Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vágások a lányom lábán?

Vágások a lányom lábán?

Figyelt kérdés

17 éves a lányom. Este amikor mentem be a szobájába, hogy kérdezzek tőle valamit, már aludt. Nem szólaltam meg, nem vette észre, hogy bent voltam. Viszont rövidnadrágban és pólóban alszik, takaró félig volt rajta. Észrevettem, hogy az egyik combján és az oldalán vágások vannak. Elszörnyedtem. Élőben még nem láttam ilyet, fogalmam sincs milyen régiek lehetnek... Nem tűnt nagyon frissnek, de réginek sem. Talán pár hónap.

Nagyon meg vagyok ijedve. Semmi baj nincs a lányommal, jól kijövünk, sok mindent meg tudunk beszélni. Nem látni rajta, hogy bármi nyomná a lelkét. Hogy hozzam fel neki a témát reggel? Már nem bírok aludni sem, ezen agyalok. Nagyon rosszul érzem magam, mintha elbuktam volna szülőként.

Talán egy sejtésem van, mi bánthatja. Az apjával idén váltunk el, januárban fog elköltözni. Vele nem igazán van jóban. Néha tök jól kijönnek, néha meg napokig egymáshoz sem szólnak. Én vagyok a lúdas, hogy ilyen férjet választottam.

Kétségbe vagyok esve, hogy mit rontottam el, nem figyeltem a lányomra eléggé?? Hogy kérdezzem meg a vágásokról? Vagy ne háborgassam vele? Küldjem pszichológushoz? Kérlek valaki segítsen!

2021. dec. 3. 00:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
88%

Én nagyon sokszor alszom el egy videó nézése közben az ágyon fekve. Ha az ember például tv-t használ monitorként egy kisebb szobában nagyon szépen be tudja világítani az egész szobát.

De nyilván rögtön halucinál, megsérti a személyiségi jogait, kivárja amíg elalszik.

Ha jó kapcsolatban vagy a lányoddal nyugodtan meséld el neki őszintén az esetet és kérdezd meg miben tudsz segíteni. Valószínűleg a válás viseli meg és mivel te vagy az egyik "okozója" nem akarja veled megbeszélni, plusz szégyenli.

2021. dec. 3. 13:06
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi történt Kérdező?
2021. dec. 3. 14:02
 23/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat.

Kérdeztétek, hogy láttam meg, ha aludt. Fel volt kapcsolva a lámpája, ezért is mentem be, mert azt hittem, még ébren van.

Ma reggel beszéltem vele reggeli közben. Szerencsére jól reagált rám, nem ijedt meg, hogy megláttam, nem volt rám dühös. Őszintén elmeséltem neki, hogy akkor láttam meg, mikor este bementem, nem kutakodtam utána. Megbeszéltük, hogy nem is fogunk emiatt veszekedni egymással, nem fogom minden nap nézegetni rajta, van-e új sebe. Felajánlottam neki, hogy ha szeretné, fizetem neki a pszichológust, de végül közösen arra jutottunk, hogy az iskolai pszich.-hoz fog járni. Az okát csak nagy vonalakban mondta el, itt nem részletezném. Nem a válásunk volt a (fő) oka.

Köszönöm a sok választ. Remélem mindenkinek sikerül rendesen és normális hangnemben megbeszélni az eféle dolgokat a gyermekével, ha ilyen adódna.

2021. dec. 3. 19:45
 24/28 anonim ***** válasza:
84%
Az iskolapszichológus nem folytat terápiát.
2021. dec. 3. 20:20
 25/28 anonim ***** válasza:
84%
De rábeszélheti hogy forduljon olyanhoz aki igen, mert nyilván nem akarja a lány egyelőre.
2021. dec. 3. 21:00
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezz rá, mert pl nekem is vannak vágásaim, mert hülyén borotválkozok :D, de eszem ágában nem lenne direkt csinálni.
2021. dec. 4. 08:44
 27/28 anonim ***** válasza:
78%
Nem iskolapszichológus kell nektek, hanem rendes szakember. Az sulipszichológus ok-ok, de messze nem elég.
2021. dec. 4. 08:45
 28/28 A kérdező kommentje:
Abban maradtunk, hogy oda meg jövőhéten. Szerdán és pénteken. Azt mondta, ezután eldönti, keressünk-e szakembert.
2021. dec. 4. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!