Mennyire vagy képben a szüleid anyagi helyzetével?
Elsősorban az érdekelne, Te mennyire vagy tisztában azzal, van-e vagyonuk a szüleidnek, illetve mennyi a jövedelmük, milyen típusú a jövedelmük, pl alkalmazottak, vagy vállalkozók-e? Részben, vagy egészben legális-e a bevételük? Ha vállalkozók, akkor milyen módon adóznak, ez alapján miylen nyugdíjra számíthatnak? Mennyire vagy tisztában azzal, vannak-e pl hiteleik, van-e ellenük pl végrehajtás?
Mindez azért érdekel, mert a szendvics generációhoz tartozom, azaz vannak idős szüleim, akikről várhatóan rövidesen gondoskodnom kell, én tisztában vagyok az ő anyagi helyzetükkel, a nyugdíjukkal, de az én felnőtt gyerekeim szerintem nincsenek tisztában azzal, én hogyan állok anyagilag, mennyi a vagyonom, azt sem tudják, mi lesz, ha már nem dolgozom (vállalkozó vagyok), lesz-e pl nyugdíjam, el tudom-e magam tartani és ha nem, van-e tervem erre?
Teljesen.Anyával nincsenek titkaink,plusz én vagyok a bankban a megbízottja,ha vele bármi történik én rendezkedhetek a banki dolgaival. Hitelei vannak,de stabil terv is,ha véletlen bejönne a legrosszabb,ne maradjunk sz.rban. Nyugdíja relatíve jó lesz,ha minden jól megy 3 éve van még nyugdíjig.
Apám már necces,jelenleg sem dolgozik,egy alkesz here,most épp egy nő nyakán él. Összefüggően nem dolgozott sokat így a nyugdíja se lesz jó,azt is el fogja inni. Semmije sincs,de hitele se ( talán).
Teljesen. A szüleim 63 és 60 évesek, én 28 éves vagyok. A szüleimnek van egy közös lakása felesben, ezen kívül apának van egy lakása, amit mamámtól örökölt és ki van adva. Anyának van kb. 2 millió forintja nyugdíjpénztárban, ez mellé másik 3-4 millió közös megtakarításuk. Anya most elment nyugdíjba, de mellette még dolgozik szóval a havi bevétele most felment az eddigihez képest plusz 300 ezer forinttal. Ebből (pár millióból) szüleim előbb felújítják a lakásukat, aztán félretesznek és amíg dolgoznak néhány évig nyugdíj mellett abból képeznek egy nagyobb megtakarítást (mondjuk mai pénzben 10-15 milliót néhány év alatt) idős korukra a nyugdíjukon felülre.
A szüleim is tudják a konkrét milliót, hogy nekem mennyi félretett pénzem van. Nem szoktam persze havonta update-elni nekik, hogy na most 6-ról 7 millióra nőtt a félretett pénzem, de épp nem rég beszéltünk erről és éves szinten azért felmerül valamilyen kontextusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!