesz unokájuk?

Figyelt kérdés
30 éves nő vagyok.Jelenleg nincs párkapcsolatom, de már egy ideje tudom, hogy nem szeretnék gyereket.Szüleimmel erről a témáról nem beszéltem még.Anyukám imádja a testvére unokáit, és neten is sokszor néz kisgyerekes videókat, mert olyan aranyosak.Tartok tőle, hogy nem fogadná jól a hírt.Nálatok mi volt a reakció?
2021. dec. 6. 19:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Ez a te életed, nem másnak szülsz hanem magadnak.
2021. dec. 6. 19:36
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
unokatesóm is ezt mondta 30 évesen. aztán 37 évesen szült és imád anyuka lenni. szerintem ezt nem kell bejelenteni. vagy igen?
2021. dec. 6. 19:36
 3/11 mantis religiosa ***** válasza:
100%
Vannak testvérek, tőlük van unoka, fel sem jön a téma.
2021. dec. 6. 19:42
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

Az egyik fiam nem akar gyereket.

Szerintem az ö élete, az ö döntése,

Meg ettöl függetlenül is a gyerekemnek nem nekem kell UNOKÁT gyártani, hanem ha akar, magának GYEREKET. De

2021. dec. 6. 19:43
 5/11 anonim ***** válasza:
91%
most mi a tökért kell lepontozni? szerintem az szül aki akar, én nem várom el egyik gyerekemnél sem, hogy unokám legyen. csak jeleztem, hogy előfordulhat, hogy találkozik valakivel, akivel mégis úgy gondolja. felesleges végletes kijelentéseket tenni.
2021. dec. 6. 19:48
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak anyám él, ő elég nehezen viseli. Sok éve mondogatta már, hogy mennyire szeretne unokát. Én sosem akartam gyereket, és az utóbbi időben egyedülálló is lettem, úgyhogy most (már) fel sem merül a dolog. De a tesómnál sem jött szóba soha.

37N

2021. dec. 6. 20:04
 7/11 anonim ***** válasza:
81%

Én kb mióta beszélni tudok azóta tudom pontosan, hogy soha nem akarok gyereket és ez a mai napig változatlan, sőt mi több, napról-napra egyre erősebb és erősebb bennem ez az érzés. Először azt hitték csak mondogatom, aztán majd ha "nagy leszek" és eljön a "Nagy Ő" megváltozik a véleményem, de nagyobbat nem is tévedhettek volna. Már elmúltam 30, eljött a Nagy Ő is férjem személyében, akivel már több, mint 7 éve vagyunk házasok, de még csak a gondolata sem fordult meg egyikünk fejében sem annak, hogy feladjuk a kényelmes, nyugis életünket egy bőgő és rengeteg problémával járó gyerek miatt.

Na tehát szüleimet nem érte túl nagy meglepetésként, hisz tudták, hogy állok a témához. Tudomásul vették, sőt nagyjából egyet is értenek velem/velünk az okokat illetően. Szép is lenne, ha vegzálnának a gyerektémával, miközben tudják, h nem akarok.

2021. dec. 6. 20:59
 8/11 Metionin ***** válasza:
100%
Anyám először lehülyézett, aztán amikor szembesítettem vele, hogy ő úgy vállalt gyereket hogy nem szereti a gyerekeket és végül ő maga vallotta be, hogy nem érte meg, elhallgatott. Akkoriban még sokkal jobban adott mások véleményére, úgy 50 éves korára érett be annyira, hogy már nem érdekli. Mára már igazat ad nekem, hiszen pont hogy ő sem tudja elviselni a gyerekeket és nagyon jól tudja, hogy milyen szar volt így anya lenni. Apám sem szerette sosem a gyerekeket, nem is akart, így őt sem izgatja a dolog, szerintem magában örül, hogy nem kell majd az unokával foglalkozni.
2021. dec. 6. 21:02
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellett külön elmondani.
2021. dec. 6. 23:52
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Enyém azt tanácsolta hogy ne legyen mert nem éri meg. Szerinte anyának lenni kellemetlen :) :)
2021. dec. 7. 08:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!