Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire vagy képben a szüleid...

Mennyire vagy képben a szüleid anyagi helyzetével?

Figyelt kérdés

Elsősorban az érdekelne, Te mennyire vagy tisztában azzal, van-e vagyonuk a szüleidnek, illetve mennyi a jövedelmük, milyen típusú a jövedelmük, pl alkalmazottak, vagy vállalkozók-e? Részben, vagy egészben legális-e a bevételük? Ha vállalkozók, akkor milyen módon adóznak, ez alapján miylen nyugdíjra számíthatnak? Mennyire vagy tisztában azzal, vannak-e pl hiteleik, van-e ellenük pl végrehajtás?

Mindez azért érdekel, mert a szendvics generációhoz tartozom, azaz vannak idős szüleim, akikről várhatóan rövidesen gondoskodnom kell, én tisztában vagyok az ő anyagi helyzetükkel, a nyugdíjukkal, de az én felnőtt gyerekeim szerintem nincsenek tisztában azzal, én hogyan állok anyagilag, mennyi a vagyonom, azt sem tudják, mi lesz, ha már nem dolgozom (vállalkozó vagyok), lesz-e pl nyugdíjam, el tudom-e magam tartani és ha nem, van-e tervem erre?

#szülőkanyagihelyzete
2021. dec. 4. 16:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%

Teljesen.Anyával nincsenek titkaink,plusz én vagyok a bankban a megbízottja,ha vele bármi történik én rendezkedhetek a banki dolgaival. Hitelei vannak,de stabil terv is,ha véletlen bejönne a legrosszabb,ne maradjunk sz.rban. Nyugdíja relatíve jó lesz,ha minden jól megy 3 éve van még nyugdíjig.

Apám már necces,jelenleg sem dolgozik,egy alkesz here,most épp egy nő nyakán él. Összefüggően nem dolgozott sokat így a nyugdíja se lesz jó,azt is el fogja inni. Semmije sincs,de hitele se ( talán).

2021. dec. 4. 16:09
 2/15 anonim ***** válasza:
89%
Egyetemista vagyok, a kollégiumi jelentkezéshez éppen csak a szüleim cipőméretéről nem kell külön nyilatkozatot beküldeni... úgyhogy már csak emiatt is tudom, hogy pontosan mennyi a jövedelmük. Teljesen legális, mindketten alkalmazottként dolgoznak, illetve kapnak mellette nyugdíjat/egészségkárosodási járadékot. Hitelük nincsen. Viszont alapból volt valamennyi rálátásom az anyagi helyzetükre, mert azért többnyire megosztották velünk ezeket a dolgokat. Szóval, ha nem is tudtam pontosan mennyi a fizetésük, mennyi a megtakarításuk stb., azért beavattak minket a nagyobb kiadásokba, tudtuk ha kaptak mondjuk év végi jutalmat vagy fizetésemelést stb., tehát ez nem volt titok sosem.
2021. dec. 4. 16:15
 3/15 anonim ***** válasza:
78%
Teljese. Gyerekként is. És most felnőttként is. Nem titok, nem tabu. Tudunk egymás anyagi helyzetéről.
2021. dec. 4. 16:30
 4/15 anonim ***** válasza:
94%
Nagyjából tisztában vagyok vele. Tudom, hogy kb. mennyit keresnek, miként mit dolgoznak. Anyai papám egy éve halt meg, tudom, hogy anyám miket örökölt és azoknak kb milyen az értékük.
2021. dec. 4. 19:13
 5/15 anonim ***** válasza:
Csak kb, alapvetően nem szeretem az anyagi dolgokat, így ebben sem vagyok azért annyira pontosan képben.
2021. dec. 4. 23:26
 6/15 anonim ***** válasza:
80%
Hát úgy 95%-ban
2021. dec. 4. 23:32
 7/15 anonim ***** válasza:
80%
Fogjuk rá, hogy közös családi bizniszben vagyunk, szóval teljesen.
2021. dec. 5. 04:58
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Szüleimével teljesen, anyósomékéval is.
2021. dec. 5. 09:23
 9/15 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen. A szüleim 63 és 60 évesek, én 28 éves vagyok. A szüleimnek van egy közös lakása felesben, ezen kívül apának van egy lakása, amit mamámtól örökölt és ki van adva. Anyának van kb. 2 millió forintja nyugdíjpénztárban, ez mellé másik 3-4 millió közös megtakarításuk. Anya most elment nyugdíjba, de mellette még dolgozik szóval a havi bevétele most felment az eddigihez képest plusz 300 ezer forinttal. Ebből (pár millióból) szüleim előbb felújítják a lakásukat, aztán félretesznek és amíg dolgoznak néhány évig nyugdíj mellett abból képeznek egy nagyobb megtakarítást (mondjuk mai pénzben 10-15 milliót néhány év alatt) idős korukra a nyugdíjukon felülre.

A szüleim is tudják a konkrét milliót, hogy nekem mennyi félretett pénzem van. Nem szoktam persze havonta update-elni nekik, hogy na most 6-ról 7 millióra nőtt a félretett pénzem, de épp nem rég beszéltünk erről és éves szinten azért felmerül valamilyen kontextusban.

2021. dec. 5. 12:35
 10/15 A kérdező kommentje:
Csodálkozom, hogy eddig csak olyanok kommenteltek, akik szinte teljesen képben vannak a szüleik anyagi helyzetével, de azért én igen gyakran láttam olyat, ahol pl az örökösök meglepődtek, hogy mennyi tartozása (hitelek, végrehajtásos tételek, stb) volt az örökhagyónak, illetve sok vállalkozónál (pl Katások) az is gyakori, hogy még ők maguk sincsenek tisztában azzal, milyen kevés lesz a nyugdíjuk, ha már nem dolgoziknak, nem még a gyerekeik. Kíváncsi lennék ilyen kommentekre is, ott, ahol pl kisvállalkozók a szülők és minimálbérre, vagy még arra sincsenek bejelentve, vagy ahol évekig feketnén dolgoznak, szoktak-e arról beszélgetni, mi a terv arra az időre, amikor már nem fognak dolgozni a szülők?
2021. dec. 5. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!